![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1861
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılar
Her yürekte yan yanadır Sevinçler ve acılar Büyük doğumların habercisidir Büyük sancılar Acıların en beteri İçi yanarken susmakmış Acı çekebilmenin şartı Cesur olmakmış Büyük iş yapanlar Büyük acı çekerler Acılar davetsiz gelirler Acı çekenin halini Acı çekenler bilirler Acı bazen ustadır eğitir insanı Bazen değirmendir öğütür insanı Tatlı bir yanı da var bazı acının Genelde korkutur ürkütür insanı Çeşit çeşittir acılar Acıların en tatlısı isot acısıdır En acısı –Allah vermesin- Evlat acısı En unutulmazı kuyruk acısı En asili aşk acısı En yakıcısı hasret acısı En zora gideni ihanet acısı... Acının zevali lezzet Lezzetin zevali acıdır Sevmek tüm acıların ilacıdır. Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Af Et Ya Rab
Günahlarım dağ misali Bu mücrimin nola hali Şahit olur ağzı dili Sen Rahimsin affet Ya Rab Günahlarım bini aştı Kulun azdı yoldan şaştı Göz yaşlarım akıp taştı Sen Ğafursun affet Ya Rab Günahım çok sevabım az Günahı sil sevaba yaz Gece gündüz etsem niyaz Sen Rahmansın affet ya Rab Boynumda yük günahlarım Huzurunda utanırım Af etmezsen ben yanarım Sen Settarsın affet Ya Rab Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Akil
Akıl altın bir taçtır Herkes akla muhtaçtır Akılsız dosttan akıllı düşman evladır Akılsız dost her zaman başa beladır Akıllı her söylediğini düşünür Amma her düşündüğünü söylemez Akılsız konuşmuş olmak için konuşur Nerede susup nerede konuşacağını bilemez Akıllı güzel bakar güzel düşünür hoş görür Akılsız dolu bardağı bile boş görür Akıllı affedicidir her kusuru görmez Köprü kurar etrafına duvar örmez Güneş gibi ışığını istenmeden verir Sevgi havuzunda sudaki buz gibi erir Akılsız inatçıdır pireyi deve yapar Güzelliği görmemek için gözünü kapar Gece gibi güzellikleri örter gizler Paylaşmayı bilmez hep nefsini izler Akıllı güzelliği dışta değil içte arar Her işinde mutedildir orta karar Akılsız mazrufa değil zarfa bakar Fevridir hırsla herkese verir zarar Şöyle derdi bizim rahmetli nine: “Akıl tace zerine, sere herkesi nine” Yani; “Akıl altın taçtır” onsuz olmaz Allah vergisidir “Her kafada bulunmaz” Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ana Yurt
Anayurt Yaradan Adem’ i Yoktan var etti O’ na ilminden Esmayı öğretti O’ na secde etsinler diye Meleklere emretti Sonra eş olarak Havva’ yı halk etti İşte Bu noktadan başladı İnsanlık tarihi İşte Bu noktada ters döndü Beşerin talihi Lain iblis Kandırınca Havva'yı Yedirdi O'na Nehy-edilmiş ayvayı Adem de Yalnız bırakmamak için O'nu Isırdı yasak meyvayı İşte O anda kaybetti davayı Veda ettiler Anayurt Cennet' e Sürüldüler Dünya denen gurbete Kaçarsak nehî-den Uyarsak emir-e Tekrar kavuşabiliriz O kutlu ve mutlu yere Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Arzuhal
Cumhurbaşkanlığı yüce katına Sayın Ahmet Necdet SEZER’ in âli zatına Mağduriyetimi bildirir arzuhalimdir Haksızlığa uğramak yargısız ölümdür Bendeniz Van Erciş’ ten bir garibanım Ne evim var ne arabam ne de hânım Otuz yıl çalıştım devlete sadakatle Korudum devlet malını pür dikkatle Bunca yıl kaymakamlık müfettişlik yaptım Kula kul olmadım sadece Hakka taptım Kimse kötü demedi ne yüzüme ne arkamdan Şoke oldum kararnamem dönünce makamdan Nihayet Genel Müdür olacaktım Arsa Ofisine Ömrümce karışmadım kimsenin etlisine sütlüsüne O yüzden beklemiyordum “Uygun Görülmemeyi” O yüzden sindiremiyorum içime bu muameleyi Sonunda dayanamayıp sordum sebebini Makam-ı Âliden Gelen cevapla bir kere daha şaşırdım sahiden Buyurmuşlar “Ofisin yaptığınız görevlerle ilgisi yok” O halde Vali olabilirim zira görevimle ilgisi çok Sonra talip oldum Denizcilik Müsteşar Yardımcılığına Maalesef yine uğradım “adeta” ırk ayrımcılığına Bir kere daha atanmam uygun görülmedi Vekâletten asalete geçmeme izin verilmedi Yoksa bunca atananlar “Beyaz Türk” ben zenci miyim Onlar efendi de ben Çankaya kapısında dilenci miyim İstirham ediyorum dosyama bir daha bakınız Hangi görevlere uygunsam bir yeşil ışık yakınız Bir bülbülü nâlanım çektiğim hep dilimdendir Sürçü lisan eylediysem uğradığım zulümdendir Hatalıysam bağışlayın lütfen bakmayın kusuruma Bir cevap bahşedin şu kısacık basit soruma Arşı âlaya dayandı feryadım figanım ahım Lütfedip söyleyin nedir hatam noksanım günahım Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#6 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Asrın Depremi
