![]() |
Bana sormadilar ki
Agla gözlerim agla Yanan yüregim sizla Bir günüm gecmiyor ki Zindan olmasin dünya ******* kara,kara Yürüyorum sokaklarda Deli divane oldum Gülemem ben bu askta Yanlizim ben yanlizim Caresiz yarinlarim Kara topraktir kara Benim son umutlarim Bas sen beni bagrina Olayim senden bir parca Bu hayattan fayda yok Ne bana ne ruhuma Bana sormadilar ki Istemiyordum belki Dogmayi,yasamayi Kalbimden vurulmayi (Berlin,30.11.2006) Talat Özgen |
Basimin belasi
Basimin bas belasi Sen karartin dünyami Dilin bir tutulsada Kapansin onun yarasi Hakli veya haksiz Sence hic farketmez Acildimi senin cenen Kapanmak nedir bilmez Iyi bir günün yok Hastaliginsa cokmu cok Dokunmam ben sana Korkmana hic gerek yok Anlamazsin sen halden Nem alirsin her yelden Ömür bagira bagira Gidiyor gülmeden elden Bas edilmez seni ile Pes ettim sonunda bende Birak artik yakami Ömrümün son günlerimde (Berlin,03.11.2006) Talat Özgen |
Bayram
Sevelim birbirimizi Kirmayalim kalpleri Aciyorum ellerimi Kucakliyorum hepinizi Olsun bize her gün bayram Insanlara benden selam Sana olan sonsuz sevdam Benim dünyamdir,dünyam Aska kosarim durmadan Hayatta hic yorulmadan Ah bir umut olsada yardan Ne istersen al bu candan O gün güzel bir gündü Heyacan sardi gönlümü Yüzün bir güldü bir güldü Ask atesim yandi büyüdü Sürdü sürdü hep sürecek Sensin kalbimdeki gercek Sevmek,sevmek,seni sevmek Bana her gün bayram demek (Berlin,04.11.2005) Talat Özgen |
Bayram dilegi
Gönüllere sevgi dolsun Yüzlerse hep güle dursun Sen oldukca bu dünyada Güller niye,neden solsun Tüm güzellikler seninle Kalbimin bir kösesinde Hic bakmadin ki göresin Hasretligin gözlerimde Icimde yanan su yara Senden bir yadigar bana Bunada cok sükür demek Kaliyor benden sevdama Ömür biter askin bitmez Insan sevilince bilmez Ne bir kiymet ne bir kismet Yaktin bir kere hic sönmez Nasil istiyorum bilsen Yasamak bayrami senlen Cokta merak ediyorum Geciyormuyum gönlünden? (Berlin,18.12.2007) Talat Özgen |
Bayram olunca
Icimden gelmiyor bazen Bayramlari kutlamak Sebebini bilmek istiyorsan Calisacagim asagida anlatmaya Biz degilmiyiz ki? Bu günde,yarinda ayni insanlar Ne oluyorda,oluyoruz? Bayramlarda bam baska Ve sonra? Ayni hamam ayni tas Yine giriyoruz eski kilifimiza Sanki hic bayram olmamis hesapta Iste gelde simdi isteme Olsun bize hergün bayram Olsun,olsun ki Firsat bulmasin,bulamasin insan geri dönmeye (Berlin,20.12.2007) Talat Özgen |
Bayram öncesi
