![]() |
Yine Sen
Her şeyde sen varsın Saatimde sen, dakikamda sen Seni sen geçe kalkıp Sana sen kala yatıyorum yatağıma Takvimler de hep seni gösteriyor Yaprakları bir bir eksilse de her geçen gün Günlerde sen, aylarda sen, yıllarda yine sen Mîlâdım olmuşsun sen benim ömrüme Senden önce ve senden sonra Yaşıyorum seni sendeymişcesine an be an Mevsimlerde de hep sen varsın Kışlarda seninle ısınıp, yazlarda seninle serinliyorum Baharlarda seninle canlanıp, güzlerde seninle hüzünleniyorum Yazlarda sen, kışlarda sen Baharlarda sen, güzlerde yine sen Yağmurlar hep sen olup yağıyor bulutlardan toprağa Sen açıyor bütün çiçekler tomurcuk tomurcuk Sen kokuyor tüm karanfiller söz birliği etmişcesine Güllerde sen, lâlelerde sen Sümbüllerde sen, leylaklarda yine sen Çeşmelerden gürül gürül hep sen akıyor yaz kış Kana kana içiyorum seni Sana olan her susuzluğumda Güneş hep sen olup doğuyor gelen her yeni güne Seninle aydınlanıyor tüm dünyam Bahçemde sen, penceremde sen Odamda sen, tenimde yine sen Velhâsıl her şeyde sen varsın Baktığım her yerde seni görüyorum Seni okuyup, seni dinliyorum hayallere dalarak Şiirlerde sen, şarkılarda sen Sende sen, bende yine sen (16 Eylül 2006/ Ören-Balıkesir) |
Anlayan Yok
Hayat baştan vurmuş acı dolu yükü, Yüklemiş üzerine çekemeyeceğin acıyı, Almış senden evladını, Koymuş toprağa, Daha doğmadan yazılmış, Alın yazısı, sana da yüklenmiş, Evlat acısını, Konuşmaya gerek yok. Evlat acısı bir başkadır bunu bilen yok. Boşuna konuşma anne seni anlayan yok. |
Ölmeyen Sevginin Figüranlarıyız Biz
Yitirme umudunu asla Yitirme Ben yoksam bir başkası var Kaç seven insan kavuşmuş ki Bırak bizimkisi de efsane kalsın Sevip de kavuşamayanlar efsanesi Başroller SEN ve BEN Ayrılıyoruz yakında Sen yoluna,ben yoluma Beni unut,düşünme Başka birine gönül ver Ama ben veremem Sen de veremezsin,bunu biliyorum Sen başkasını sevemezsin Sevseydin bunu hissederdim Sevdanla yanıp tutuşmazdı yüreğim Bir tek biz biliriz ayrılığı Biz anlarız ayrılık nedir Çünkü seviyoruz Sevmeyi biliyoruz Unutma beni,ne olur unutma Kiminle olursan ol Hangi şehirde olursan ol Aklında mutlaka ama mutlaka Hayalim ve sevgim olsun... |
Duygularım Gerçekti
Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Dört duvarlı bir oda Mum ışığı Ben ve düşünceler Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Soğuk duvarlar Yalnızlığın kanayan yüzü Ve kimsesizlik Ve inadına içimde bir türlü tükenmek bilmeyen Hasret kaldıkça daha çok bağlandığım Bağlandıkça ümitsizliğe sürüklendiğim Ne olursa olsun vazgeçemediğim o sevgili Kaç gece rüyalarımda gördüm seni Kaç gece bana geri dönüşünü seyrettim uzaktan Ama bir türlü ellerim ellerine değmedi Rüyaların en güzel yerinde boşluktan düşer gibi uyanmak sessizliği Ve büyük bir pişmanlık gelirde oturur yüreğime Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey senden ibaret Bende bıraktığın izler öylesine derin ki Hala silkeleyemedim üzerimden senin bıraktıklarını Hala yaşamımın bir tarafında senin adın geçiyor Geçmiyor da saplanıp, kalıyor Sana en aşık yüreğimin ortasına saplanıp kalıyor Kaç gece uykularımdan sıçrayıp da uyanıyorum Düşlerimde değil de Birde gerçekten görmek istiyorum yüzünü Hayallerimde değil de Gerçekten sevmeni bekliyorum beni Gelse diyorum Bir ikindi yağmuru getirsen bana Birde