![]() |
Talat Özgen
14 Subat
Bu gün 14 Subat Sevgililer günü Gözlerim senin icin Yaslarla dolu Nerden bileceksin Bilemezsin ki Icimdeki atesi Cektigim hasreti Kirmizi bir gül Vermek isterdim Böyle bir günde Yürekten kalbe Ne zaman gercek Arzum olacak Gözlerim acinca Sana bakacak Elimde degil Yapamiyorum Su satirlardan baska Yazamiyorum (Berlin,14.02.2007) Talat Özgen |
14 Subat sevgililer günü
14 Subat sevgililer günü Öyle özledimki o yüzünü Anlat,anlat bilmiyorum Nedir koklamak bir gülü Yürek yaniyor ayri kaldikca Kanli gözlerle dolastikca Anlatayim istiyorsan Bosa gecen günlerimi saydikca Seviyorum,sevdim diyemedim Kalbimi verdim gülemedim Ne söylesem fayda etmiyor Ellere varmis bilemedim Yüregime gömdüm ebediyen Bir günüm gecmiyor düslemeden Ne kadar dil döksemde yine Anlamiyor,anlamaz bu gönül sözden Hatirliyormusun verdigim o gülleri? Gördünmü alirken gözlerimi? Ne kadarda söylemek istiyorlardi Seni her seyden cok sevdigini (Berlin,12.02.2008) Talat Özgen |
Ac kalbini
Mahkummusuz ayriliga Daha dogarken dünyaya Kim yazdiysa bu yaziyi Girmis en büyük günaha Olurmu ki sevenleri Ayirmak,gülü dikeni Sevmek,sevilmek hayatta Güzelligin en güzeli Sevgi dolu gönüllerden Gülen yüzün gözlerinden Korkma gelmez hic bir zarar Ac kalbini düsünmeden Göreceksin ki o zaman Gecenlerin hepsi yalan Yinede duyma pismanlik Olsada senin bir parcan Önüne bak önüne Sevgiler dolsun gönlüne Sasma cikarsam karsina Ihtiyacim var kalbine (Berlin,08.08.2006) Talat Özgen |
Acemi avci
Daga ciktim avlanmaya Kuslar basladi kacmaya Ben bir acemi avciyim Korkmayin kalin orada Bir elimde vardir tüfek Digerinde bir cigara Sasirdim bende bu ise Raslamadim bir tavsana Köpek kosar saga,sola Ziplar bir ordan bir oraya Ara sira durup bakar Gözlerime sasa,sasa Ne bir kus nede bir tavsan Avlanilmis,yakalanmis Eli bos eve dönmekten Baska carede kalmamis Herkez dökülmüs sokaklara Gözler takilmis yollara 'Nerdesin acemi avci Iyiki av olmadin daglara (Berlin,19.02.20007) ' Talat Özgen |
Acili bir baba (Yaziklar olsun)
Artik hayatta bir tat bulamuyorum Ben neden yasiyorum diye soruyorum Bos seylerde teselli ariyorum Bununda bir sonu yok,biliyorum Ömür boyu calistim,cabaladim Cok sükür bir seyler yaptim Bu gercek bir dost bulamadim Para kaybetmedim ama yanliz kaldim Birde kader oynadi bana oyununu Kaybettim kiymetli sevgili yavrumu Bundan sonra basladi basin sonu Bulamadim buradan bir cikis yolu Bunlar birde yetmiyormus gibi Canlarim vurdular icerden beni Biraktilar geriye kirik bir kalbi Icimden kopartilar sanki cigerimi Bu bir acili babanin kisa hayat hikayesi,Derki Simdi kaybetmis durumdayim tüm sevdiklerimi Hataliyim belki vermedim sevgi Yinede affetmem kaybettiniz beni ebedi! Bence cok cok iyi düsünmelisin Onlarin icinde yasiyorsun,bilmelisin Affedecek olursan,kazanacak yine sensin Bu kadar acilar artik size yetsin! (Berlin,01.10.2005) Talat Özgen |