Hırsızlık yolsuzluk zulüm dizboyuydu Heryerde ahlaksızlık fuhuş...işte sonuç buydu Şarkılarda türkülerde bile ahlaksızlık hakimdi Bu ülke bu insanlar bizim olamaz... bunlar kimdi Burası Türkiye mi Sodom mu Gomore mi? Şarkılar söylüyorduk milletçe 'Neremi neremi' Neden yaşadık biz bu afeti boş yere mi? Hayır... adım adım davet ettik biz bu depremi Sene doksan dokuz on yedi Ağustos saat üç tü Ülkeyi sarsan yedi onda dört şiddetinde bir güçtü Yerle bir olmaya yetti kırkbeş saniye Milletçe yenildik deprem denen caniye Kur'an dyor ki; 'Öyle bir musibetten sakının ki Gelince sadec zalimleri vurmaz' Onlar da müstehak olur o masumlar ki Zulme karşı ahlaksızlığa karşı durmaz Fetva verdirdik kadere bir gece vurdu bizi deprem Ne yangın ona benzer ne sel ne veba ne verem Tutar bir damarından yeri yerinden oynatır Burkar yürekleri ta derinden hoplatır Bir anda altını üstüne getirir yerin Artık bini bir paradır acının kederin Yıkıldı memleket Eskişehir'den ta İstanbul'a Böyle acı göstermesin Rabbim hiçbir kula Her yerde enkaz feryat her can pazarı Yerle yeksan oldu Yalova İzmit Adapazarı Ölü sayısı on bini yaralı kırk bini aştı Sanki atom bombaları atılmış bir savaştı Analar yavrusunu yitirmiş yavrular ana-babasını Sarmak için bize güç ver Rabbim bu deprem yarasını Esirge ülkemizi böyle bir afetin tekrarından Ayırma bizi doğruluk dürüstlük insanlık ikrarından Sadık ALTINKAYNAK Ağustos-1999 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Çeşitleri
Aşk Çeşitleri Çok çeşidi vardır aşkın Ben deyim on sen de on’u aşkın Hepsi de deli divane eder Dolandırır şaşkın şaşkın En basit aşk klasiktir Taraflar karşılıklı ilan-ı aşk eder Bu aşkta bir şey eksiktir Heyecan aranmaz herşey tek düze gider Bir de platonik aşk var Aşığı tek taraflı yakar Bir taraf cayır cayır yanar Diğeri olmaz bundan haberdar Bir çeşidi de psikopatiktir Aşığı adeta çıldırtır Kırmızı görmüş boğa gibi Sağa sola saldırtır Bir de kara sevda vardır Akıllara ziyandır Sevenin hayatını karartır Melankolik yapıp yüreğini kanatır Realist aşıklara gelince Hiçbir şey gizlemezler birbirlerinden Dobra dobra söylerler sevince Romantik aşıklar hep el ele göz gözedir Dillerinde şarkılar baş başa diz dizedir Sembolik aşkta göz görmez dünyayı Her neye baksa onda yari görür O’nunla oturur onunla kalkar onunla yürür Elektronik aşk elektrik gibi çarpar İnsanı telefon bilgisayar manyağı yapar Saatlerce mesajlaşır çetleşir Birbirini görmeden haberleşir dertleşir Yıldırım aşk ilk görüşte vurulmaktır Tez zamanda kavuşup durulmaktır Otantik aşk ise tarihte kaldı Leyla ile Mecnunun Kerem ile Aslının Ferhat ile Şirinin aşkları birer masaldı Çeşidi çok olsa da her aşk kişiye özeldir Hele mevsim baharsa sevmek güzeldir Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Ateşi
Ayrılık ateşi yaktı gönlümü Bu ateş sönmez hasret bitmeden Zaman zaman aratıyor ölümü İflah olmam sevda baştan gitmeden Vuslattır ancak ayrılığın ilacı Ayrılık sızısı ölümden acı Üç vakte kadar gelecek dedi falcı Geleceksen gel ecel yetmeden Bilirim gurbette ben yanarım sılada sen Ya ben sana gelsem ya da sen gelsen Yollara çıksan pencerede beklesen Gelirim bir sabah horozlar ötmeden Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#9 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışın Ok Gibi
Bakışın Ok Gibi Bakışın ok gibi deldi sinemi Hançere hiç lüzum yok vurman için Ben deva beklerken geldi sitemi Yar sende merhamet yok derman için Beni benden alır fettan gözlerin Başımı döndürür o şuh sözlerin Gülüşün fevkinde bütün hazların Söz demeye yüzüm yok kalman için Dudaklar gülerken içim kan ağlar Simsiyah saçların yolumu bağlar Hasretin ateşi kalbimi dağlar Fayda etmez gerek yok sarman için Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#10 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışların
Bakışların Aklımı başımdan aldı gözlerin Vurdu yüreğime ok bakışların Divane eyledi şirin sözlerin Alemde emsali yok bakışların Sensiz tadı yok yaz bahar kışların Haline düştüm yuvasız kuşların Gösterme başkası bilmez kadrini Yanımda kıymeti çok bakışların Fevkindesin övgünün alkışların Kül etti beni içten yakışların Hançer gibi deler kor gibi yakar Yaşatır şok üste şok bakışların Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|