gökkuşağı Beraber ıslansak yağmurlar altında Sırılsıklam sarılsam sana Gece olunca Yine beraber izlesek seninle yıldızları Ve yine sen saran ol yüreğimin bir yanını Çocukluğuma dair hatırladıklarım üşütüyor beni Kışın ortasında yalınayak loş ışıklı sokakların arasından geçen kimsesiz bir çocuk gibi Üşüyor ve ağlıyorum Ağlıyorum ve kimse duymuyor göz yaşlarımı Kimsenin umrunda olmuyor içimdeki ateşten Senin bile Birini ayrı tutsam da Renklerin hepsini seviyorum aslında Havayı elmayı suyu sever gibi değil de Bir başka seviyorum seni Seni ayrı tutsam da insanların hepsini seviyorum aslında Senden öğrendiklerimle yaşıyorum hala Senden sonra kimse bir şey öğretmedi bana Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Senin öğrettiklerinle sınırlı kaldı Gülü nasıl koklayacağımı öğretmiştin bana Dikenli olsa da sevmeyi bazı şeyleri Ufak bir kız çocuğunun Gözlerindeki o mutluluğu görmeyi öğrettin Ve sevebilmeyi öğrettin nefret ettiğinde Bana sessiz sakin kalmayı öğrettin Sabırlı olmayı ve beklemeyi İnan çok şey öğrendim senden Sen gittin Kimse bir şey öğretemez oldu bana Ben senin bana bıraktıklarınla yaşıyorum BAK BEKLİYORUM SENİ Sabrediyorum Bir gün dönmeyeceğini bildiğim halde Bekliyorum... Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Bir bekleyişti aslında Güneşin yeniden doğmasını bekler gibi Ufukta arar gibi gözlerini Sonsuz bir bekleyiş bu Kıyameti yada ölümü bekler gibi Kurtuluşu bekler gibi yada Evet doğruydu ben senden çok şey öğrenmiştim Bir sabah uyandığımda Yalnızlığa gömüldüm Gidişinin sebebini anlayamadı çocuk aklım Üzüldü çocukluğum Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Benim kahramanım olmandı aslında Artık bir kahramanım yok Ve artık çocukta değilim zaten Artık benimde sana öğreteceğim çok şeyim var Her zaman mutlu olunamayacağı ve yaralı kalp taşımayı Bir gün kalbimi avuçlarının arasına aldın Umursamadım Bana umursamamayı öğreten ilk sen oldun Vefasızlıktan hep korkardın ya Unutmamayı öğrettin bana insanları Çocukluğumdan beri unutamadım seni Ama sen unuttun beni Çocukluğuma dair hatırladığım tek şey Senin gidişin Ve bir daha aramayışın oldu aslında.. |
Yenildik
“Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik” Dev gibi orduları o gün inançla yendik Kadırgaları dağlardan denizlere indirip, Denizleri bu gün bir hiç uğruna verdik Hey ‘Sevr gülüşlü’ Avrupa, Timsah öpüşlü Amerika; Bu vatan uğruna daha kimleri veririz de, Biz kalleşliğine yenildik |
Soluk Soluğa
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ve serüvenciler düşer bu yollara ancak Onlar ki dünyanın son umudu soyları tükenen birer çılgındırlar Ne bir adresleri vardı onların yeryüzünde ne de aşktan başka bir sığınakları Ama yaşarlar dünyanın dört bir yayında Ölümle alay ederler sanki Nerede beklenirse oradaydılar bir kez bile gecikmediler ömür boyu Neydi onları ordan oraya savurup duran şey Onları daima yalnız kılan neydi bu yaşam denilen gürültüde Her dilden bir adları vardı onların ama hiçbir ülkenin kimliğini taşımadılar Sarışındılar belki de esmer yani birçok yüzün bileşkesi Ne altın arayıcısıydılar ne de aylak bir gezgin Vurulup düşseler de her kuşatmada serüvencidir onlar ve hiç ölmezler Ki onlar hep yalnızdır ve her nasılsa Bulurlar heder olmanın bir yolunu Onlar ki bu dünyada kahraman