03-26-2009, 07:12 PM | #1 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Birol Özdemir
Acı Gece
İçim apacı, Geldiler gece vakti Yazıyorum, gitsinler, Yeter! Uyumaya debelene debelene Her gece Bir gece uyuyup Uyanamayacağım. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:12 PM | #2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Adam Ben de
Aman ben de Buldum da bunuyorum. Canım ne isterse onu yapayım diye Dertler icat edip kendime, Bir de güzel büyütüp, Kum falan katıp, gözyaşı, Kocaman duvarlar örüyorum. Sonra Yıkayım diye bütün duvarları yeryüzündeki Kafalar vuruyorum patır kütür. Ondan sonra, başım ağrıyor; Doktorlara gidiyorum Haplar çakıyorum, bir yandan Kafalar atıyorum duvarlara Yarıklar açıyorum, nafile; Koca kafam kadar bile değil ki çıkarayım. Nasıl örmüşsem Özene bezene. Adam ben de, Ben örmüştüm bunları halbuki bunca yıl, Çok zaman olmuş, Bir hatırlasam nasıl yaptığımı, Tuttuğum gibi ucundan, söküvereceğim, Ben ördüm bu çorapları Kendi başıma. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:12 PM | #3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Adıl
İsmim Birol, Seviyorum, Annem koymuş. Cismim şekilsiz biraz, Ne yapacaksın, Kısmet de, geç; Kimse sorumlusu Koyvermiş. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:12 PM | #4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aferin
biz bu işi beraber yapacaktık, seninle yapacaktık sana diye değil. ilk sen sevmiştin odamı görmeden, bu odada ilk çayı sen içecektin, söz vermiştin biz çay içerken seninle bu işi birlikte yapacaktık sen yine ektin beni, konuştun durdun, okuyup okuyup şöyle güzel, böyle güzel fabrikasyon, mabrikasyon hikaye. biz bu işi beraber yapacaktık güya, nerdesin şimdi, nerden bileyim yine beni ektin çekip gittin eyvallahsız, aferin. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:12 PM | #5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Afyon Soğuğu
Bilirsin sen, Zaten uyku tutmaz yolda ama Neresinde arayım seni gecenin. Afyon’a doğruyum galiba, Buranın gecesi bizimkilerden değil sanki, Daha siyah, Daha zor. Gülerdik, Afyonlu gibi gece gece, Koca koca, Deli gibi gülerdik biz; Öyle değişik özlüyorum ki seni. Bu otobüs Senlik benlik hiç bir numarası olmayan, Hiç bir güzelliği; Bırak eskiliği, Bırak yaşlılığı, Harap, asil, Ezikliği, Çocuk gözlerimizdeki sinemaların robotlarından Bu otobüs, Bu haliyle hem de, Ağlatıyor beni, Seni Öyle değişik özlüyorum ki. Kafamı eğip Kapşonlar takıp saklanırken yaz ortalarında Kız babalarından, Sen verirdin bavulumu, gizli gizli Gülerdik gece vakti, Gülerdik Gece Sinsi. Kız gitmesin diye taklalar atıp Ve oyunlar oynayıp babası uyanmasın diye, Hınzır hınzır Çok gülerdik, Çok ağladık Kış gelip gidince kız, “Gitme”yi öyle sanırdım ben. Oysa hemen bahara geldi Bahar gibi esas kız, ne tuhaf, Sen getirdin habersiz, Öyle özlüyorum ki seni, Meğer gitmek böyleymiş. Bir de üstelik Kolyemi unutmuşum Öyle çok ağlıyorum ki artık. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:12 PM | #6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağbi
