![]() |
Uyan Talat !
Kalbimi koydum kafese Sahibi sensen kime ne? Acik olsada kapisi Sanma ucacak göklere Özgürlük ne ise yarar? Olmayinca yanimda yar Raziyim ben bir adaya Getirecekse dalgalar Beklerim ben hayat boyu Yok ki denizin bir sucu Havada bir cok martilar Aldilarmi ki kokunu? Uyan Talat bu bir rüya! Umutlanma hic bosuna Sacin,sakalin agarmis Ömrünün son baharinda (Berlin,16.05.2008) Talat Özgen |
Uzat elini dostluga
Yoktur bir hayat acimasiz Insanlar insafsiz,haksiz Yapmazlar bir is cikarsiz Insanlik cok zor sanki imkansiz Baksana su doganin güzelligine Hisset günesin sicakligini icinde Kokla ciekleri her nefesinde Kucakla insanlari tüm sevginle Düsmanlik kimseye fayda etmez Seni bu halinle kimsede sevmez Böyle bir hayat sanada tat vermez Aslinda buda senin isine gelmez Düsün bir,hak vereceksin bana Neden olsun kötülülk su üc günlük dünyada Ne kaybederiz,uzatsak elimizi dostluga? Göcersek eger huzurla öbür dünyaya (Berlin,11.12.2005) Talat Özgen |
Vah vah memleketim
Demokrasi,demokrasi dediler Bizleri ayakta diktiler Tüm memleketi yagmalayip Hepsi köseleri döndüler Müslüman,müslüman dediler El acip camide dilendiler Faiz degil nema deyip Hepsi köseleri döndüler Milliyetci,ülkücü dediler Dokuz isikta direndiler Kafir degil,Türk deyip Hepsi köseleri döndüler Ilerici,devrimci dediler Mao´yu,Lenin´i sevdiler Millet degil,dünya deyip Hepsi köseleri döndüler Hedef insanliktir diyelim Herkezi kardes bilelim Savas degil,baris deyip Köseleri SEVGIYE döndürelim (Berlin,28.07.2005) Talat Özgen |
Var iken
Bu gönül bende var iken Vazgecemem ben senden Hic bir günüm gecmiyör Sormadan seni yelden Bu yürek bende var iken Yanar yanar sönmeden Hic bir gecem gecmiyor Göz yaslari silmeden O göz sende var iken Göremezsin bakarken Ne gece nede gündüz Anliyorsun halimden O dil sende var iken Bahsetmezsin o sözden Hic olmassa bir gülüs Umutlar tükenmeden Bu ask bende var iken Sabrin sonu selametken Sevdigim demek isterdim Ömür gecip gitmeden (Berlin,25.07.2006) Talat Özgen |
Var ile Yok arasi
Sen,evet Sen Ne varsin ne yoksun Evet,ne varsin nede yoksun Beni anlayana ask olsun Sahip olamamak Sanma yoklugun bir ifadesi Yasamak,yasatmak Varligin baska bir sekli Birinde var,digerinde yok Bazilarinda var ikende yok Soracak olursan benimkisini Yoklugunda var olan ikizi Bir düsünceye,bir hayale Bürünmüs,sahiplenmis sanki Belki bir arayis,belki bir özlem Onda buldum seni,belkide ikisini Anlamak zor Anlatmak dahada zor Su gönül denen sey var ya Sen en iyisi git ona sor! (Berlin,16.01.2008) Talat Özgen |
Varsayim?