Bu ne bir ask ne bir sevgi Esaretin zincirleri Kurtulmak mümkün degil Ne elinden ne dilinden bilki Cökmüs üzerine bir dev gibi Gölgesinin dehseti Kusanmis kiliclari beline Korku rüyalari misali Bürünmüs kuzu postuna kurt gibi Oynuyor masumunuyetini Dene bir yüzmeye akintiya karsi Görürsün cok gecmeden dislerini Bir cogu sürülmüs koyun gibi Hissetmisler bedenlerinde atesi Yansalarda memleket hasretiyle Ilan edilmisler vatan haini Ellerinde özgürlük mesaleleri Yüreklerinde kardeslik hissi Ben anmiyayimda kim ansin Harcanan degerlerimizi bayram öncesi (Berlin,19.12.2007) Talat Özgen |
Bekleyis
Yanlizim ben yanlizim bu dünyada Tak etti artik canima sonunda Ümitsiz bakiyorum yarinlara Mahkumum icimdeki rüzgarlara Gönlümse aglamis yagmis daglara Askim sel olmus gömülmüs sulara Tertemiz sevgim düsüyor karlara Dalmisim sanki derin duygulara Neden haykirislarim duyulmuyor? Mutlu ol,sarsintilar son bulmuyor Seni sevmek sence sucmu oluyor? Vazgecmem,sen kendini istedigin kadar yor Belli oluyor,sen hic sevmemissin Askin ne oldugunu bilmemissin Actigin yaralar nasil cekilsin? Bakarkende beni yine görmüyen sensin Varligini bilmek bile bana yeter Bir bilsen sana neler deger neler Gerekirse bu can seneler bekler Önemli olan birlessin gönüller (berlin,28.10.2005) Talat Özgen |
Bekliyecegim
Aglamakmidir Yanliz bu hayat Gülemiyorum Kimde kabahat Söylemem sana Onun ismini Catlarsan catla Sevemem seni Vazgecmekmi yok Aslami asla Varamiyorum Bulmus olsamda Dua edemem Inanmiyorum Baska carem yok Katlaniyorum Bu dünya onsuz Ne ise yarar Bekliyecegim Ölüme kadar (Berlin,13.02.2007) Talat Özgen |
Belki
Seviyorum Sevdigimi saniyorum Belki kendimi kandiriyorum Düsünüyorum Düsündügümü saniyorum Belki kendimi kandiriyorum Biliyorum Bildigimi saniyorum Belki kendimi kandiriyorum Anliyorum Anladigimi saniyorum Belki kendimi kandiriyorum Yasiyorum Yasadigimi saniyorum Belki kendimi kandiriyorum Inaniyorum Inandigimi saniyorum Belki kendini kandiriyorsun (Berlin,12.11.2006) Talat Özgen |
Ben
Dünyaya bir gün dogmusum Sormadilar istiyormuyum Dediler ki sen susun Bilemediler ben buyum Istediler öyle olayim Düsunmediler bende varim Islerine gelmedi sanarim Basladi zorluklarim Sacmaladilar aklinca Belki ellerinde olmayinca Fark etmediler ki zamanla Zavallilar demek lazim aslinda Buysa benim sucum Iste ben buyum Sana olan sorum Nedir sendeki durum? Sen sen gibimisin? Yoksa onun gibimisin? Kendin bunu bilmelisin Beni ancak zannedersin Berlin,24.12.2005) Talat Özgen |
Ben ise
Güzelimsin güzelim Bense yanan yüregim Acimasiz hayatta Bilmem nedir degerim Gülümsün sen cicegim Bense bir kelebegim Gönlünün bahcesinde Ucar ucar gezerim Dünyamda sen hayalim Ben ise bir gercegim Ara sira bir rüya Baglayan bir dilegim Canimsin sen cananim Bense hic sayilirim Neden geldim dünyaya Yüzüm gülmez aglarim Hayatimsin hayatim Ben kader kurbaniyim Söylermisin sen bana Sevmekmidir günahim (Berlin,09.07.2006) Talat Özgen |
Ben neden varim ki?