Adi Keder
Dermansiz derdimmi var Sen nerden bileceksin Gözlerim aglasada Kimsemde yok ki silsin Yasamanin tadi yok Hayat sensiz olunca Su uc günlük dünyada Neler geldi basima Günes dogar gün olur Elveda karanliga Benim sucum neydi ki Merhabam yok sabaha Bir bir geciyor günler Benden surda ne kaldi Hepside senin olsun Kanimin son damlasi Allah Allah diyenler Kader deyip gecerler Senden baska neyim var Adin olsada keder (Berlin,11.05.2007) Talat Özgen |
Adi Sevda
Senin adin Sevda Yüregimde yara Nerden bileceksin Yaktin beni askla Ne zaman gececek Özlemim bitecek Senle bir hayata Ömrüm yetmiyecek Gönül verdim demem Yok ki baska carem Sevilmeden sevmek Bana bir cehennem Aman aman aman Koskoca bir yalan Bu hayat bu dünya Neden yok bir soran Tek bir gercek sensin Her seye sebebsin Elimde degil ki Hep düsüncemdesin Gönül verdim diyemem Varmi baska carem Sevilmeden sevmek Kalacak bir cehennem (Berlin,19.06.2007) Talat Özgen |
Agla gözlerim agla
Gönül yastadir yasta Akar yaslar damla damla Sizar gözden yanakta Agla gözlerim agla Gecenin karanliginda Yildizlarin altinda Sensin carem sevdada Agla gözlerim agla Gündüzün isiginda Yakan günesin gazabinda Son dayanagim askta Sensin gözlerim agla Yagmurun her damlasinda Esen soguk rüzgarda Kalbin son duraginda Yasli gözlerim,agla Yaslar sel olup aksada Daglara,taslara tassada Sevgimi anlatamasada Gözlerim agla,gönlüm asla (Berlin,23.07.2005) Talat Özgen |
Aglama bebegim aglama
Aglama bebegim aglama Nasil dayansin yürek buna Nerden bileceksin icimi Kiyamam hic göz yaslarina Korku sardi düsünceleri Ne olabilir endisesi O sekilde yavruyu görmek Bir babanin caresizligi Aglama ipegim aglama Cigerimden kopar bir parca Öpmek,sarilmak istiyorum Bilsemde olmiyacak fayda Güzelimsin benim bebegim Benim kücük kizim cicegim Gönlüm razi gelmez solasin Sensiz sonra nasil gülerim? (Berlin,08.05.2008) Talat Özgen |
Al gülümü
Al elimden,elimden gülümü Veriyorum sana gönlümü Ask özlemi kokuyor Unutamam yüzündeki o gülüsünü O an kalsin sana,bana bir hatira Yazilsin kalbimin duvarlarina Yasamak,yasatmak istiyorum Nabzimin her atisinda Ben yasadikca o yasiyor O yasadikca ben yasiyorum Sanki ayrilmaz bir ikili Dans sahnesi yapmislar yüregimi Onlar dans,dans ettikce Hissediyorum sicakligini icimde Bilmez,bilemez yasamiyan Ask atesini yüreginde Bir yudum su ver gülüme Serinlik gelsin gönlüme Yagmur duasinami cikayim? Bilirsin,inanmam ben böyle seylere (Berlin,08.11.2006) Talat Özgen |
Almanya aci vatan
Almanya aci vatan Hayalleri kiviran Bir avuc umut icin Döküldü onca insan Durdular el,pence El kapisinin esiginde Oldu bu gururlara Ruhi bir iskence,kelepce Kazanilan servetler Degisen zaman,degerler Farkina bile varmadan Yabanci olup gittiler,bittiler Bir arada bir derede Hep arayislar icersinde Bilmediler,bilinmediler Seyirci kaldilar dillerde Almanya aci vatan Bakilinca tatli karsidan Zamani bir geriye cevirebilse Kovalardi bizleri daha kapidan (Berlin,08.01.2008) Talat Özgen |