Gözlerim yasardi,yasardi Icimide sizilar sardi Gönlümde karardi,karardi Beni yaraliyan o yardi Buldum sandim,inandim Buna bende nasilda kandim Gönlüme yalvardim,yalvardim Kandiramadim askimla kaldim Belki gülüyordur icinden Belkide haberi yoktur halimden Intikammi aliyor benden? Ne gelecekse gelsin senden Herseye katlanirim hayatta Hasretini hic sorma,sorma Derdime derman olma,olma Biliyorum sen ordasin,orda Olabilirmi bir varsayim? Kendimi niye kandirayim Senin askinla yandim,yandim Baska carem yok,kayiplardayim (Berlin,04.11.2005) Talat Özgen |
Vatan elden gidiyor
Vatan elden gidiyor Senin gibileri kina yaksinlar Buda az geliyorsa Kalkip göbek atsinlar Pisman olmiyasin sonra Gelmez bir Atatürk daha Kurtaramaz seni ve beni Ettigin o dualarda Dayamis arkasini amerikaya Öpücükleri ise avrupaya Geriye daha ne kaldi ki? PKK belasindan baska Cennet oldu cehennem Her gün kalkiyor cenazem Yazik degilmi onca genclere Senin gibilerilerinki yatarken evde Daha ömürlerinin baharinda Biraktilar kanli göz yaslari arkada Iyi ki bir ana yüregi degilim Dayanmazdu demirden bir dag olsada (Berlin,18.10.2007) Talat Özgen |
Vazgec gönlüm
Vazgec gönlüm bu sevdadan Fayda gelmez feryadindan Gözümün yasi akmadan Yüregim sizlar askindan Askin bir acidir dinmez Askin bir atestir sönmez Askin bir ciledir bitmez Askin sensiz hic cekilmez Kara kara düsünceler Köreltilmis o gönüller Zor gecen *******,günler Yetti artik bu kederler Sen ki ne söylersen söyle Vazgecemem cabuk öyle Yakalamisken gönlümle Hayat güzeldir sevginle (Berlin,13.07.2005) Talat Özgen |
Vazgecemem
Agla gözlerim agla Bitmiyecek bu rüya Ne sabah nede aksam Cikiyorsun aklimdan Bilmem buna ne derler Yeter bu kadar keder Allah kolaylik versin Yasanmiyor sevmeden Anlamiyorsun hala Dilim varmiyor sana Aman aman of aman Ölüyorum kahrimdan Neden seni göremem Gözlerine gülemem Sokaklar olmus mekan Vazgecemem ben senden Agla gözlerim agla Karmi yagdi daglara Nedir benim cektigim Bu sevdasiz dünyadan (Berlin,30.07.2007) Talat Özgen |
Ve bir adam,Ve bir kadin
Bir,ki,üc,bes,alti Süt icti agzi yandi Simdi icerken bile Üflüyor ayranini Akli,fikri parada Birde cocuklarinda Adam ne olursa olsun Terkedilmis Allah´ina Sanma oda degilki Sütten cikmis bir kedi Bulmasin bir firsatini Zaten niyeti belli Akilllanmaz hic bir zaman Bosuna kürek sallamaktan Ömür gecip gidiyor Farkina bile varmadan Ve bir adam,Ve bir kadin Insani degisik dünyalarin Bir bütünün parcalari Birbirinden nasil ayrilsin? (Berlin,28.01.2008) Talat Özgen |
Ve...