Ağbi, Gelmiyorsun, darılmam, Gelemiyorsun. Ağbi, özlüyorum, Gelsen bir ara Otursak, Sigaralar içilse gece gece, Dumana boğulu gülsek, öksürüğe, Varsa dökülecek yaşın Ziyan olmasa Suratıma çarpsan, Bağırsan, Bağıran adam değilsin, ağlasan, Ağlayan hiç değilsin kolay, Çıkışsan, Çıksan gelsen, bağırsan, Çağırsan, Paralar bulsam, Kopup gelsem Sigaralar içsek sabah sabah, Beyazlara gri katıp Yağmurlar yağdırsak kocaman binalara, Annemin çiçekleri açsa. Sesin yorgun geliyormuş, Söylememiş, canın sıkılmasın diye, Canımız, Bize de söylemiyor, Yazıyor bir yerlere, tatlı tatlı, kırmadan Öyle çok yazıyor ki, Öyle sıkı canı, canım. Ağbi, Dünyanın öbür ucu yangın, Sesini duymadan, su topluyor benim yüreğim, Öyle korktum ki, Ağlayan adamım ota boka, Koca koca binalar çöküyor beyazlara simsiyah, Dünyanın öbür ucundan ta Benim üzerime, öyle korktum. Sesini duymadan kalkmadı binalar üzerimden. O kadar adam öldü, O kadar adam ağladı her birine, O kadar yaşın hepsi Benim gözlerimde birikti, İkisi düştü, üçü, Kalanı içeri, Sesini duymadan çıkmadı, Ciğerlerim boğulacak sandım. Anneme söylemedim, Canımız Sıkılmasın diye, Öyle sıkı zaten, Babama şikayet ettim Senden haber vermeyen kim varsa, Babam, Renk vermedi Vermiyor zaten Yüzünün rengi de kalmadı verecek, Paranın rengi öyle koyu burada, Bembeyaz yapıyor içinin suratını, Öyle tedirgin canı, Sağı borç, solu, paralar bulsam, Bir ev alsam, bir araba, Bahçeler alsam anneme, çiçekler, Babam Sırtını yaslasa artık Şöyle rahat rahat, bulmacalar çözse bütün gün, Düşünmese seni beni Yedi harf “özlemek”ten başka, Paralarım olsa keşke Ne lazımsa kime sevdiğim Alsam, versem, Kopup gelsem. Ağbi, özledim, Babamın canı dişinde, Annemin öyle sıkı, Benim derdim ne, bilmem, Özür dilerim, gelemem, Elim darda, Ğöğüs kafesim mengene, Lazımsın hepimize; Annemin bahçesi, Babamın kapaklı gözleri, kaşları düşük, Bir şeyler yazıyorum bu ara bir araya, Lazımsın Kenarına içimin dışını çizmeye. Ben beceremiyorum, Seni çiziyorum defterime, sözcüklerle Olmuyor. Özledik, Şekli aynı damlaların, şemali, Gözler ayrı, Damlaların yönleri; Birimizin dışa, kimimizin içe, Sebebi aynı damlaların, Özledik, çok Lazımsın hepimize, Ağbi, Sigaralar içsek gündüz gece, Gelsene. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:13 PM | #7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ara ki
Görmüyor senin gözlerin, Benim başım durmuyor oysa, Ve bu yaptığın ne Bilmiyorum Nasıl yaptığını, Nasıl becerdiğini. Kafamı çevirip Gözlerimi kaçırıp, Sesinle başbaşa Bunca yaşamın önceden göstermediği Ve şimdi senin Açılmamış ceylan gözlerinle Bakmaya, Tutmaya korktuğum çocuk gülüşünle Gözüme soktuğun bu kızgın Bu sivri acının Adını arıyorum, Yok; Ara ki bulasın... Birol Özdemir
03-26-2009, 07:13 PM | #8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ara Sıra
Ne kadar daha böyle gider bu işler Bilemem, Yani ben ve sen, onlar, Biz Ne kadar daha biz, Senden ne kadar, ne kadar ben, Onlar ne kadar daha arada Sırada Ne var, Bilemem. Birol Özdemir
03-26-2009, 07:13 PM | #9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben
Sen... Bende sen Ben de sen, Ben desen; Sen...
03-26-2009, 07:13 PM | #10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Gideyim
Bak Ciğerlerim sökülüyor, Nasıl bir kor bastıysan içime Kulaklarıma kadar yakıyor, Göz kapaklarım kabardı, Su topluyor alnım, boncuk boncuk Yakıyor, gözlerimin suyunu sıkana kadar Cayır cayır, bak, Senin ardından Tek dal gülüşünü Tek gülen bakışını yakalamak, Bir de acıyan dudağına Tek bir öpücük, küçücük Senin ardından Küçücük. Bak, ağır geldi, Gırtlağım kupkuru Boğazım çöl yanıyor, Çocukluğunun, Yıllarımın bütün ağırlığı, Ayaklarım karasu basıyor, Bak; Kalbim bu yükleri artık taşımıyor, Bacaklarım ceylan kırığı Başım kendine bela, Üstüne çöküyor... Bak, Yoruldum, Duramıyorum; Ben gideyim, Aklım kalır. Birol Özdemir
|