![]() |
Dilek çeşmesi
Tanımak isterdim seni baharın dallarında Gül ün yeni açacak tomurcuğu gibi Önce filiz olacaktın bana Sonra bir gonca Yaban gülü olsun istemezdim gülümün Çabuk tükenmesin diye Belli ki kendine güvenlisin Belli ki güzel bir gül açacaktı Belki somon belki beyaz belki de mavi Açan gülün koklanması gibi olmalıy dı Hoyrat ellere gitme diye çırpınırım Sadece benim ol diye...... Erol Şen |
Donuk
Yaşamın akışına bakarken donuk gözlerle Akarken şelale sesiyle duyguların kalbine Kimi zaman insafsız bir ok misali Yaşamın tam kalbine Umudun melekleri dargın düşlere Düşler dargın umudun meleklerine Hayatın anlamsız ihanetlerine Beklentiler sevginin yelken açışına Yelkenler rüzgarın sevgisine umut ederken Bulutlar rüzgarın arkasında pusuda Düşler iyiye Kötüye düş kurulmazki Hüsranın adı umut olsada Yaşama köstek sevgisiz insanlar Dönmüşken yüzünü sevgiye Sevginin donuk kalmış gözleri... 01.05.2002 Erol Şen |
Durmayacak
Son demlerini yaşayan kışlarım gibi Sevgisiz geçen saymadığım günlere Yeni gün de olacaklara umudum gibi Kışlarda geçecek bahara gülüm Durmayan günlerin mevsimleri değiştirmesi gibi Ayların yıllara bağlanması Geçen günün ayın ömür biçmesi Son demlerini yaşayan kışın bitimi İçimden gelen gördüğüm gözümle Biten stok şiirlerime yenilerini eklemek gibi İsyanın sözlere dökülmesini bilmek Bunları beyaz satırlara karalamak Biten aylar yıllar mı ömürlermi Ömür biçen günleri tamamlamak Sevinçlerimde var hüzünlerimde Karmaşık duygularımda Umuda giden yolların sonu olduğu gibi Durmayacak düşüncelerle birlikte Durmayacak hayatın akışı Elbet sabah geceye ulaşacak. 09.03.2004 Erol Şen |
Duru
Denizler de şahlanmıyor artık geceye Duru sakin sessiz ve dingin Fırtınalar dinmiş akşam ufuklarında Hayatın çarkına takılmış sessiz insanlar Duygusal olmuş göğün mavisi Bulutlar ağlamıyor yerin güzelliklerine Güneş kararsız dünyaya ışık vermeye Acabaları düşüncelerinde Gündüz bitip sıra gecedeyse Ay bulutla sohbette dünya sevgisiyle Yıldızlar dilek tutmak için göstersede yüzünü İnsanlar anlamıyor yaşamın huzur durusunu... 19.04.2002 Erol Şen |
Duvarın arkasındaki gönül
Karışık duygular selleriye akan ırmaklarım Sevmişssin günün geceye dönüşü kadar gerçek Allahına kadar ulan diyebilmişsin Duvarlar yok olmuş sana Anlaması sana kalmış duygularımın Bilmezsin yıkık gönüllerimi sen Duvarlar boşuna yapılmamış tarihe Bir yıkan gelene kadar dayanmış sevgiye Bitmez fırtına günlerin ardından sakinliğe hasret gönül Ilgın esen bir rüzgar sakin akan bir dere misali Günlerin getirdiği sevgi tohumlarıda olmalı Yeşerecek elbet gönüller bahara …. 02.06.2005 Erol Şen |
Dünyayı sevmiyorum
Yıllar birer birer geçerken neler yaşanıyor Acılar, sevinçler hepsi bizim için Şimdi geri dönüp baktım Anlamsız bir sürü yaşanmışlık Mutluyken dönüp bakılmayan sevinçler Arkada bırakılması istenen acılar Küçümsenen sevimli güzel günler...... Çocukluk ve gençlik yıllarını yaşayan tüm insanlar Olgunlaşınca şöyle bir bakıyor Kırlaşmış sevimli saçlarına utanmadan.... Rüzgar her yıl başka türlü esiyor...... 29.01.2001 Erol Şen |
Düşlerim
Bazen yılgın kırmızılara Mavilerin umut düşlerine Pembenin mutluluk deyişlerine Yeşilin bahar çırpınışlarına Yaşamın hayat pınarından fışkıran Bitimsiz doyumsuz pastel renkler Koyusuna aldırmıyor gönlüm Hele sarı yı görmek Beyazın saf berrak yaşantısı Lekelerin tutunamadağı Her yaşamın beyaz renklerine Gönül dolusu sevgi damlacıkları Gri bulutların yok oluşuna Ardındaki mavi gökyüzüne Beyaz gelen pamuk bulutlarıma Umudun bitmez tükenmez bekleyişine... 30.11.2004 Erol Şen |
Düşünceler
Umudun tükenmişse zamana Gündüzle gecenin farkı Aydınlık ve karanlıksa Düşünceler yine de aynıysa Zamanın çaresi düşünceyse Var git düşüncelere... 17.05.2002 Erol Şen |
Ela Gözlüye
TUBA'ya İlk tanıştığımız günü hatırlarmısın Bana sorduğun sorudan sonra dönüp baktığımda Gördüğüm gülen sevecen ela gözlerindi Oturduk konuşurken yine aynı şey Çenen ellerinin arasında ay ışığı vuruyor ela gözlere Ben o ela gözleri sevdim önce Sonra ela gözlerle birlikte tümünü sevdim senin Daha önceden bilseydim seni etkileyeceğini O ela gözler için sayfalarca şiir yazardım Yazardımda yine yetmezdi güzelliğini anlatmaya Yazmasam da defalarca çıkar o gözlükleri Gözlerini göreyim dediğimi hatırlıyorum Hatırlıyorum ama o ela gözler zaten benimdi Sadece bana bakar ve gülerdi Ben aşkımı hep sevindirmek mutlu etmek isterim Ela gözler bana gülsün beni sevsin isterim Ben ela gözler üzülmesin isterim Eğer yaşlar dökülecekse sevinç gözyaşları olsun derim Ela gözler için ömrümü veririm Veririm ki o gözler yeterki gülsün isterim Görmediğim zaman o gözlerde hüzünlenir bilirim O gözler için herşeyimi feda ederim... 24.04.2001 Erol Şen |
Elveda Güzel Dostum
Hüseyin'e Bugün sensiz başladım güne Kapıyı açan sen değildin işe geldiğimde Yokluğuna alışmak zor be dostum Sen bana kardeşten yakınken Nasıl bırakıp gittin habersiz Bir sigara içimlik sohbetinde Bazen kızsakta birbirimize Dostumdun sen benim Gecenin soğuk yüzü Sanada gösterdi acımasızlığını Bir gece vakti ansızın İyileri çabuk alıyor tanrım yanına Şok eden ölüm haberin ulaşınca kulağıma İnanmıyor bu beden alışamıyor yokluğuna Yaşam mücadelesi sürerken Bırakıp gitmek neden Kış gelmiş gönlüme mevsimine göre Gönlüm kışa alışmış yokluğuna hayır Gitmek elde değil bilirim Kal desem kalamazsın Gözlerimden yaşlar süzülsede sana Gönlüm kışa alışmış yokluğuna hayır 09.12.03 Erol Şen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.