Alo,alo
Kan agliyor yürek Nabzimin her atisinda Duymadigin o hickirik Tek o oldu yar bu cana Yakalanmis bir tuzaga Caresizlik kiskacinda Bilmem ne isim koyarlar Kulagim hep telefonda Hic olmassa bir kere Gercek olsun bir arzumda Sevenlerin günahi ne Gözler kalir hep yollarda Cok seymi istedim senden Anlatamam su gönlüme Bir yolu yokmus meger Yalanmis her seferinde Alo,alo,alo,alo Nasil diyeyim ben sana Istersen ol istersen olma Telefonunun basinda (Berlin,11.02.2007) Talat Özgen |
Anacigim
Anacigim seni cok özledim Yaniyor yüregim icin icin Öyle isterdimki aramizda olmani Ve koklamak o esmer tenini Azmi cektin su gurbet ellerde Bol,bol mesai,akort isinde Kim kiymet bildiki,ah bir söyliyebilsen Ve simdi hangi dünyalarin esirisin? Bir gün görmedin,göremedin Yatagin olacak ölüm dösegin Ama kim bilir ki ne zaman Son bulacak izdiraplari cahilligin Tanidin,bildin tek bir adam Daha ilk gecen oldu zindan O körpecik bedenine,cocuksu ruhuna Yesermeden soldu umutlar baharinda Ne olabilirdi ki sucun,hatan? Dünyaya gelmekmiydi ki senin cezan? Söyliyecek bir tek kelime bulamiyorum Diyorlarsa bunada bir imtihan (Berlin,19.04.2008) Talat Özgen |
Ancak seninle
Hangi akla hizmet ettik Geldik gurbet ellere Is,para,pul derken Ömür gitmis elden,elden Memlekete geriye Dönmek kolaymi öyle Ne burdayiz ne orda Simdi kaldik ortada Gastarbeiter,alamanci Görürler bizi yabanci Her zaman her yerde Aliriz biz havamizi Evden ise,isten eve Parada kalmadi cepte Issizlik korkusuylada Gelecekte tehlikede Birde sen olmassan Dayanmaz buna bu can Bir tek gülüsünle bile Olur tatli bela aci dünyam (Berlin,22.10.2006) Talat Özgen |
Anilar
Anilar Unutmazlar seni Sen onlari Rafa kaldirmis olsan bile Her birisi Acisi,tatlisi Istesekte,istemesekte Hayatimizin bir parcasi Ben ise Onlarsiz yapamam Tutmusum Hafizamda iki elimle simsiki Korkarim Kayacaklar parmaklarimin ucundan Ucacaklar bir kus gibi Bakamadiklarim arkasindan Serilmisler Gözlerimin önüne Secip,secip onlardan Yasiyorum tekrar,takrar yüregimde (Berlin,13.10.2007) Talat Özgen |
Anilarin kapisi
Basimdan vurulmusa döndüm Sen karsima cikmayinca Ne kadarda cok sevinmistim Ismini görünce ekranda Bir umudum vardi oda kayboldu Hedefsiz yolculugun kollarinda Daha basindan zehir oldu Bayramin ilk gününün sabahina Firtinalar,dalgalar arasinda Calkanalan bir gemiyim simdi Ah bir kanatlanip ucsamda Kurtarsam su azaplardan kendimi Ben ise su an ne yapiyorum Oturup dayamisim ellerime basimi Caresizlikten ruhumu oksuyorum Calarak tek tek anilarin kapisini Sakladim seni onlarin arkasina Oldu orasi senin ebedi mekanin Hic olmassa böyle kötü zamanlarda Ugruyacak bir yeri var su gönül sevdasinin Berlin,21.12.2007) Talat Özgen |
Anlamadim?
