![]() |
Yaşama vasiyet
Hani bir anda geliyor bu ilham İnanmamak elde değil gerçek bu İnsanları kırmadan eleştirmek gibi Yaşama duyulan eleştiriler Kimseyi üzmeden yaşamak varmı hayata Severken ayrı düşünmek başkasını Yada aldatmak hayatı düzeleceğim diye Öz eleştiri felsefe sevdiğim bir dal Sahte gülücüklerin ardına saklanmak Yada sahte düşünceler de yalakalık Maskelerin ardında sahte aldatmalar Yaşamın sahte yaşanmışlığı gibi Taşıma suyla değirmen misali Yapma akılla akıl olsaydı insanıma Ne akıllar çıkardı ıq su bilinmez Aldandığı sahte yapmacık yaşamında Arım balım peteğim misali Petekten bile bal çıkmazdı hormon yüklü Sahte şekerleşmiş yaşamlara Vasiyetim geliyor gündüzle Öz eleştiri yap yaşamına ayda bir kez Abartma gönlünde yaşananları Değer vermesen bile veriyormuş perdesini germe yaşama Bırak saf kalsın yaşamım… 12.04.2004 Erol Şen |
Yazılan satırlar
Güzel duyguları hissedemezsin istemezsen Neler geçiyor aklından diye sorarlar Bırak onlar küçük dünyalarında yaşasınlar Fırtınalar çıksada belli dönemlerde.... Kabul etmek yaşanmışlıkları hemde biteviye Bunları yazılan satırlara dökmek, içini dökmek Kime? bunu kimse bilemez biliyorum dese de Hayat! ! ! enteresan arkaya bakanlar için Neden bakayım yaşadığım duygular yalan değil ki Hissettiklerim? cevabını kim bilebilir tabi ki ben Bırak oda bana kalsın verilen sözlerle birlikte Yazılan satırlar kime? cevabını kim bilebilir? Tabi ki ' BEN ' 15.01.2001 Erol Şen |
Yenı Yıl Kırmızısı
Sevdanın yıldönümü bugün Biten bir kırmızı sevdaya yenisi geliyor 365 gün sevdalanacak gönül Belki bir çiçeğe, belki bir güzel güne Belki de baharın aldatısına Belki de yazın kısa aşklarına Yeni şarkılar yazılacak umutla Sevdanın kolları hep açık olacak Belki bir arabaya sevdalanacak şaşkın gönüller Belki su perisi güzelliğinde bir kadına Belki de denizin mavi yeşiline Belki de küçük bir derenin kahve pembesine Sevmeyi bilen gönüllere sevdalar akarken Çıkarsız aşkın büyüsüyle Kör eden kırmızı güllere Bülbül şakıyacak umarsızca.... 31.12.2002 Erol Şen |
Yeniden doğuş
Elleri ipek gibiydi minik ve narin Hayata sarılır gibi tutuyordu elimi Yaşamın tadını almıştı belli Bir de ben geldim der gibi çekiştirerek Kokusu kendine göre hatta mis gibi Gözlerinde belki ilk günlerin şaşkınlığı Ama gelmişti ya başarmıştı Yaşamın da yeni bir pencere vardı artık Enteresan olaylar yaşayacak bedenler Günler geçerken yaşamda Belki arzular doğacak zirve isteyen Yaşanmışlık pişman edecek belki de Anlık duygulara sarsılacak bedeni Zirve de yaşayacak belki de Ya da yaşamın tek düze saplantılarında Bilmek için falcı olmalı belki de Silkinip kendini yaşama sarılacak Belki solgun belki yılgın ve de amaçsız Kimbilir günler neler getirecek sarı yapraklara Bazen yeşil bazen mavi bazen kahve belki de yeşil….. 24.03.2004 Erol Şen |
Yetim Gün'ün Mavi Umudu
Günsüz doğan güneşe bakarken Yetim kalmış güneş günsüz ve gecesiz Rengi bile bir başka soluk yaşama Ay bile etkilenmiş bu yetimlikten Bulutlar abuk subuk serpilmiş Birazda şaşkınlar doğmamış güne Yaşama sevinci kimlere kaçmış izinsiz Yada aldatılar yaşama dair Sevdalar kağıda dökülmeyen ama yaşanan Umudun bekleyişi doğacak güne Kışın soğuk bedeninden doğan Baharı umut eden kır çiçekleri gibi Bitmez gönlümün seven ateşleri Kimi zaman küllenen çığlık ateşi olsa da Umudun mavileri seven insanlara Yaşamdaki renkli mavilerle.... 30.12.02 Erol Şen |
Yıldızları sayabilirmisin?