Sevmek Seni sevmek Istiyorum kalbimi dinlemek Ve sonunda seninle gülebilmek Aramak Seni bulmak Istiyorum kollarima almak Ve sonunda sana,sana doymak Yasamak Seni yasamak Istiyorum hayatta cogalmak Ve sonunda seninle kaybolmak Bu Bir arzuydu Anlamak cokmu zordu? Ve bu bana,bana cok koydu (Berlin,16.07.2006) Talat Özgen |
Veda
Mavi deniz üzerinde Ucusuyor martilar Batan günesin esliginde Ufukta kizil semalar Yüzüyorlar kayiklar Cikaracasina keyiflerini Esen rüzgar,dalgalar Kiyiya vuran sesleri Variyor kulaga kadar Sanki bir masal misali Korkarim deyecek nazar Kiskanilacak bir yar gibi Veda eden bir günün Bir aksam hatirasi Sanki hüzünlü su gönlün Arkasindan bakislari (Berlin,27.09.2007) Talat Özgen |
Yabanci
Sen alamanci,alamanci Her yerde oldun yabanci Adam yerine koymazlar seni,insani Düsünürler,yanliz döviz ve parani Zor terk ettiler o cennet vatani Geriye biraktilar es ve cocuklari Analar,bacilar döktüler göz yaslari Bastiramadilar yürekte büyüyen acilari Güya gurbette para kazanacaklardi Amac düzeltmekti hayat sartlarini Bunu en kisa zamanda yapmakti planlari Ve böyleliklle sevdiklerine tekrar kavusmakti Sonra anladilar ki,gitmiyor bu böyle Cünkü hasretlik,yanlizlik tak etti gönüle Tek care getirmekti onlarida gurbete Hepsi mutlu oluyorlardi,az olsa bile Nice seneler gecip gidiyordu Az mutluluk daha cok aci doluydu Gurbette yabanci olmak zaten zordu Birde memleketi eklemek dogrumuydu? (Berlin,14.08.2005) Talat Özgen |
Vicdansiz
Bulussun gözler Tutussun eller Benim arzumdur Nerde o günler Gülenler gülsün Sevenler sevsin Benim icin sen Hep bir nedensin Seviyorum desem Nedir ki carem Güle aglaya Bitmiyor cilem Anilar kalsin Yürekler yansin Daha ne kadar Ömrüm kararsin Vicdanin yokmu? gelmiyor sonu Elimde degil Gönlüm senle dolu (Berlin,03.06.2006) Talat Özgen |
Yagmur
Bulutlar kayiyor Sagdan sola Göz yaslarimda karismis Yüzümdeki yagmura Gidiyorum,geliyorum Geriye,ileriye Yinede fayda etmiyor Göz yaslarimi silmeye Görenlerde bunu Yagmur sanacak Yeminlere bile Kimler inanacak Nerden ciktin geldin Kör olasi yagmur Bir sansim vardi Oda oldu carcur Gerek kalmadi simdi Gizli,gizli aglamaya Yagmura rahmat derler Rahmet eyleyin,ey dertler (Berlkin,(29.10.2006) Talat Özgen |
Yagmur tanesi
Duyuyormusun yagmurun sesini Tanecikleri vuruyorlar cama Nerden biliyorlar ki,icerdeyim Cagiriyorlar beni yanlarina Bende bulut olmak isterdim Havada ucmak ordan oraya Bakmak yukaridan denizlere,daglara Yagmur olup yagmak dogaya Simdi ise bir insanim Bilmiyorum,bilemiyorum,ne ise yararim Dahasi var dahasi var Ettik icine dünyamizin,insanligin Olamadik bir yagmur tanecigi kadar Vermege hayat öpücügü güle,topraga Kiymetin degeri artik cok,cok uzaklarda Dayanmis karanligin cikmaz sokaginin duvarlarina (Berlin,15.12.2006) Talat Özgen |
Yalan
Kirma kalbi küsmesin Tamiri yoktur bilmezmisin Birde seni seviyorsa Ne haldedir düsünemezsin Aman aman of aman Gülüpte aglamayan Bana hic söylemesin Seviyorum,yalandir yalan Gözlerin ici kip kirmizi Bumudur alin yazisi Her gece ariyorum Gökteki yildizlari Sicak bir sonbahar Hafifde esiyor rüzgar Ucusuyor yapraklar Nerde nerde o umutlar Aglar gönül gönül aglar Baglar karalar baglar Bir sen eksiktin bana Gözümdeki kanli yaslar (Berlin,25.10.2006) Talat Özgen |