Bu gün imtihan, Yarin imtihan, Öbür günde imtihan, Ben neden varim ki? Soruyorum sana o zaman Düsünmek yasak, Süphe duymak yasak, Sormakta yasak, Ben neden varim ki? Elde degil sasmamak Öylede sansim yok, Böylede sansim yok, Akil veren ise cok, Ben neden varim ki? Karnim olsada tok Dogmusum bir gün, Ölecegim bir gün, Hic olmassa bir gün, Ben neden varim ki? Sormiyayim o gün! (Berlin,06,12,2007) Talat Özgen |
Benden sana hatira
Vurulmusum ben sana Yasiyorum bosuna Nerde ki o gün, seni Alacagim koynuma Bir degil,iki degil Kim olacak ki kefil Saymiyorum günleri Olmusum simdi sefil Adin konulmus sevda Tüm yollar gider sana Insan ne icin yasar? Söylermisin sen bana Hic gülmem hep aglarim Bu benim alin yazim Nerden ciktin karsima Nedir benim günahim Bitmiyor yaza,yaza Sigmiyor sayfalara Ölürsem senden evvel Kalsin sana hatira (Berlin,06.12.2007) Talat Özgen |
Benim Gönül
Bu gönül benim gönül Istedigi güle konar Sana,ona,kime ne? Ister aglar ister güler Belki sensin özledigi Gizli gizli gözledigi Birak onu rahat birak Yetmedimi cektikleri Bulmusum zaten belami Desme daha da yarami Bakan gözler görmüyorsa Fayda etmez bakislari Sen varsin ya gönül Kurban olayim sana Kiymetini bilenmi var Onun icin daglar yakar Bu gönlümün yaninda Ne kalirki o daglar Abayi yakmis sana Daglar yansada nereye kadar? (Berlin,11.12.2006) Talat Özgen |
Benim sevgili Manisa´m
Karanligin derinligine Baka baka gecmisim kendimden Kulaklarimda cinlayan müzik Aldi götürdü beni sensizligimden Sanki bir siyah,beyaz film Genclik yillarimi hatirlatircasina Azmi gitmistim sevdigimi görmek icin Bir asari bir yukari kaldirimlari asindirma pahasina Hangimiz yasamadik ki? O güzel duygularin bazen caresizligini Ama icimizdeki o kelebekler Bilirlerdi bazende bizi cocuklar gibi sevindirmesini O benim sevgili Manisa´m Yasiyorum sanki yine o anlari,anilari Takma sen üc bin kilometrelik aramizdaki mesafeyi kafana Önemli olan gönüllerimizin her an beraber,bir olmasi (Berlin,14.01.2008) Talat Özgen |
Benimde hakkim
Beddua edemem kadere Varmis olsanda ellere Hayatin cilvesidir bu Sevipte bilinmiyenlere Elden bir sey gelmesse Aglatan sevgilere Anlatamiyorum su gönlüme Bilmem seviyorum niye? Dünyada bir ben kalsam Unutamam,unutmam Eger ben yasiyorsam Hic vaz gecemem,ben sevdam Seviyorum,seviyorum Seni cok ariyorum Düslerin yorgunuyum Ne varim nede yokum Benim hakkimda gülmek Sevmek,sevinmek Kosupta erismek Iyi ki dogdum diyebilmek (Berlin,21.02.2006) Talat Özgen |
Berlin sokaklari
Berlin´in sokaklari Oldular meslegimin icabi Bana bir mekan,bir imkan Kazanmak icin ekmek parami Genis,genis,uzun caddeler Birbirini kovaliyan düsünceler Belki inanmayacaksiniz bana ama Olsamda memleketimde bitse su hayaller Sene 1970 Berlin´e ikinci gelisim Annemin,babamin yanina Sonu bilinmiyen bir yolculuga Yasiyorum o günden bu güne Bir cogunun düsledigi bir sehirde Belki onada yapiyorum bir haksizlik Ama sucum neki,varsa bende böyle bir düsünce? Birde sen ciktin benim karsima Katlamak icinmi izdirabimi gurbetin kollarinda? Yasamiyan bilmez,bilemez Hasretligin yanlizligini Berlin sokaklarinda (Berlin,05.02.2008) Talat Özgen |