Ne bulurum ben sende? Soruyorum kendime Bu nasil gönül ise Konar istedigi güle Yanlis anlama beni Soruyorsam sebebini Neden sevmisim seni Anlamiyorum kendimi Demek ki yasi yokmus Anlatmaksa cok zormus Meger gönlüm solmusmus Hayatta beni yormusmus Simdi ise mutluyum Birazda umutluyum Sevginle dop doluyum Sensin benim solugum Belki sevgin sebebim Bu dünyaya gelisim His olmassa ögrendim Sevgim benim herseyim (Berlin,24.09.2005) Talat Özgen |
Anlamiyor
Dünya dönüyor,dönüyor Insan anlamiyor,anlamiyor Aklim sasiyor,sasiyor Neden bunlar oluyor Hic bir seyi begenmezler Eldekilerle yetinmezler Konu komsuyu hic düsünmezler Sevgili dostum bunu yemezler Hani herkez nasibini alirdi Isine gelenler bunlara inandi Neden o zaman bencillik vardi Sanma buna bu can kandi Biraz hos görü rica etsem Akil,mantik kullansak desem Hosuna gitmesede gülümsesem Ah birde seni sevebilsem Icmek sicak bir corba Kisin sogugunda dost arasinda Erisebiliyorsak mutlulugu tadinda Demek ki cok yol almisiz bu yolda (Berlin,07.10.2005) Talat Özgen |
Anlat derdini
Nasil bir düsünce Anliyamadim bende Dogrumudur ki sence? Isine geldiginde Yanliz kendini görme Hata olabilir her yerde Tutturma her sey bende Bende diye bilme Varsa eger sorun Demek tersindesin yolun Sanma düstün yorgun Bilirsin senin huyun Görüyorsum zor isin Icin yaniyor icin icin Olsada hayat cetin Ne haldedir kalbin? Yapilan haksizliktir diye Zulum etme kendine Aglasanda yasli gözle Fayda etmez gönlüme (Berlin,06.01.2006) Talat Özgen |
Arkadas
Arkadas ol Kötü günümde Lazim degilsin Iyi günümde Dost.dost Olamaz herkez Caresi varsa Doktor gerekmez Nereye bakarsan,bak Görürsün yabanci Sanki dünyayi Onlar yaratti Kendide inanmis Dünyasina kanmis Iyi günlerde hic Hic bitmiyecek sanmis Ararsin simdi Yoktur caresi Es,dost ve arkadas Her zaman gerekli Sende insansin Hata yaparsin Müsade edersen eger Olurum arkadasin Talat Özgen |
Artik anla
Bu böyle olmuyor,olmuyacak Yanliz senin istedigin Istedigin zaman Zamani geldi,inan O an istemis olsamda Olmuyacak yine olmuyacak Sen,sen artik anla Degil tek tarafli bu dünya Ben istemiyeyim, Sebebler hazir ve nazir Sanki komutanin emrinde Her zaman her yerde Olacaksa eger Olmus olsun diye Istemem Alda basina carpmi desem Ondan sonra Öyleymis efendim,böyleymis efendim Anlat,anlat heyecanli oluyor Kaldiysa eger bir dinliyenin (Berlin,07.10.2006) Talat Özgen |
Arzu
Sevmekte bir Sevmemekte Inanma sen Bu sözlere Hayat dolu Acilarla Giden gelmez Istesende Zaman gecer Hic durmadan Ömür biter Fark etmeden Son pismanlik Fayda etmez Söyleme söz Düsünmeden Su uc günlük Dünya icin Kirma kalbi Inan degmez Ac gönlünü Seven cana Güle güle Yasamaya (Berlin,20.09.2006) Talat Özgen |
Asi genclik
Asi genclik nerdesin Baksana dünyanin haline Kis uykusunami yattin Biraktin basbasa kaderinle Kendi derdine düsmüssün Bugün burda yarin orda Heyacansiz,vurdumduymaz Umutta yok yarinlara Ne olduda böyle oldun Carklarin icinde kayboldun Pop,disko,televole Döndürdüler basini bile bile Hatirlarmisin bilmem Neydi o eski günler Dogruda olsa yanlista olsa Hareket vardi benliginde Özlüyorum o gencligi,gencligimi Gecmiste kalan güzelligini Dün olmasaydin sen eger Bugün olmazdi benden eser (Berlin,26.05.2007) Talat Özgen |
Ask hayali