Yalan Dünya
Sana derler yalan dünya Söyle ne yaptin ki insanlara Ne demeli su daglara,taslara Görelim birde vur kafani onlara Sen yalansan gercek nerede Hayret insanlarda düsmüs ne hallere Kendilerinide koyarlar yalan yere O zaman ne gerek var ki beyinlere Yasamaga ictigin su,aldigin nefes gerekir Gördügün,gittigin yol,tasidigin fikir Yaktigin ates.oturdugun ev,sedir Yedigin tatli,cektigin kahir sence nedir? Baska bir dünyami var yoksa? Söyle kim inanir bu masala Gören varsa ciksin görelim ortaya Dünyaya gelmedim ben uyutulmaga Birileri götürürken yalanin nimetlerini Saklarlar söyle böyle tüm gercekleri Yalan dünya falan dedikleri Amaclari uyusturmaktir beyinleri (Berlin,16.01.2006) Talat Özgen |
Yalandan da yalan
Kara bahtim sanki sonsuz Seni seven gönül mutsuz Sensiz bu hayatta bana Hem tatsiz hemde tuzsuz Gide gele bitmiyor Seni görmek yetmiyor Tut elimden,elimden Yüzüm sensiz gülmüyor Seveceksen seveni Istiyorum gülmeni Aramizdaki daglar Eriyecek buz gibi Bu su yetecekmi ki Yanan su yüregimi Sogutupta söndürmege Göz yaslari dindirmege Hayat sanki sanki bir an Yasanalar hepsi yalan Sensiz bu dünyada bana Sanki yalandan da yalan (Berlin,16.10.2006) Talat Özgen |
Yanardag
Gözlerim olmasaydida Seni ben tanimasaydim Nasil söyliyebilirim ki Olmus olsanda ellerin Kara bahtim sevdaliyim Kime küsüp darilayim Aglamaktanda fayda yok Yeter ki kalbime sarayim Askla yasamak,bogusmak Duygularin en güzeli Bakisinsa gözlerime Olmus bir hatira resmi Ayni zamanda arkadas Yoklugunda bir teselli Ah bir ressam olabilsem Cizerdim gördüklerimi Koskocaman bir yanardag Yaklasilmiyor yanina Korkarim yok edecek Biz bir düssek kucagina (30.05.2007) Talat Özgen |
Yanilgi
Yürüyorum caddede Bakiyorum önüme Sanki gördüm seni,yari Heyecanlandim birdenbire Yaklastim arkadan Söyle baktim bir yandan Birde ne göreyim Eser yok yardan Aldanmisim Onu sen,yar sanmistim Ne kadarda özledigimi O an daha iyi anladim Heyecan birakti yerini Üzüntüye,isterdim bilmeni Cokta gördüler bunu bana Biraz olsun sevinmeyi Tekrar kaldim ben benimle Bilemiyorum,ne yapsam nafile Sanki sonsuz boslukta Umutsuzluk cöktü,gönüle (Berlin,05.05.2006) Talat Özgen |
Yanliz sen gel
Dünya döner zaman gecer Biri gelir biri gider Ister kabul et ister etme Iste hayat böyledir böyle Ölüm yasamin bir parcasi Yasarken ölmek ise en acisi Ne olur sorma bunu bana Demek ki bilmezsin sen,nedir sevda Ismini mirildanirken kendi kendime Hissediyorum titredigini dudaklarimin Icimdeki o heyacan icin, Yetmez kelimeler tarif etmeye Sensin benim kaynagim Yasadigim ic dünyamin Yaziyorum,yaziyorum bitmiyor Daha eteklerindeyim gönül daglarinin Ister hayatta olsun ister rüyada Gel sen yanliz bana gel Göreceksin o daglar bile bize Olacaklar cücedende cüce (Berlin,21.09.2006) Talat Özgen |
Yanliz sen iste