Berlin,Berlin
Berlin,Berlin,Berlin Sensin cok sirin Gönlümüzdeki yerin Derindedir derin Verdin bize hep imkan Toprak altinda yatan Üzerindeki yasiyan Icin oldun vatan Yerin baskadir senin Bir sanstir bizim icin Cekilmez hasretligin Ellerinde gurbetin Yemsyesil su parklarin O genis sokaklarin Cok cesit insanlarin Renklidir simalarin Bulunmaz bir benzerin Yoktur cirkin seyin Kalmalisin hep sirin Berlin,Berlin,hey Berlin (Berlin,27.09.2005) Talat Özgen |
Bilemem
Itme ellerinle Ellerinle ellere Sahip ol sen O sivri diline Dünyanin hali Belli olmaz Kendi düsen ise Bence aglamaz Fazla güvenme O daglara Kar yagarsa Bir gün sasma Bir bakarsin Kalmissin yanliz Sonbaharda ******* issiz Cekilmez olurlar Yürekler sizlar Son pismanliktir Gözdeki yaslar Ben nemi yaparim Yildizlari sayarim Belkide yapa yanliz Hayallerimle yasarim (Berlin,03.10.2006) Talat Özgen |
Bilemem ki
Icimde bir celiski Gitsemmi,gitmesemmi Yürekteki özlemi Ceksemmi,cekmesemmi Bilmiyorum,bilemem Ne yapayim,edeyim Eyvah günler geciyor Nasil dur diyecegim Resminse hayalimde Hayalin gözlerimde Keske son nefes olsa Kalsa hep yüregimde Ah kanatlanip ucsa Göklere,yildizlara Bende gitmek isterdim Alda götür yaninda Bitmeyen rüyalarda Toplamak lale,papatya Caresiz bülbüllerin Olmak sarkilarinda (Berlin,06.01.2007) Talat Özgen |
Bilinmiyen sevgi
Yasanmiyan bir ask Askmidir söyle Özlüyorum desem Acap nedendir niye Söylenmiyen bir söz Nasil duyulur Seni sevdigim Gözdenmi okunur Yagmiyan bir yagmur Kimi islatir Gözümdeki yaslar Acim,sizimdir Ates olmuyan yerde Duman olurmu Sensin benim,benim Gözümün nuru Bilinmiyen sevgim Kimedir kime Solmuyan gülüm Kalsin icimde Bitmiyen ömürden Ümit kesilmez Sevdim gönülden Dünyalar yetmez (Berlin,10.03.2006) Talat Özgen |
Biliyorum
Biliyorum askimsin Seviyorum canimsin Kara gözlüm nasilsin? Kalbimdeki sirmisin? Biliyorum ordasin Sende beni tanirsin Gönlümdeki sevdamsin Nasil anliyacaksin? Biliyorum sevgimsin Ne de hos gülermissin Sen hepsinden güzelsin Nereden bileceksin? Biliyorum sansizim Belkide gec kalmisim Ne yapsin simde basim? Ellere kaptirmisim Biliyorum yanlizim Kime ne anlatayim? Acilmis ki kollarim Bitmemis umutlarim Biliyorum sevdigim Geleceksin eminim Olacak o gün benim Dünya sanki cennetim (Berlin,01.12.2005) Talat Özgen |
Bilmiyorum,bilemiyorum
Kacmak,gitmek istiyorum Bana göre degil bu dünya Bilmiyorum,bilemiyorum Düsecegim hangi yollara Dert, hep ayni dert Ister yakinin olsun ister uzagin Tanilamamak,anlasilamamak Insana mahsustur yanilmak Nerde o insan ariyorum Ordasyan ses ver dinliyorum Bilmiyorum,bilemiyurum Körmüyüm yaksa sagirmiyim Dalinmis dünya islerine Unutulmus güzellikler köselerde Kaybedilenler cok daha cok Uzanmiyor,uzanamiyor eller ellere Göremiyorum ben bir isik Uzakta,ufukta bir umuda Biliyorum,biliyorum Benim hatam inanmaktir sana (Berlin,30.10.2006) Talat Özgen |
Bir adam
