![]() |
Kısmetse Geleceğim
...Aşıklar sultanı Yunus EMRE’ye; Bahar çiçekleri döle düşmeden, Söz sultanım geleceğim kısmetse. İçeceğim hikmet alan çeşmeden, Tez sultanım geleceğim kısmetse. Vücudum can bulmuş bir damla suda, Geçen ömrüm geçmiş çoğu uykuda, Bir aşk düşürdü ki, gönlüme Hüdâ, Köz sultanım geleceğim kısmetse. Vuslat için aşacağım dağları, Aşkın ile erittin sen çağları, Kavuşmaya engel olan ağları, Çöz sultanım geleceğim kısmetse. Rahmana gidiyor cümle yönümüz, Sevgi yoksa gönde tüner canımız, Vakit tamam kavuşmaya günümüz, Az sultanım geleceğim kısmetse. Yunus denilince durulur sular, Sence yumuşuyor katı duygular, Şefkatî’yim derken seninle dolar, Öz sultanım geleceğim kısmetse. |
Dünya
Gözlerimi açtığımda ilk seni gördüm Bazı gün oldu çok güldüm Bazı gün oldu çok üzüldüm Senden hayır gelmez ey dünya Ben hiç kimse için oturup ağlamadım Dert ve kederimi hiç kimseyle paylaşmadım Yenik düştüm bu hayata Senden hayır gelmez ey dünya Sevgi yerine dert verir sana Toz pembe hayaller döner hüsrana Çile odur dert odur Senden hayır gelmez ey dünya |
Tahta
Gün doğarken kapından Unutma bakmayı pervaza Belli olmasa da Taze bir iz vardır tahta da Kuş sesleri vurur sabaha Çalılıklar arasında gezinen Dönüşür bildik bir ahşaba Şah damarı kesilen |
Ömrümün Yorgun Kuşları
Ey gülleri derlemeyi unutan ellerim Eylülleri mi alayım koynuma şimdi Uzaklara açılıyor Hasretin kara yelkenli gemileri… Sesimi akıtırken içimin dehlizlerine Kapılar kapanır Kanatır duvarlarımı Ayak sesimden ürker Ağıtsız yiter Amansız tüter Bulutun ak ipliği Ağmaz duvarlarıma . Sabaha mı çıktık Aktık mı nehirleri Kül tutup avuçlarımızda Yandık mı ateşleri Yağmurlara değmeden ayaklarımız Geçtik mi Rüzgarsız değirmenleri Kanayarak akıyorum yarına Gökyüzünden alnıma Düşerken bir bir Ömrümün yorgun kuşları. |
Bak Hadi Aynaya Bak
Aşk suyunun dev dalgalarında yıkanalım.. Sulara yazmayalım yaşanacakları.. Ankara’da ne mi var? Arzu var… Özlem var… Güzellik var… Neredemi? Bak hadi aynaya bak.. Birde bak diyene… Kadr’in ile daha güzel anlar… Onurun yakamoz dolu… Mis kokuyor tenin… Ama inliyor.. Gökyüzünde eğreti duran… Boş..Bomboş Bensiz anların… Bir sen.. Birde ben bilelim ... Dudaklarımızdaki kar tanelerini.. Ankara’da sevgi var… Neredemi? Bizde güzelim bizde… Bak hadi aynaya bak… Birde bak diyene… |
Boşuna Gitme
Hac kapının önünde,hacca gitmene ne gerek. Defalarca hacca gidiyorsan,senin işin ticaret. Allah'ı kandıramazsın,hesap yerin ahiret. Sen boşuna yorma kendini,boşuna çekme zahmet. Kul hakkı yemişsen,oralarda arama affı. Allah için yapıyorsan,evinde yaparsın tavafı. Bu dünyada dürüstsen düşünme öbür tarafı. Yemişsen yetim hakkı,boşuna çekme zahmet |
Çöldeyim
Araçlar ve insanlar Koşuştururken caddelerde Rengarenk bezenmiş Kat kat üstüne binalar Yarış içindeyken gökyüzünde Ve kaldırımlar... Bir telaş içinde! Ben ise... Koca şehirde Ve bu gürültüde Kızgın bir çölde; Çırılçıplak Çaresiz Yapayalnızım... Kızgın kumlar kaplamış asfaltı Betonları, pınarları Ölümcül bir sessizlik Davet ediyor akbabaları Çığlık çığlığa Hücum ediyorlar kulaklarıma Bedenimde kuraklık izleri Gözlerimde bir filmin son perdesi Biliyorum; Yalnızca... Yalnızca, Bir dost eli uzanırsa biter yalnızlık Bir dost ile tükenir çaresizlik Yüreğimde bir küçük ümit Onu bekliyorum.... |
Arkadaş
Bitmesi gereken bu büyük savaş, Onun zaferiyle bitti arkadaş. Seni sevmiyorum demesi bile, Beni ağlatmaya yetti arkadaş. İsmini ismimin yanından atın, Ona ait ne varsa toplayıp yakın, Sevdiğim, taptığım, o meçhul kadın, Elveda etmeden gitti arkadaş, Bir veda etmeden gitti arkadaş. |
Bırak
Bırak ağlasın gözlerim yağmurlara inat, Dönüşsün yüzüm tufanlara, Ziyanı yok, Onlar alışmış ağlatılmaya, Kahretmez beni. Bırak acı çeksin yüreğim, Kapılmasın bomboş umutlara, Öğrensin artık, Sevmenin ne demek olduğunu, Küçültmez beni. Bırak ellerin tutmasın ellerimi, Sıcaklığını hissetmesin tenim, Kaderim olsun, Bir defacık seninle sensizlik, Öldürmez beni. |
Gül Yâr
Bana diken diyorlar, sana ise, hep gül, yâr! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Vazgeçmez, ezel gönül vermiş sana, gönül yâr! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Gönlümdeki çiçekler ümitlerle açıyor Neşeyle rayihasın sevdân için saçıyor Anlamadım, gözlerin niçin benden kaçıyor? Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Tut elinden kalbimin, peşin sıra sürükle! Külleniyor ateşi, gözlerinle körükle! Amâdedir emrine, ne derdin varsa yükle! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Canım, kâlbim bendendir; ayırma eşiğinden Sevdâlanmış, hüsnünün demlenir ışığından Katlanır her cevrine, razı ol aşığından Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! 1997 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.