![]() |
Ağlarsın / Ağlatırsın
balıklar şu meşhur en sevmediğim sevdiğim tarafı balık hafızası desem hatırlamak istemediklerim kalan yaşar yaşadığını anladığı kadar güneşe serip ıslaklığını kuruttukların unutulması gereken anlar anıların zaman ayağına takılır tökezleyen sadece yalnızlıktır üstüne ölümün eflatun çamuru bulaşır ___________________________o vakit _______________________________ağlar _________________________________sonrası ____________________________________ağlatırsın Şule Aydemir |
Ahım Kaldı
arabesk belki başka kelime gelmiyor ki kederde tarifsiz öyle hain öyle alçak öyle dönek-yalan içinde acı ki ne kısaca aşk ne de kara sevda ediklerinden dedirten ki - ah keşke o kadar olsaydı o kadarcıkta kalsaydı belki girilen iddiaların ardından atılan meşhur kahkahaların kullanılmışlığın yok sayılmanın acısı çentiklenmişliğin burulmuş acısı insanlığın hiçlik acısı ki bu insanca bile olamayanlardan yana yaşam adına bir -of çeker gibi her sabah -AH çekecek aynı suyunu içer gibi biliyor inançları yok değerleri yok yaşam versin belalarını ‘Ahım kaldı’ **kötü bir şiir biliyorum, yazılması gerekiyordu yazdım. bir gün daha iyisini yazarım. bir şarkıda şöyle diyor: 'kazanınca niye sevinir ki insan, bir kaybeden olduktan sonra' Şule Aydemir |
Akar Yakar Kum
önce düşündüğümdü antik bir şehir erkekleri ve kadınları batmış mıydı yoksa önce yıkıntılar mı vardı düşündüğüm çölsem çöl yürüdüğüm cilveli bir vaha varsayılan hurmalar yolarımda eğilmiş gökte iken yerlere aşkım aşkıma aşık sen ister gel ister gelme -kumum ellerinde ‘yakarken kum var mısın yürümeye’ |
Alında Buse
aldın götürdün eflatun bir bulut arkasına yaşama baktırdın gözlerinden yüreğimde binlerce kepenk açıldı havalandı tozları bir an geçmişin ardından derin bir özlem aslında yoktun sen bir bulutun toprağa değmesi gibi Şule Aydemir |
Anladım ki
geç oldu belki ama anladım ki hakir görülenin elinden alır isen hakir görülmeyi onun yaşama amacını da almış oluyorsun anladım ki tiksinilmişliğinde sen iğrenmiyor isen sevginden tiksinmemişliğinde iğreniliyor senden acıyorsan acınıyorsun acınılacak da oluyorsun hatta ** 'Tüm 3 lü rakkamlara, 3 ile yaşayanlara ithafen' hani üç kez zıplarmış ya çekirge oysa ki birincide belki yanılsama ikincide hata üçüncüde kesinlikle bile bile ladesin ta kendisidir aynı akar suda iki kez yıkanılmıyor-muş bile doğru (günün 3' lüsü, ayın 3' lüsü, yılın 3' lüsü, 3 hafta 3. kez yaşanmış yılın hatta 33' lüsü) bu kadarı da fazla degil mi Şule Aydemir |
Anlamazlar
anlamazlar neden gözüm yaşsız ağladığımı uçan can martılara neden hıçın hırçın baktığımı hırsımdan avuçlarıma batan tırnaklarımın neden kanattığını canımın yanmadığını ve hangi yangınlardan -..zede çıktığımı zararlardayım ey yaşam insan tarlasında çiftçiydim ektim biçemedim Şule Aydemir |
Anlamı Yaşa
.....dedi biri ________________bir açık denizdir yaşam ___________________ne kadar çok açılırsan _______________________o kadar çok olur dalgan yazdım arkasından.... açıklarda dalgalanmak yaşama anlamını biçebilmektir var oluşunu benimseyerek hissetmek bacakların yokken bile sağlam basabilmek hayata ayaklarını yaşamda heyecan düşleyebilmektir yok olan bacaklarını *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden Şule Aydemir |
Anlayamadım!
anlamadım bir seven bir de sevmeyi düşünen vardı anlamadım uyuyamıyordu *******i düşünen ne hayaller peşindeydi uykularında seven anlamadım kimdi gerçekte ateşlere savaş açan anlayamadım Şule Aydemir |
Arayışta Bulunan Sevgiliye!
Boşuna eziyet eder insan kendine ve garip bir keyif sigarası gibi de sarılır ona... Her nefeste biraz daha ölür, Hem de boşu boşuna.... Şule Aydemir |
Ardınca/Akabinde
kanun saldım bir bakışla benden içeri tövbesi olmaz yolların girişindeyim zebaniler bekler ellerinde oraklar ben hamım olgunlaşmanın peşindeyim uyku arası günahlar çağırır beni ne hikmetse tam köşelerden dönmekteyim ağıdır ağzımda biriken acıdan su göz görmez mide almaz hazım derdindeyim yürürüm yol ayaklarımın altı diken ellediğim yar yalan yakar bilmekteyim şeklini gömüp gülmek de var hakikatten elveda diyenin ardı su dökmekteyim ayıkır beynim diyerek beklemedeyim giden dönmez gelenlerde beğenmedeyim kim kime yazılıp bayılır görmekteyim aşkı var diyene de gülüp geçmekteyim Şule Aydemir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.