Ellerim direksiyonda Gözlerimse yollarda Görmesemde unutamam Aklim hep sevdamda Radyoda kulaklarim Sarkilarla aglarim Su gecenin karanliginda Yanlizim yok arkadasim Yagmur hafiften yagar Rüzgar saclarimi oksar Düsündükce gözlerini Yanar yüregim yanar Biliyorum ordasin Bir adimlik yoldasin Nerden bileceksin ki Yine benden uzaktasin Gönül verdim,sevemedim Söylemeyi beceremedim Istemedin ki sen benden Senin icin ölemedim (Berlin,14.06.2007) Talat Özgen |
Yapma
Yapma ne olur yapma Bana öyle bakma Biraz gönlün varsa Sakin hic nazlanma Bir iki üc dört Olsana biraz mert Bakma öyle sert Sensin icimde dert Yok yok ne yok Beklerim seni cok Bunu kafana sok Bos lafa karnim tok Bu bir kara sevda Hayalmi yoksa rüya Önemli olan bana Girmisin bu cana Nesen hep sürsün Ne hos o gülüsün O güzel o yüzün Hic görmesin hüzün (Berlin,11.09.2005) Talat Özgen |
Yaprak
Bir kis gecesi Dayamisim elime basimi Gitarlarin esliginde Ariyorum karanlikta isigi Yanliz kalmisim Düsüncelerimle basbasa Gözümün önünden Gecen yasadiklarimla Dalindan düsen Yapraklar gibi Esen yellerde Kaybolanlar misali Giden gelmez Bu gün dün gibi Süphe götürmez Yarinlarinda kaderi Kiymet bilmek Deger vermek Sanki yabanci Bir kelime gibi Bakiyorum agaclara Ciril ciplak dallari Gelme özleme simdi O yem yesil yapraklari (Berlin,08.03.2007) Talat Özgen |
Yari gördüm
Seni bir gün alacagim Kollarimin arasina Kokliyarak öpecegim Gözlerine baka baka Bu ne umut ne teselli Hayalimdeki sevgili Benim icimde yasiyor Gördüm el salliyan yari Uzaklasti adim adim Arkasindan baka kaldim Korktugum basima geldi Kayboldu,gözlerden gitti Geriye kalan bu resim Hafizama bir hatira Birbilebilsen sevdigim Sensin benim tek dilegim Kucaklasmis yanlizligim Hasretinle basbasa Öyle sevinmistim ki o an Sorma ne oldu sonradan (Berlin,17.04.2008) Talat Özgen |
Yasamak
Elli seneyi askin Yollarindayim su hayatin Koskoca yarim asirlik bir zaman Sanki yanliz bir an Olsan ne olur? Olmasan ne olur? Kimler geldi,kimler gitmediki? Acaba neden kafa yorulur? Bu bir merakmi? Yoksa bir anlam yaratmakmi? Ve ben diyorum ki Bu insanlarin bosbogazligi Ben neyim ki? Veyahutta ne degilim ki? Sanma amacim suyu bulandirmak Sormadan yasa yasayabildigini Sevmek güzel Aski tatmak dahada güzel Eger bunlari basaramiyorsan Okuma sen bana bir gazel! (Berlin,11.05.2008) Talat Özgen |
Yasamak neyimize ?
Bosver sen su dünyayi Yasamak bizim neyimize? Ömürler gecip gidiyorlar Bir anlamsiz hayat cemberinde Arkamiz hep karanlik Önümüzdede yok bir isik Tutturmus herkez bir yol gidiyor Nereye varacak bu insanlik? Aclik,susuzluk,felaketler Kin,nefret,sonu gelmiyen cinayetler Hic biriside fayda etmiyor Gelmis olsalarda onca dinler Gözler gibi kalplerde kör ise Mahkumuz nefsin emellerine Ne cennet aski,nede cehennem korkusu Engel teskil ederler cehalete Cok gec olmus olacak Basimizi tenesire koydugumuz an Sevaplarimiz,günahlarimiz gececekler Bir film gibi tekrar gözlerimizin önünden (Berlin,17.06.2008) Talat Özgen |
Yavrularim