Bir adam tek basina Dolasiyor Berlin sokaklarinda Ne bir dost ne bir arkadas Siziyor gözyaslari yavas yavas Sizlayan yüregi elinde Olsaydida firlatsaydi yüzüne Belki o zaman varirdin farkina Hissettiklerini gönlün semalarinda Esiyor hasretlik rüzgarlari Aziyor sevda dumanlari Almis avucunun icine Yasamak sanki bir hapishane Kurtulmak istiyor,anlamiyorsun Kalemin feryatlarini duymuyorsun Diz cökmüs sensizligin önünde Öyle yalvariyor ki kederin kaderine Ömrün sonbaharinin arifesi Yakalamis caresizligin pencesi Bir tek cikis yolu var oda Senin o dudaklarinin arasinda (Berlin,28.07.2007) Talat Özgen |
Bir agac
Günes isiginin nezdinde Serince esen bir yel Agaclarda kimildatiyor yapraklari Sanki diyercesine sende gel Boydan boya yesilik parliyor Mavi gökyüzünün önünde Cizilmis bir tablo gibi Serilmis gözlerimin icine Kuslarda ucuyorlar damdan dama Sarkilariyla süslüyorlar sessizligi Yapraklarin hisiltilariylada Daliyorum senin hayalinin rüyasina Aniden bakiyorum soluma Görüyorum bir agac tek basina Kizil yapraklariyla yapa yanliz Sanki digerlerine nüspet yapmakta Onlardan biri olmasina ragman O benim benim diyor O an kendimi görür gibi oldum O agacin sanki gölgesinin isiginda (Berlin,01.05.2007) Talat Özgen |
Bir agac hikayesi
Düsünkü bir agac Yerden göge uzanir Var bir kökü,gövdesi Uzun,uzun dallalari Ve yapraklari Ilkbaharda yesillenir Sonbaharda dökülür Tekrarlanir Her sene gibi Ta fidanken Kuruyana kadar belki Bu bir Kisa ve öz Agac hikayesi Onunda ihtiyaci var Suya,isiya,havaya Her insan gibi Yok, hic bir farkimiz Sevgidede belki, Sansimizda Yaprak,bir dal olmaya Yoksa anlardik Dalindan koparilan bir cicegi Sanki kalpten ayri Bir sevgi gibi (Berlin,21.06.2006) Talat Özgen |
Bir agac olsam
Uyku tutmaz gözlerim Saga sola dönerim Bak,seher vakti gelmis Hep aklimdasin benim Kalktim,gittim bakmaya Pencereden disariya Birde ben ne göreyim Kar yagmis sokaklara Gördügüm manzarada Bem beyaz agaclarda Sanki sanat eserleri Duruyorlar karsimda Baka kaldim onlara Hepsi birer hatira Ayni zamanda sahit Olan,yasananlara Bir agac olmak isterdim Yazmak yapraklarima Ah bir gün kar olup düssen Yapragima,dalima (Berlin,03.11.2006) Talat Özgen |
Bir bilinmiyen
Etrafinda döne döne pervane oldum Kosmakla halim kalmadi bittim yoruldum Sanki aramizda bizim onca yillar var Neden sevdigim ben sana kavusamadim Yanan yüregim günestenmi koptu geldi Okyonuslar bile söndüremezler atesini Yagan kar taneciklerine yazik olyor Hic biriside anlamiyor ki derdimi Gördügün ucan kuslar benim umutlarim Hep bosmu kalacak ellerim,avuclarim Inancim yok ki olsun ona dualarim Birak sana ne uzasin sacim,sakalim Uyku girmiyor gözlerime *******i Hasretle bekliyorum sabah günesini Gökte bulutlar kizila bulaniyorsa O muhtesem manzara onun habercisi Askimin dagi yükseliyor yerden göge Sucum neydi ki sürünüyorum eteginde Dünyanin hali ne getirdide,getirecek Benim gibi sevipte bir bilinmiyene Talat Özgen |
Bir Bülbül olsaydim
