![]() |
Veda
Hazin bir sessizlik çöktü Çıt yok ne ses var ne seda Hazan yaprakları döktü Geldi yine vakti veda İster şah ol ister geda Beka yoktur bu dünyada Gün gelir dersin elveda Baki kalır bir hoş sada Dostun vefasız olsa da Kulak asma sen fesada Gönülde bir deli sevda Deyiver dostça elveda Bahçemde güller açsa da Vakit kalmadı hasada Yığılıp kaldım masada Elveda dostlar elveda Bakın dostlar gidiyorum Size veda ediyorum Yüreğim sizde kalsa da Elveda dostlar elveda Sadık Altınkaynak |
Yeter
Yeter Tüm şairlerin ortak kanaatidir Ayrılık ölümden beter Gel artık ömrümün son saatidir Çok şey istemem Başucumda ol yeter Ömür gergefinde hep hüzünler ördüm Hasret keder ayrılık düğüm düğüm Göz açtım seni göz yumdum seni gördüm Her ne yana baksam sensin gördüğüm Anladım ki ben ancak seninle varım Seninle geçen kış da güzel yaz da güzel Gece gündüz hasretinle yanarım Cilveli bir bakış ta güzel naz da güzel Beni vurdun en hassas yerimden İflah etmez artık öldürür bu yara Terki dünya ederken kederimden Gelmesen de son bir kez ara Sesini duyayım o bana yeter Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Yüreğime Bir Aşk Değdi
Yüreğime bir aşk değdi Sandım yüreğimi deldi Aşk acısını bilmezdim Bu başıma ilk kez geldi Aşk zehirli bir bal imiş Tatlısı var acısı var Çok acayip bir hal imiş Sefası var sancısı var Aşık maşuku bulursa Hayat ona yağ bal olur Birde ondan ayrılırsa Gülmek artık muhal olur Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Yürek Yangını
Kanla kirletilen bu zalim dünyada Parçalanmış cesetler baktığım her aynada Hele gül goncası gibi küçük çocuklar Yüreğimde onulmaz yaralar açar Birleşmiş Milletler büyük devletler Eğlenceye harcanan korkunç servetler Kimse melhem olmaz bu insanlık dramına Hepsi de körükle gider yürek yangınına Atılan her bomba benim yüreğime düşer Hiç bir zaman bu kadar çıldırmadı beşer Su yerine kan taşıyor kapkara nehirler Toplu mezara dönmüş yerle yeksan şehirler İnsanlık kayıtsız insanlık suskun ve yorgun Umutlar tükenmiş yüreklerde vurgun Silahlara harcanırken milyar dolarlar Her yerde aç yoksul çaresiz çocuklar Ancak sen duyarsın İlahi bu çığlığı bu sesi Medet medet ey kimsesizler kimsesi Sadık ALTINKAYNAK Ocak-2007 Sadık Altınkaynak |
Zeynep Torun
Zeynep Torun Bu yaz neler geldi Neler geçti başımdan Bir tat alamadım Ekmeğimden aşımdan Önce deprem yaşadım Ceyhan’da Afetzede oldum Bu yetmezmiş gibi Ardından da dede oldum Hoş safa geldin Zeynep Torun Çevreni bahtiyar ettin Bir tek bana mıydı zorun Dede dedin ihtiyar ettin Şaka ettim Zeynebim Gücenme sakın Torunumsun Dede demek elbette hakkın Hem güzel hem sağlıklı yaratmış Lütfuna keremine bin şükür Hakkın Zeytin gibi gözler Minnacık burun Ne kadar da şirinsin Sen Zeynep torun Ömrünce hep mutlu ol Olmasın hayatında hiç sorun Eylül-1998 Sadık Altınkaynak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.