Actilar bir bir dünyaya gözlerini Deniz´i,Baris´i ve Ipek´i Icimin parcalaridir her biri Kalbimde ayridir yerleri En güzel hediyesidir hayatin Anlam ve sevincidir yasamanin Anlasilmaz nasil gectigi zamanin En degerlisidir tüm varliklarin Biliyorum degildir tek tarafli Onlarda severler ana,babayi Gelde özleme bu yavrulari Bitmez hic bir zaman sevdalari Sevgidir yasamin esas temeli Bunu herkez böyle bilmeli Devam etmesi mutlaka gerekli Yarinlarada kalir mutluluk ebedi (Berlin,20.07.2005) Talat Özgen |
Yavrularimiz
Hoplada,zipla,zipla Bagir,cagir etrafa Cocuk olmak ne güzel Dünya degil umrunda Ekmek elden su gölden Yüz bulurlar anneden Sanki baba simartmaz Sevilirler gönülden Ders yap dersin,yapmazlar Kosma dersin,kosarlar Bir öpücükle bizi Kandirip avuturlar Kücücük varliklari Sasirtan sorulari Bizleri zorlasada Süslerler dünyamizi Bir dünya ki onlarsiz Hayat olur anlamsiz Baris,Ipek ve Deniz Bizim yavrularimiz (Berlin,17.10.2006) Talat Özgen |
Yelken actim
Yelken actim asklara Bürünmüssün siyahlara Meger sen ordamissin Sonradan vardim farkina Ah gönül sen yokmusun Ne arayip duruyorsun Acmi susuzmu kaldin Hic doymak bilmiyorsun Asktan daha güzel ne var? Söylermisin sen bana yar Benim gönlüm deniz gibi Gelir gider dalgalar Bazen kücük bazen büyük Sebeb olurlar rüzgarlar Tayfunmusun,firtinami Gösterecek onu yarinlar Bir tek yaprak bile kimildasa Deger her ask kokan rüzgara Yasamak,yasatmak icin Yelken actim okyonuslara (Berlin,24.11.2006) Talat Özgen |
Yeni bir yil
Dayanmis yine kapiya Yeni bir yil Bize sormadan,danismadan Eskiyede hic acimadan Elimizden bir sey gelmez Iceriye davet etmekten baska Seneye gelecek ayni akibet Bilmezmi ki kendi basina 2007 olacak 2008 Ayni vaatler,ayni umutlar Sence ne degisecek ki Sen degismedikten sonra Önce gec aynanin karsisina Söyle bir ceki düzen ver sahsina Ver ki olsun bizede bir örnek Ayni zamanda hesap sorma pahasina Yoksa kalacak bunlar Havada bos laflar,palavralar 2008 degil 3008 de olsa Ne olcakti ki bu kafayla Allah askina (Berlin,25.12.2007) Talat Özgen |
Yeni dünya
Seni ne kadar sevsemde Dilim varmiyor söylemeye Korkarim göremem diye Yürekte gelemez kaybetmeye Yagan bir kar gibi Temiz sevgim benim Gönül penceresinden Seni hep gözlerim Hic olmazsa bit tiklat O ani bekler Talat Zincirlerini kirda at Bana yeni bir dünya yarat Kuslar öter duyarmisin? Onlarla haber yolladim alirmisin? Verdigim gülleri hatirlarmisin? Askimin itirafidir anlarmisin? Bilmem daha ne yapayim? Dünyayi basiinami yikayim`? Daglara,uzaklarami kacayim? Yoksa sanami sarilayim? (Berlin,27.12.2005) Talat Özgen |
Yeni yil
Zavallilar bence insanlar Simdide bana kizacaklar Belkide haklidirlar Hepte öyle sanarlar Her sene aynisi Hic degismez hayatlari Firsat bilir yeni yili Kendi kendini kandirma sanati Yeni yiliniz Kutlu olsun derler Bitmeyen ümitler,dilekler Bagira,bagira gidiyor seneler Yeni yil ne yapsin? Senin gibi birisine Olmaz hic bir sey kendince Sen seni degistirmedinse Is sendedir sende Bunu kafana koy iyice Sevgi kalmaz yanliz dilde Birazda gayret edilince! (Berlin,31.12.2005) Talat Özgen |
Yeni yilda neyin kutlamasi
