![]() |
Bülbülün Hasreti
-Berceste Mısralar- Gül sılada, ben gurbette miyim? Yoksa ben burada sürgünde miyim? Mehmet Kıyak |
Can Can
Sana, daha doğduğunda, Koymuştum bu adı: Can Can! Candan bir can, Canımdan bir candın… Bakışlarında bir anlam, Yüzünde bir sevimlilik, Tavrında bir sıcaklık, Vardı inan… Her gün beni bekleyişin, Kucağıma atlayışındı belki, Beni sana bağlayışın! Bir parçamdın artık, Canımdan bir can, Hayatımdan bir parça, Olmuştun sen artık! Artık, Her gün, Atlamalıydın kucağıma, Öpmeliydin, Isırmalıydın beni… Ve ben, Öpmeliydim, Sıkıştırmalıydım seni… Daha sabah görüşmüş, Uğurlamış, Öpmüştün beni… Oysa Kaç gün oldu, Sen yoksun! Ben öyle, sensiz, Sevginden yoksun, Beklerim her gün seni… Sen bir kediydin… Hem de, Küçücük bir yavruydun… Ama Candın! Hem de, Candan bir can..! Nasıl da anlardın, Her halimden… Ses tonumdan bilirdin, Ruh halimi… Neşeliysem şımarırdın, Atlardın kucağıma… Kederli isem, Sessizce yaklaşırdın yanıma, Gözlerimin için bakar, Derdin sanki: ”Bir şeyin mi var? ” Sonra, Konuşurduk seninle, Dinlerdin, anlarmışçasına beni… Sevinir, mutlu olurdun, Güldürürdün beni… Canın sıkılınca, Nasıl da zorlardın, Oynamaya beni… Şimdi sen yoksun! Şimdi çok yalnızım, Şimdi seni çok özledim! Keşke şimdi, Yanımda olsaydın! Biliyorum, Sen beni terk etmezdin! Keşke, Bir gün, Gideceğini düşünseydim! Keşke seni, Bu kadar sevmeseydim! Mehmet Kıyak |
Can Çabası
CAN ÇABASI Bu bendeki neyin çabasıydı Bir şey yapma uğraşısı mıydı Yoksa bir şey yapamama telaşı mı Biliyorum bir şeyler yapmak lazımdı Biliyorum bir şeyler bırakmak lazımdı Bilmiyorum buna zaman var mıydı İnsanlar bilmiyorlar ki Benim için artık vakit dardı Yarışa giren atlar misali Öyle bir yarıştayım ki Kazanmam gerekiyorsa Her türlü dopingi almam lazımdı Vakit gerçekten daraldı Biliyorum, vakit daralsa da Az zamanda Çok şeyler yapmak lazımdı İnsanlar bilmiyorlar ki Bu bir can çabasıydı Bilmiyorlar ki Bunca şeyi Bu kısa zamana sığdırmak O kadar kolay mıydı Mehmet KIYAK Yaz.t: 30.01.2007 Mehmet Kıyak |
Cefakâr
Sen zanneder misin ki, ben sürerim safâ? (sefa) Ah, eller sürer safâ, ben çekerim cefâ! (cefa) 16.09.1989 Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Çiçeklerim İçin
İstemem, Ne bir ödül, Ne bir aferin… Hiçbir şey değil, Kendim için! Toprak, su, Hava, güneş… Her şey, Her şey, Çiçeklerim için! Ben yaşarım, Hiçbir şeysiz, Ama yaşayamam, Çiçeklerimsiz! 26 Haziran 2000 Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Demek Gidiyorsun
DEMEK GİDİYORSUN Sen gidiyorsun; Aslında yüreğimi yerinden, Söküp götürüyorsun! Yüreksiz nasıl yaşarım ben, Hiç mi düşünmüyorsun! ? Mehmet KIYAK* (Bu şiir için bana ilham veren sevgili dostum Muhsin YENER’e teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım!) Mehmet Kıyak |
Derler
Güldüm, Şımarık dediler. Ağladım, Zavallı dediler. İçtim, Sarhoş dediler. Bir gün, Sana da, Bir şey derler. Zalim derler, Zavallı derler, Leyla derler, Mecnun derler. Derler, Onlar her şeyi derler, Bırak ne derlerse desinler, Hayatta her şey gelir başa, Sen bildiğin gibi yaşa. Mehmet Kıyak |
Dilek
Ne kötü bir şey, Merhamet dilenmek! Ne kötü bir şey, Merhamet etmek zorunda kalmak' Oysa, Ne güzel bir şey, Kimsenin kimseye muhtaç olmaması! (12,12,94) Mehmet Kıyak |
Doğum Günüm
Hiç farkında değilmişim, Yaşadığımın… Seni tanıdım, Yeniden doğdum. Umrumda değil, Doğum tarihim. Varsın kimliğim Bir tarih yazsın. Çizgi çizdim, Ben o ömre. Öldürdüm, Ben, o beni. Seni tanıdım, Yeniden doğum. Şimdi sen varsın, Şimdi ben varım, Şimdi hayattayım! Şimdi her günüm, Doğum günüm! Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Dolmayan Testi
Dolardı aslında, Benim de olsaydı, Bir damla altında tasım… Ne damlayı gördüm, Ne tasım oldu. Neyleyim kurak zamanda doğmuşum. Bakmayın siz, Bazılarının dediklerine: Her damlanın altında bir tası var… Tası varmış, Damlayı görmüş, koymuş… Benim ne tasım oldu, Ne damlayı gördüm. Yağmur yağdı, Tasım olmadı… Tasım oldu, Kuraklık oldu… Be ne yapayım! Dolmadı testim, Dolmadı gitti! . “Testiyi, çeşme akarken dolduracaksın! ” derler; Benim hiç akan çeşmem olmadı ki… Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.