Ben bir bülbül olsaydim Daldan dala ucsaydim Bir gün pencerene konup Camini bir tiklatsaydim Nerden bilecektin ki? O bir kus degil O hasretliginle yanan, Tutusan bir sefil Sanma ki bir seyler Isterdi senden Yanliz ve yanliz Calmani özleminden Görüyorsun ki senin icin Ne hallere giriyorum Baska carem varmi ki? Hayallerde yüzüyorum Sakin hicte sasirma Birde balik olursam Pismis bir sekilde Önüne,sofrana kunursam (Berlin,05.01.2008) Talat Özgen |
Bir ceza
Sensin benim sevdam Yüregimdeki yaram Yeter,yeter artik Hasretligine dayanamam Güzel olan yasam Karardi sensiz dünyam Sanki bir cehennem Kimseyle paylasamam Yok bir dert ortagim Anliyacak,anlatayim Su yalan dünyada Ben yanliz bir adamim Günes hicmi dogmuyacak Gönüller bulusmuyacak Bulutlar arasindaki ay Kalpleri aydinlatmiyacak Bu nasil bir dünya Sevmek olmussa hata Ben ne yaptim ki Sanki her sey bir ceza (Berlin,11.04.2006) Talat Özgen |
Bir Dalim
Icimde kan agliyor Gözlerim yas doluyor Kaderin kanunu bu Hayat bulusturmuyor Sanki gönlümün emri Gözlerim arar seni Gidermek icin hasretimi Görmeliyim ben seni Sevenlerin kederi Yasamin bir cilvesi Lanet olsun diyorum Sevgiyi cok göreni Ondanda mahrum kalmak Bu nasil bir yasamak Can nasil katlanacak Inan ki cok zor olacak Yanlizim hep yanlizim Kendimle bas basayim Sende olmasan askim Yok tutanacak bir dalim (Berlin,27.11.2005) Talat Özgen |
Bir faydasi yok
Sevdanin sevdasi Hapsolmus yürege Bir faydasida yok Feryadin gönüle Güzeller güzeli Varmissin ellere Bir faydasida yok Hayalin gözlere Canimin canisi Ruhumun gidasi Bir faydasida yok Siirin yazmasi Asklarin askini Tatmissa Talat´ta Bir faydasida yok Olmanin hayatta Kederin kederi Kazilmis kadere Bir faydasida yok Selanin derdine (Berlin,22.07.2007) Talat Özgen |
Bir günün dogusu
Yine bir pazar sabahi Seyrediyorum günün dogusunu Gök yüzünde kizaran bulutlar Unutturuyor bana kisin soguklugunu Takildi gözlerim derinliklerine Aydinlik vuruyor demini iyiden iyiye Sanki cekilmis bir resim gibi Duruyor karsimda,seyretmemek degilki elde Günes cikti,cikacak gün sabirsizlaniyor Parladikca gözler bakamaz oluyor Gösteriyor tüm hünerlerini kolonlar arasindan Seviniyor hayat,yüzler gülüyor Yinede bir burukluk var icimde Dilimde varmiyor sana söylemeye Hatirlatma bana ne olur,ne olur Varamadigim cenneti gördügüm gözlerinde Ne pazarlar gelip gececek sensiz? Sanma bu gönül sahipsiz,kimsesiz Neler vermezdi ki bilemezsin neler,neler Bir günün dogusunu yasamak icin beraber ikimiz (Berlin,03.02.2008) Talat Özgen |
Bir hatira
Hatirlarmisin bilmem Bir hatiram var senden O kadarda kiymetli ki Sakliyorum herkezden Öylede duruyor Hicte ellemeden Aklima geldikce o Geciyorum kendimden Gözüm gibi bakiyorum Senden bana tek kalan Güzel günler geciyor Haberde yok yardan Aglama gönül aglama Hayirda yoksa kimseden Yüregimdeki ates Sönmesede gülmeden Bu hatira bir hediyen Aldigim senin elinden Sanki zamanda durdu Bu günlere o günden (Berlin,04.10.2007) Talat Özgen |
Bir hatirlatma,sen insansin