olmaya mahkumdurlar Sislenen anılar kaldı bize onlardan renkleri bozlulup duran solgun anılar Nasıl yazmalı ki silinip gitmesin bulutlar gibi çekilmesin gök boşluğuna Bileği güçlü ve gözüpek avcılar mıydı onları kuşatıp yeryüzü cennetinden atan Yoksa kendini tüketen hüzünler miydi vurulup düştükçe ışığını karartan O serüvenlerin günlüğü tutulmadı yazılmadı o insanların destan şiiri Parça parça ettirilseler bir kartala (ki sanırım böyle oldu sonları) Fışkırır yüreklerinden başarısız ihtilallerin yangınları |
Hoşçakal
ey yar.. nerdesin.. ben gurbet elde hasretinle yanarken.. sen nerede.. kiminle.. ne yapmaktasın.. iyi misindir simdi.. gülüyor mudur gözlerinin içi.. yüzündeki tebessümü kaybettin mi yokluğumda yar.. kaybetme yarim.. sen gül hep ben ağlasam da.. hiç düşündün mü beni oralarda.. aklına düştü mü gözlerim bir gece vakti.. hayalim gözüktü mü sana issiz anlarında.. nasıl olduğumu hiç merak ettin mi sen iyi olduğunda.. beni boş ver.. sen iyi ol yarim.. ben burda heder olsam da.. dışarıda yağmur yağıyor.. sen ıslanıyor musun.. gir eve.. ıslanma.. üşütür hasta olursun yarim.. kıyamam.. dayanamam sana.. için ısınsın yarim.. ben üşürüm.. ıslanırım yerine.. sen tasalanma.. bir yıldız kaydı bir gece yarışı.. kapadım gözlerimi.. avuçlarımı sımsıkı bastım göğsüme.. seni diledim defalarca.. ama.. yoksun yarim.. yine yoksun.. her gece diliyorum seni.. her gece dualarımda yalnız sen varsın.. ve her gece bir kez daha ölüyorum yokluğundan.. ben ölmeye razıyım yarim.. yeter ki sen hep yasa.. kaçamak buluştuğumuz çay bahçesini hatırlıyor musun yarim.. birileri duyacak diye korka korka.. ama hiç birbirimizden vazgeçmeden buluştuğumuz o çay bahçesini.. soğuk günlerde bana cay içer misin derdin hep.. iç üşümüşsündür.. ısınırsın derdin.. oysa senin yanındayken üşümezdim ki ben yarim.. kalbimde aşkının alevi yanıyordu çünkü.. sen varsan her şey vardı.. sen yoksan hiçbir şey.. çok uzaktasın simdi.. yeter ki orda mutlu ol.. ben hasretine de alıştım yarim.. bir gün kavuşuruz nasılsa.. bak bir zarf geldi yarim.. ismin yazılı üzerinde.. beni unutmamış.. bana yıllar sonra yazmışsın.. beni unutmamışsın yarim.. beni unutmamış.. bir başkasıyla evleneceğini bana haber etmiş.. bana düğün davetiyenizi göndermişsin yarim.. senin ismin.. ve yanında bir başkasının ismi.. oysa yıllar önce ikimizin ismini süslü harflerle düşlemiştik ikimizde.. "bu mutlu günümüzde sizlerime aramızda görmekten mutluluk duyarız" demişsiniz.. oysa bu sözleri biz yazdıracaktık satir satir her düğün davetiyesinde.. evleniyorsun yarim.. mutlu oluyorsun.. en mutlu gününü yasayacaksın o gün.. ve o gün senin mutluluğunu görmeye bende davetliyim yarim.. bende davetliyim.. doğru ya yarim.. haklisin elbet.. hep istemez miydim senin mutlu olmanı.. hep demez miydim yeter ki sen iyi ol diye.. yok yarim.. değişmedi fikrim.. sen yine mutlu ol.. sen yine üzülme.. sen sakin ağlama.. üşüme.. sıkılma.. acı çekme.. sen hep gül.. sevin.. yasa.. rahat ve hep mutlu ol.. hep huzurlu ol yarim.. ben yaşarım yerine tüm acıları.. çekerim tüm dertleri.. günahın varsa ben öderim bedelini.. çekerim cezasını.. yağmur yağdığında yine ıslanırım yerine.. yine korurum seni soğuktan.. yanında olmasam da.. ben yine ölürüm.. yine yaşarım.. yine biterim.. ben.. ben bittim yarim.. ben bittim.. ama.. sen sakin o güzel yüzündeki tebessümü yitirme yarim.. başkasıyla mutluysan mutluluğuna sımsıkı sarıl.. ve hiçbir zaman hiçbir şeyin bu mutluluğunu bozmasına izin verme yarim.. senden artık tek dileğim bu yarim.. senden tek isteğim.. güzümü arkada koyma yarim.. ve.. mutluluklar size.. cennetin kapısında görüşebilmek dileğiyle.. hoşçakal yarim.... |