Gökten inen meleklere inandım Seviyorum dedim güne doğum da Yıldızlar ve ay şahitti gecenin sabahına Sevgim karşılıksız kaldı… Seven yürekler yıldızlar kadar olsa Dedim kendimce gündüzde Gece olunca saymak istedim yıldızları Başladım ama bitiremedim sabaha Gün dönüp akşam olunca Denemek istedim içimden geldi diye Saymak mümkün mü yıldızları Seven gönüllere ışık olsun Yıldızları sayabilirmisin Sevgi gönüllerine dua olsun diye Bitmez ******* yaratmak için Yine sabah oldu aydınlık ama güneşsiz… 14.04.2004 Erol Şen |
Yollar benim düşüncem
Gün ortasından sonra belki Karnım doymuş ve ben yollar da Düşüncelere dalmak için ihtiyacım Bir nefes sigara dumanı Geçmişten geleceğe Hatalarım ve günahlarım yanımda Sevaplarım ayrı bir yerler de Bakarsın ne getirdiğine yıllar Gittiğin umuda yada bitmeyenlere Bilinmez yolların ışığı mı var? Daha ne kadar gideceksen gönlünle Yada sakladıklarınla derken Mola vermek bir çay içimi Diğer molacıları izlerken Kimler konakladı zamana yürekten Göçüp giderken yollara.... 10.05.2004 Erol Şen |
Yorgunum
Hayat bütün hızıyla geçerken Eskiyen bedenlerle yetişmek zor Her gün değişik bir düşünceyle Yıllar yorgun beden yorgun Neler yaşamış gönüller Sıkıntıya çare ararken düşünce de Beden yorgun düşmüş hayata Yorgunum Riyakar hayatlara inanan ben Darbeler yemiş yaşama Kaybedilen belki maddi Riyakar insanların taptığı Sahte sevgiler ayrı hüsranlar Verilen değerlerden faydalanma amacı Sevgiye kara gölgeler Vicdansız düşünceler Savaşırken hayata Yaşanmışların yorgunluğu Hataların verdiği yürek burukluğu Sevmeyene inanan mavi düşler Dinlenmeye vakit olmayan dar zamanlar Kısa yaşanan mutlu günler İsyanın verdiği kalp kırıklığı Yorgun bedenin duyulan haykırışları... 17.01.2003 Erol Şen |
Yorgunum 2
Biten günden arda kalan Yapılan bitmiş işlerin sevinci Öksüz kalan da yarına kalacak işlerim Ben ise yorgun bedenime yaslandım Uzandım çantama gazetelerimi koydum Odamın perdelerini çekerken yavaş yavaş Bilgisayarımın kapanmasını bekledim Aldım çantamı çıkışa yöneldim Akşamın karanlığında ilerlerken arabama Bir nefes çektim doyasıya Biten iş günü kendini yeni bir akşama bırakırken Arabam yola koyuldu soğuk ve isteksiz Çişeyen yağmuru severim gönlüme Radyoda çalan güzel bir ezgiyle Eyy insanlar sizden biriyim kendimce Ama benim sevgilerim özlemlerim kendime Bekleyenim var benim belki senin yok Benim sevgilerim var kendime göre yaşadığım Özlemlerim planlarım huzurum var kendimce Ama yorulmuşum çalışmaktan Akşam olmuş gece doğmuş güne sessizce Paylaşılmış saatler gibi Kavga dövüş varmı bilinmez bir yerler de Varsa bile ben bilmiyorum Hakedene değerlerim var kendimce Bitimsiz sevgim ve özlemim de Paylaşılmış görevler yapılası işler Geceye dinlenecek bedenim Yeni doğacak güne güzellikler başlayacak Diye geceyi bitirirken Yazılan şiirlerime gönlümle sarılmışken Giden geceye yaşamla bitimsiz. 12.03.2004 Erol Şen |
Yüreğimde ki Vurgun
Deniz vurgunları öldürür yürekleri Ya sevda vurgunları İz bırakır neden se vurup geçer öldürmez Acı çekmek için ıstırap duymak için Düşlerin ölü doğması gibi Yaşamın ölüm boşluğuna bakan Yaşamın düzen döngüsünü bozan Hayatın yaşanmışına boş bakan Anlaşılmaz istekler büyüten Geç kalan sevdalar Yaşamın evrensel döngüsüne bakan Ama görmeyen....... 29.01.03 Erol Şen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.