Icim askinla yanar Gönlüm sevgine susar Az gelir okyanuslar Sevdam nasil kanar? Sevmek demek aci cekmek Aski buldum zor sabretmek Zehir oldu artik gülmek Bumudur yasarken ölmek? Dayanma gücüm artik kalmadi Sucum sevmekse cekerim azabi Istiyorsan vereyim sana bu cani Bilsem bir gün alacak kollarinin arasi Bence o ani düsünmek bile Tesellim olur seni sevdigime Degermis onca acilari cekmeye Gidecegim sanki ebedi cennete Sevmektir duygularin en güzeli Ah görebilsen benim gözünle kendini Belki anlardin o zaman neler hissettigimi Al ask hayalimi,versene sevgimi! (Berlin,01.10.2005) Talat Özgen |
Ask ilani
Sensin benim askim,sevgilim En degerli varligim,güzelim Lazimsin sen gönlüme bebegim Degmesin nazar,bakarsa gözlerim Asla unutamam seni inan bana Melegimsin ihtiyacin var sana Sevecegim seni ömür boyunca En sonunda varacaksin bu cana Ne anlatsam fayda etmez Senden gönül vaz gecmez Ince hesaplarsa hic gerekmez Neyse,kalpte askta secmez Seni sevmek sevgilerin en güzeli En kisa zamanda anla beni Varimi,yogumu alda her seyimi Galiba anlatamiyorum kendimi Inaniyorum her zaman aska,sevgiye Layiksin sen dünyada her güzellige Insan varir en sonunda hak ettigine Melekler göndermis seni bana,sevdigine (Berlin,28.10.2005) Talat Özgen |
Ask mevsimleri
Bebegim bebegim Seni cok özlerim Ben ne haldeyim Kendime gülerim Günün isiginda Yelin karsisinda Karin altinda Yagan yagmurda Senenin her ayinda Ayin her haftasinda Haftanin her sabahinda Benlesin her animda Duygular ve hisler Insani nelere sürükler Bari kiymetini bilseler Daha az olur dertler Kistan dogru bagara Canlanir dogada Yazin olur dorukta Sonbaharda elveda Olsun askin mevsimleri Yanliz bahar ve yaz Ask türküleri calsin saz Bizde alalim hayattan haz (Berlin,01.10.2005) Talat Özgen |
Ask surubu
Sen varsinya sevdigim Sana güzelim diyemedigim Ben simdi ne yapacagim Artik seni göremiyecegim Yandan örülmüs saclarini Kacamak bakislarini Ben simdi ne yapacagim Sensiz dogan sabahlari Isterse günes isildasin Yildizlar ayla parlasin Ben simdi ne yapacagim Sanki sen bir yalansin Gercegin ne faydasi varki? Iste birakip,cekip gidiyorsun Ben simdi ne yapacagim Belki icinden ne halin varsa gör diyorsun Birakiyorsun beni kendimle basbasa Rüya dünyasinin karanliginda Ben simdi ne yapacagim Olsada ciksam issiz daglara Kanatlanip ucan umutlar Sabirsizlikla bekliyen günahlar Ben simdi ne yapacagim Sensiz dünyayi,alsinlar basina carpsinlar Su günesli,güzelim günü,havayi Neden zehir ettiler bana Ben simdi ne yapacagim Baksamda yesiklik fiskiran agaclara Rengarenk acan cicekler Damlarda öten serceler Ben simdi ne yapacagim Seninle gidecekler hayaller Yeter,yeter artik diyecegim Keske dursan bir karsimda Ben simdi ne yapacagim Bitmeyen yanlizligin kiskacinda Cevabi olmuyan bir soru Yokmu bu yollarin sonu Ben simdi ne yapacagim Elinden icmek icin askin surubunu (Berlin,14.04.2007) Talat Özgen |
Ask tuzagi
Yanan yüregim kaderinle Oturmuslar basbasa Soruyorlar birbirlerine Ne olacak bu sevdanin sonu diye Biri özlemler icersinde Digeri caresizligin benliginde Gecirmisler beni ellerine Vuruyorlar sanki ölesiye Birakin gideyim su diyardan Göz yaslarimin ardindan Edemiyorumda sormadan Neden bu dünya yalandan? Ömür zamandan bir calinti Karartiyor sonunda hayatlari Birde yetmiyorsa bu kadari Kuruyor bir ask tuzagi (Berlin,31.05.2008) Talat Özgen |