Kırk Sevda
Sana beslediğim sevgiyle Kırk sevda satın alırdım boğardım sonra kırkını birden Bir damla göz yaşında Yalnız kalırdım kırk sevda bide sen Sana Duyduğum özlemle Okyanuslar aşardım Kuruturdum sonra hepsini birden Dudaklarında ki kızgınlıla Susuz kalırdım kırk sevda bi de sen Sana çocuklaşan bakışlarımla çocuklar yetiştirirdim Küçülürdü sonra hepsi bir çocukça bakışınla Büyürdüm Çocuklar bide sen Sana ettiğim dualarla cennetler alırdım Cehennem olurdu sonra hepsi İki çift lafınla yanardım Cennetler bide sen Sana uyumayan *******le güneşler alırdım Batardı sonra hepsi bir vedasız gidişinle Batardım Güneşler bide sen. |
Hayat Arkadaşım
Hayat arkadaşım Kapıdan girdim mi,gözlerim seni arar, Yoksan, kaçar huzurum, huysuzlaşırım.. Koy başını kalbim üstüne, Sımsıkı sarılır uyuturum... Soluğun yeter,mutluluk için.. Ben, sensiz darmadağınık, Giysiler firarda, Çorabımı bulamam.. Harp yeri ortalık... Uyduruk yemekler,Yapamazsam, Aç dolaşırım.. Doyuran sensin,hayat arkadaşım... Kime şımaracağım,Kim katlanır, Nazlarıma. kahrımı kim çeker, Senden başka.. Hayat suyum,umut çiçeğimsin.. Ben köprüler atarım, sen tekrar kurarsın, Sabır taşı iyilik meleğimsin.. Günahlarımın panzehiri,En hoş hazları paylaştığım, En sıkıntıları kucakladığım, Ortağımsın. Kah ezalar verdim,Yıprandın.. çorba yaktı ağzımı, bahane oldu, acizliğim, başkalarına kızdım,Senden aldım hırsımı... Buğdayı nasıl ezer, dibektaşı.. Aynı güç bende ya,Kah aktı gözün yaşı.. Bulgur etti hayat bizi,Ufaladı.. Yuva kurduk ,umutla büyüttük, Anne baba olabildik mi, Acaba,çocuklarımıza, Olsa,,,daha neler sermezdik önlerine, Doymazdık ki.. gül doldursalar kucaklarımıza, Kırdım.. Çırpındı yüreğim..Hata ben de affet Diyemedim... Nazım sana geçti..bir lokma bir hırka, hayatı öyle kabul ettin.. Kanaatkar,oldun vara şükrettin... Her an ,seni sevdiğimi haykırmak, İstedim...yapamadım.. Esirgedim..Hayat arkadaşım. oysa öyle tutkunum ki , SEN içimdeki cana can, Sensizliğim..bana zindan... Nefesiz kalırım ,sensizlik kahredici, bunalırım. Bir bilsen.. Nasıl anlatsam,Aldığım, havasın.. Güzellikler perisi, Ahiretimin hurisi, Cana can katansın. hayat arkadaşım..Sen gülsün,bahtın gülsün, ömür içinde ömürsün, bende sevgiler, hoyratça,sen miski amber,kokladıkça, kutsal cennet ayaklarına ,serilse Az gelir, hayat arkadaşım... |
Ağlatma Beni
Sensizlik ağlıyor yine ruhumda Ne olur bebeğim ağlatma beni Kıranlar vuruyor yine canımda Ne olur bebeğim ağlatma beni Dün bir bugün iki yarın kaçıncı? Ne zaman bitecek söyle bu acı Söyle de bileyim nasıl bir sancı Ne olur bebeğim ağlatma beni Bir gülüş bir bakış böylesi zor mu? Kardelen olsan yüreğin kormu? Geçtiğin yolların Niğde mi Bor mu? Ne olur bebeğim ağlatma beni Yakınım ırağım gönül sultanım Yağmurum boranım deli sevdalım Kaçağım aymazım derin sularım Ne olur bebeğim ağlatma beni Ne olur bebeğim ağlatma beni Ne olur bebeğim ağlatma beni |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.