![]() |
Artık
çok uğraştım olmadı ne ben onunla olabildim ne o benimle ben artık onsuz yaşayacağım çok istedim olmadı ne ben yaranabildim ona ne o bana şimdi herkes yaşasın kendince ben artık onsuz yaşayacağım ben istedim o reddetti o istedi ben kabullenemedim ne ben ayak uydurabildim ona ne o bana hiçbir şey istediğim gibi olmadı ki ben artık ondan ayrı yaşayacağım ben aslında barışık yaşamak isterdim kendimle çok uğraştım olmadı ne ben benimle oldu ne ben ben’le olabildim ben artık ben’siz yaşayacağım ne o adam olabildi ne ben artık o bir adam olsun ben başka bir adam ben artık ben’siz yaşayacağım bakalım onsuz nasıl yaşayacağım Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Aslında
Aslında kimseye ihtiyacım yokmuş! Benim yaptığım sadece zayıflıkmış! Başkasında aradığım şeyler aslında, Kendimden başkasında yokmuş! 07.09.1991 Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Aşk Bitti
AŞK BİTTİ Bitti, bu aşk, bitti! Hiçbir eser kalmadı şimdi! Bu aşktan şimdi geriye, Bir adın kaldı; Biraz da sevgin içimde…! Ah! Bitmeseydi keşke! Mehmet KIYAK* 05.07.2007 Mehmet Kıyak |
Aşk Nerede?
AŞK NEREDE? İstesen de olmaz güzelim, Bitti bu sevda! Dememiş miydim sana, Âşık gibi yaklaş bana… Ne oldu şimdi, Ben burada, sen benden çook uzakta…. Olsun, önemli değildi… Hem, bilmiyor musun ki sen, Ayrılıklar aşkı alevlendirir! Bizimkisini neden söndürür? Seviyorum, diyorsun! Sen beni, Aşkı bilmez mi sanıyorsun… Sevgi başka, aşk başka… Her ”seviyorum” diyeni âşık mı sanıyorsun? Sen de diyorsun: Seviyorum! Sevgin buradaysa, Peki, o zaman, Aşk nerede? ... Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Bak!
BAK! Bakıyorum da, Çok şey istiyorsun… Her şey hazır, Her şey kolay olsun, Diyorsun… Hayat o kadar kolay değil Ne yazık ki! Bilesin ki, Sen hayata ne kadar verirsen, O da sana o kadar verir. Sen ver ki, O da sana bir şeyler versin. Sen bakma bedavadan yaşayanlara, Sen bedelini öde de yaşa! Mehmet KIYAK 28.02.2007 Mehmet Kıyak |
Batak Ömür
BATAK ÖMÜR Hiç yalan değil, Bir tek çocukluğummuş, Yaşadığım, Bir tek… Gerisi hep köstek, Hep köstek… Daha ilk adımı attığımda, Vurmuş hayat bana, Esaret zincirini… Kavgayla geçti ömrüm, Yenilen hep ben, hep ben… Zincirdi bir ömür kavgam, En büyük davam, Yoksulluk kavgam… Güneş miydi her gün batan, Ömrüm müydü yoksa… Her adımda, her kıpırdanışta, Batağa biraz daha batan… Çıkılası değil, Her hamlede, Her kıpırdanmada, Yutar oldu biraz daha … Ne geriye dönebilirim, Ne ileri gidebilirim, Her kıpırdanışta dibe inerim. Ne uzanacak bir el, Ne tutunacak bir dal… Dayan, diyorlar… Dayanacak derman bitti! İstemem artık, Ne bir el, ne bir dal! Hayal bitti, Ümitse çoktan gitti… Ahhh…! Artık hayat bitti! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Because You're Gone
that first look, first burnt, that first love of yours are still inside me... Now I realize how much I loved you within myself... I thought I loved you when you were by my side... but then, one could understand love while his beloved one is away... I've learnt loving you after breaking apart... don't take offense if I don't say I LOVE YOU when you are with me... I LOVE YOU more than I can say... I LOVE YOU as much as I can say... I LOVE YOU for ever... Mehmet KIYAK Çeviren: Selçuk YILDIZBAŞ Not: Bu şiirimi İngilizceye çeviren sevgili dostum Selçuk YILDIZBAŞ'a sonsuz sevgiler... Şiirin videosunu aşağıdaki adreten izleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch? v=AAYt3RkAaO0 GİTTİN DİYE O ilk bakış, o ilk yakış, O ilk sevgin, Duruyor hala içimde… Meğer ne çok sevmişim, Seni özümde… Seviyorum sanırdım seni, Sen yanımdayken… Oysa insan, Asıl o zaman anlarmış sevgiyi, Sevdiği uzaktayken… Ben seni sevmeyi, Senden ayrıldıktan sonra öğrendim! Ne olur darılma, Diyemezsem, Sen yanındayken: SENİ SEVİYORUM! SENİ SEVİYORUM! Diyemediğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Diyebileceğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Sonsuza kadar… Mehmet KIYAK Karaman, 23.12.2006 03:21:00 Video: http://www.youtube.com/watch? v=AAYt3RkAaO0 Mehmet Kıyak |
Bekleyiş
Kıştı, onu gönderdiğim, Gelmedi… Yaz oldu, Yine gelmedi. Şimdi, Onu gönderdiğim zaman geldi, O, yine gelmedi. Şimdi mevsim yaz, Gönlümde kış… Mevsimler durmadan değişse de, Şimdi bana, Her mevsim kış! Ben her mevsim, Onu beklerim! Bir gün mutlaka gelecek, derim; O, gelmez! 1.05.20007 Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Ben Sana Ne Diyeyim
Ben sana ne diyeyim, Sana helal olsun! Beni muma çevirdin! Beni benden ettin! Hiçbir derdim yoktu, Seni tanımazdan önce… Beni dert sahibi ettin! Beni mum gibi erittin! Sen ceylan, ben avcı, Yıllar yılı peşinden koşturdun! Beni Mecnun’a çevirdin! Beni deli divane ettin! ... Ben sana ne diyeyim, Sana helal olsun! Beni şair bozuntusu ettin! İşte böyle, Deli deli söylettin! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Beni Zorla Şair Yaptılar
BENİ ZORLA ŞAİR YAPTILAR İtiraf ederim ki, Ben şair değilim! Beni zorla şair yaptılar… Ellerimi bağladılar, Gözlerimi dağladılar, Gönlümü yaraladılar… Beni zorla şair yaptılar! Ben şair değilim! Ben inanmıyorum, Siz de inanmayın! Söylediklerim şairce değildir, Kendimcedir! Sakın inanmayın! Sakın inanmayın! Şairlik kolay değildir! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:49 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.