Aski görmek
Sevdigim,sen orada ben burada Hasretligin kollari arasinda Ne yaptiysam,bir sey fayda etmedi Yanlizligin issiz sokaklarinda Bir pazar sabahi yagiyor yagmur Olsada yollarin kahiri camur Bilsem getirecekler beni sana Yogururdum onu sanki bir hamur Gömerken karanligi aydinliga Gözlerim acik,sevdamsa aklimda Bekliyorum ben dogacak günesi Seninle ömrümün sonbaharina Benim güzeller güzeli sevdigim Gelecek günler benim tek ümidim Telefonumun her,her caldiginda Heyecanlaniyor su,su yüregim Bir nokta koymaksa senin elinde Agliyan gönülü bogmak sevince Baska bir sey istemiyorum senden Aski görmek gözlerinin icinde (Berlin,20.01.2008) Talat Özgen |
Askimin sevdasina
Aglamak istiyorum Askimin sevdasina Bir anim gecmiyor ki Olmiyasin aklimda Sen orda ben burada Yap yanliz sokaklarda Ne kadar sansim var ki? Ariyorum bosuna Yine geldi ilkbahar Cicekler bir bir acar Nerdesin benim gülüm Sensiz ne ise yarar? Kavusmak istiyorum Sonsuzluga varmadan Bu nasil bir yasamak? Sanki hayat bir yalan (Berlin,01.05.2008) Talat Özgen |
Askin atesi
Bak bak gözümün icine Göreceksin neler var bende Görmemek bunlari sence Kör olmasi lazim iki gözünde Bak,sevdim seni delicesine Gör,sevdim seni her seyimle Inan,sevdim seni ölücesine Anlatamam,sevdim seni,bilmem niye? Gözlerim can atiyor,seni görmege Düsüncemde yer yok baska seylere Yasiyorum seninle her nefesimde Farkindamisin,esir almisin beni kendine? Kimse anlamiyor,ne durumdayim Bilemiyorum sevgimi kimle paylasayim Zorlanmaktayim sana nasil anlatayim Bak gözüme askimla seni yakayim Askin atesi icimi sarmis yakar Engel olamaz daglar,bitmeyen yollar Ne olursa olsun kavusmaksa karar Bu gönül senin icin dünyalari yikar (Berlin,21.08.2005) Talat Özgen |
Askin dogasi
Ciksam bayirlara Koyulsam yollara Serin bir soluga Muhtacim sevdana Koklasam dogada Dolassam ovada Kükreyen daglarda Aklimsa o yarda Yagmurlar damlarlar Bem beyazdir karlar Acarlar yaralar Gönlümde rüzgarlar Asklarin atesi Yakarsa yüregi Icimdeki sevgi Parlatir gözleri Yasamak sevgiyi Hayatin temeli Yarim kalbimi Caldin sen ebedi (Berlin,14.10.2005) Talat Özgen |
Askin gözü kör olur
Askin gözü kör olur Derlerdi inanmazdim Simdi basima geldi Defetsemde gitmiyor Güle oynaya hayat Vardi hayallerimde Simdi oldu bir zindan Sanki bitmek bilmiyor Küsmüsüm dünyaya Olmayinca yare yar Simdi her sey bir yalan Gönül gülmek istiyor Aramizda su daglar Olmasa ne olurdu? Simdi bana bir engel Karsimda hep duruyor Kurmussun kalbimde taht Kralice misali Simdi degil ebedi Kalacak gibi geliyor (Berlin,07.01.2008) Talat Özgen |
Askin tarifi
Kara kara gözler Bana bakar güler Elimde degil ki Yürek erir gider Gitmiyor emdadin Gözümün önünden Büyüledin beni Kalbimin icinden Inandim sevdaya Bir soluk havaya Elimde degil ki Girdiysen aklima Her sabah her aksam Sensin benim tasam Güldürmez ki beni Sensiz olan yasam Yeter artik yeter Cektigim kederler Elimde degil ki Askmi buna derler? (Berlin,18.11.2007) Talat Özgen |
Asklarin en güzeli