Ciplak geldin ciplak gideceksin Sanma ki bu dünyaya kazik dikeceksin Kimler gelmedi ki kimler gitmiyecek Bu dünya yalan senin,benim icin Ne oldum deme,ne idin onu söyle Zaman ne getirir bilinmez hic güvenme Bu gün varsan yarin yoksun Önemli olan senden ne kalacak geriye Sevgi ver ki sevgi alasin Kötü günlerindede ona sarilasin Cok seyler insanin kendi elinde Sonra bir gün pisman olmiyasin Alin yazisi deyipte kendini kandirma Her sey para,pul degil nefsini savunma Bir bakmissin gözlerin kapanmis,gitmis Artik cok gec sakin hicte yalvarma Sen insansin insan olmalisin Herkezi her zaman kucaklamalisin Iste o zaman yüregindeki hazinenle Gönüllerde yasayip hep anilacaksin (Berlin,27.02.2008) Talat Özgen |
Bir hic
Sen bir hicsin ki Nefret etmeye bile degmez Yazik cok yazik artik Gecen günler geri gelmez Hangi akla hizmet ettim Bilmedim,bilemedim Cok gec anladim neden? Neden gülemedim Icin baska,disin baska Hepimiz geldik oyuna Sandin ki hep böyle gidecek O kücücük aklinla Artik yemezler Sunu iyi bilesin Kendi düsen aglamaz Sakin ha hic düsmiyesin Her sey biiti artik Benden hayir gelmez Yol yakin iken Vaz gecme bildiginden (Berlin,29.12.2006) Talat Özgen |
Bir insan istiyorum
Dis görünüsü yetmiyor bana Kalbi olan Bir insan istiyorum Hayat bize verilen bir hediye Onu yasayabilen Bir insan istiyorum Savasmak bizim neyimize? Dosluk eli uzatan Bir insan istiyorum Ve en önemlisi Beynini kullanabilen Bir insan istiyorum Istiyorum ki,günün birinde aynaya baktiginda Pisman olan bir insan Görmesin karsisinda (Berlin,14.05.2008) Talat Özgen |
Bir kalem,Bir defter
Kalemi elime alinca Sen geliyorsun aklima Söyliyemediklerimi Yaziyorum satirlarima Yanliz tek bir umudum var Oda belki,belki bir gün Okuyunca bulacaksin kendini Sakli kelimeler arasinda Icimdeki firtinalar Gizli göz yaslari,hickiriklar Itiraf edilemiyen bir sevda Özlem kokuyor yazilanlar Sen ve ben Belki,biz olamiyacagiz Gelde,inananlari kiskanma Onlarinsa var, bir öbür dünyasi Benim ise neyim var Bir kalemim,bir defterim Birde onlarda olmasa Coktan kacirmistim kecileri (berlin,12.10.2006) Talat Özgen |
Bir kus gibi
Gözlerim gözlerinle Ellerim ellerinle Neden bulusmuyor ki? Kaderim kaderinle Yazana isyanim var Ne yaptigini sanar Hic yaralanmismi ki? Halimden nasil anlar Sürünüyor yerlerde Ucamiyor göklere Kanadi kirilan kus Terkedilmis ölüme Her adim ne bir care Ne umut özgürlüge Zamani saymiyor ki Sirtini dönmüs güne Sen beni hic arama Bulutlar arasinda Dolassam bilmezsin ki Ayaklarin altinda (Berlin,22.07.2007) Talat Özgen |
Bir rüya ki
Ben seni rüyamda gördüm Bir gercek gibi geldi bana Ne kadarda güzel bir gece Kayboldu sabahin isigiyla Inan, inanmak istemedim Daha farkinda bile degildim Belkide isime öyle geliyordu Bilemiyorum,daha ne diyebilirim Hafif hafif esen rüzgarla Sallaniyor agaclarin yapraklari Düsünceler atlarken daldan dala Asindiriyor gözlerim uzaklari Dalmis ucuyorlar semalarda Varmak icin karanliga Bir umut degilmi ki Kavusturacak olan sevdaya Icimde bir korku var Carpacagim diye bir duvara Ondan daha aci bir gercek Ya saklaniyorsan arkasinda? (Berlin,05.07.2007) Talat Özgen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.