Yil nedir ki? Bir zaman birimi Nedense ömrü hep ayni Gelisi belli gidisi belli Hesaplanmaz,hesap sorulmaz Insanlarsa hic anlasilmaz Sebebini soracak olursan Neden kutlanir,yas tutulmaz? Tamam biri doguyor Ama digeri ölmüs,gömülüyor Sence ayip degilmi ki bu? Icki icip,göbek atmak, ne oluyor? Sanki gecenini cok iyi becermissinde Sen eglenmekmi istiyorsun,söylesene Deliye ´sebeb cok, Neden bekliyorsun ki sen o zaman seneden seneye? (Berlin,27.12.2007) Talat Özgen |
Yeter
Insanlar cok caresiz Sonra kalmislar kimsesiz Imkanlariysa yetersiz Daha ne istersiniz? Caninimi versinler? Zaten bos vermisler Kime ne desinler? Demokrasini sevsinler Gelmisler doldurusa Her türlü haksizliga Bir kere geldikleri dünyada Inansinlarmi masallara? Cehennemmi,cennetmi? Bana hic sormazlar ki Belkide istemem hic birini Birakin dünyamla beni Islerine öyle geliyor Akil,mantik istemiyor Oturdugun yerde otur diyor Acaba ne demek istiyor? (Berlin,08.01.2006) Talat Özgen |
Yilbasi hediyesi
Sanma ki bu gecemde karanlik Sorma sorumlusu kim diye Bu bana ait olan bir sir Kalacak ölesiye dek icimde Yazilan bir,iki kelime,cümle Sactilar isiklar gönlüme Öylede hasret kalmisim ki Böyle bir yil basi hediyesine Ariyorum seni O kaybolan yillarimda Cikacakmisin ki bir gün Yeseren umutlarla karsima Unutulmak cok aci Duygularin korkulu rüyasi Hissetmistim bende bir zamanlar Yüregimde, o anin sizilarini Cok sükür gecmiste kaldi Yazilan satirlar arasinda Cok güzel basliyan bu yil Oldu bir bahar yagmur ve kar dar agacinda (Berlin.02.01.2008) Talat Özgen |
Yine sen
Aldim elime kalemi Yaziyorum yine seni Okuyacakmisin bir gün? Hatirlamak icin beni Her harfi her kelimesi Yüregimin gizli sesi Yaza yaza bitmeyecek Vermedikce son nefesi Sensin benim kara sevdam Sensiz bombos benim dünyam Yazdiklarim bir teselli Olmadikca gercek rüyam Kollarima almak seni Hayallerin en güzeli Ilham kaynagimsin benim Düsündükce gözlerini Bakislarin hancer gibi Tasiyorum izlerini Anlatmak istediklerim Yasananlarin eseri (Berlin,22.11.2007) Talat Özgen |
Yok,dostum yok
Yanlizim ben,yanlizim Kaderimle basbasa Parlamiyor yildizim Gecenin karanliginda Nerdesin benim dostum Ariyorum bosuna Bellidir yolum,yurdum Uzat elini bana Söyliyeceklerim var Bilemezsin ki nelerdir Sevdim vefasiz bir yar Ismi bende gizlidir Ver bana bir teselli Acimasiz hayatta Sayiyorum günleri Gücüm yok yasamaya Sensin benim son sansim Mutsuz,umutsuz askta Kaderime raziyim Kalsamda tek dünyada (Berlin,14.06.2006) Talat Özgen |
Yokmu ki o
Bir hos gülüs o gözlerinde Birakti beni basbasa kaderimle Yokmu ki o sevgi dedikleri Ucurdu beni gönlün göklerine Zindan gibi o ******* Keyiflendi bir bir kederler Yokmu ki o ask dedikleri Yakti beni yüregimdeki atesler Gözümden akan o göz yaslari Oldular birer birer sabir tasi Yokmu ki o sevda dedikleri Yoldurttu banada nasil saci,basi Gide gele bitmeyen o yollar Keske dili olsaydida,anlatsaydilar Yokmu ki o özlem dedikleri Kahrediyor beni görmedikce o bakislar Kalemimden dökülen su satirlar Hepsi duyulmuyan birer feryatlar Yokmu ki su canim feda olsun dedigim Ah bir bilseydide olsaydi vefasiz bir yar (Berlin,16.11.2007) Talat Özgen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:03 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.