Sev dedinde sevmedimmi? Istedinde gelmedimmi? Anlamadin ki sen beni Yiktin tüm ümitlerimi Kaybolurken hayal gibi Düsünmedin hic halimi Nerelerdesin sen simdi? Sanma ki unuttum seni Özlüyorum gözlerini Yüzünde acan gülleri Hatiramdaki resmini Biliyorum tek teselli Seni bildim ben bileli Kalbime gömdüm sevgimi Inanmiyacaksin belki Bu asklarin en güzeli (Berlin,07.06.2008) Talat Özgen |
Asklarin ruhu
Yaziyorum sana,sana Gönlümün sevdasina Her kelimesi,her satiri Icimden kopan bir parca Duymuyorsun beni,beni Yüregimin sesini Her sizisi,her inlemesi Actigin yaranin bir hediyesi Bir beden,bir düsünce Iste benim o ben Ne yazik ki eksik Sen olmayinca sen Agliyorum güne,güne Sensiz geciyor diye Her saati,her dakikasi Dönüsüyor bende cehenneme Bir kalbin bir gönlün Bulusma sansi yoksa Olurlar o zaman siirler Bir teselli asklarin ruhuna (Berlin,02.092007) Talat Özgen |
Avrupa dedikleri
Avrupa yeni cikmisti savastan Kurtulmustu nazi barbarligindan Nerdeyse tas üstünde tas kalmadan Vazgecmiyorlardi amaclarindan Hepsi yavas yavas toparlandilar Yaralari sarmaya basladilar Evler,binalar,fabrika ve yollar Yetmiyordu bunlara ordaki insanlar Düsündüler buldular bir care Is gücleri disaridan memleketlerine Bunlara cikardilar sonra davetiye Cok mutluydular bu bir cözümdür diye Gelecek olanlarda sevindiler bu duruma Onlar icin bir umuttu ufukta Sonu bilinmiyen bir yolculuga Ciktilar her köseden Avrupaya Vardilar birer birer uzaklara Sanki bir kral geldi oralara Karsilandilar davul,zurnalarla Zordu inanmak yasadiklarina Bunlar geceli oldu tam kirk sene Soktular oturmadiklari evlere Gönderdiler bizi pis,zor islere Zamanla sihhat diye bir sey kalmadi bizde Isimiz bitti hop kapi önüne Yabanciyiz baktilar hep yan gözle Horladilar her gördükleri yerde Gönderirler ellerinden hemen gelse Bunlar savunur insan haklarini Yoktur onlardan baska demokrasi hayrani Atarlar her yerde baris narasi Genede severiz biz bu Avrupayi (Berlin,02.08.2005) Talat Özgen |
Ayni dert
Anladim ki anladim Yaraki ayni yara Üzdüysem istemeden Özür diliyorum senden Nerden bilebilirdim Seninkisi benim gibi Sarkilar,türküler Anlatirmis ikimizi Seve seve veririm Yanliz sen benden iste Olacak tek tesellim Bende olan sendeysede Dinle dinle bitmesin Hapsinle tazelensin Bu dünya sana,bana Bilmem niye gülmesin Gözlerim gözlerinle Ellerin ellerinle Bulussunlar,tutussunlar Kalbimin yüreginde (Berlin,30.11.2006) Talat Özgen |
Ayrilik sarkisina
Yokmu ki o ayrilik sarkisi Deprestiriyor yüregimin yarasini Of,of diyor seytan dedigin Bas gaza sonsuza degin Karanlikta üzerimde dolasan Bir ruh gibi yanlizligin gölgesi Yapismis alcak ellerinle yakama Birakmaya hic niyeti yok gibi Bu yasanacak bir ömür degil Ayri kaldiktan sonra senden bu gönül Ne fayda edecek ki yardan baska Ayri kalanlarin dünyasinin kahrina Bir umut yok ki yarina,yarinlara Benim gibisinin sevdasinin baharina Calsin bir daha,bir daha o sarki Ayri kalanlarin dünyasinin askina (Berlin,31.12.2007) Talat Özgen |
Bakislarin
Yokmu ki O yürek yakan bakislarin Gitmiyor Hic gözümün önünden Bak bir daha bak Sönmesin icimdeki atesin Raziyim Calsanda seneler ömürden Varmi Daha büyük bir aci Yasarken Ayri kalmak o gözlerden Talihsiz Benim su kaderim Tesellim Bir parcamsin gönülden Sevdigim Ne gecem gündüz.gündüzüm gecem Oluyor Bir an seni düslemeden Talat Özgen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.