Tek Mesajı Görüntüle
Old 07-11-2006, 04:21 PM   #5
Dağıstanlı
Daimi Üye

Dağıstanlı Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 29
Üye No: 10379
İtibar Gücü: 1521
Rep Puanı : 1150
Rep Derecesi : Dağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to allDağıstanlı is a name known to all

Bundan sonra Resûlullah (S.A.V.) efendimiz ashâbı hakkında ona bazı sorular sordu:
— «Ebû Bekir için ne dersin?...»
İblis buna şu cevabı verdi:
—O bana, cahiliyet devrinde bile itaat etmedi... İslam'a girdikten sonra nasıl bana itaat eder?
— «Peki Ömer b. Hattab için ne dersin?...»
İblis buna şu cevabı verdi:
—Allah'a yemin ederim ki, her gödüğüm yerde ondan kaçtım.
—«Peki Osman b. Affan için ne dersin?»
—Ondan utanırım... Hem de cok... Nasıl ki, Rahman'ın melekleri de ondan utanırlar.
— «Peki Ali b. Ebû Tâlib için ne dersin?»
İblis şu cevabı verdi:
Ah o'nun elinden bir kurtulsam... O, kendi başına kalsa, ben kendi başıma kalsam... O, beni bıraksa... ben de onu bıraksam; ama o beni bırakmaz.

Benim bir oğlum vardır... Adı ATEME'dir. Bir kul, yatsı namazını kılmadan uyursa. . .» gider; onun kulağına bevleder. Eğer böyle olmasaydı; imkan yok insanlar namazlarını eda etmeden uyumazlardı. Benim bir oğlum daha vardır ki: onun adı da MUTEKAZI'dir. Bunun vazifesi de; yapılan gizli amelleri yaymaya çalışmaktır.

Hangi kadın olursa olsun, onun kalktığı yere şeytan oturur. Her kadının kucağında mutlak bir şeytan oturur... Ve onu bakanlara güzel gösterir. Sonra, o kadına bazı emirler verir. Meselâ:
Elini kolunu. dışarı çıkar göster, der. O da bu emri tutar... Elini kolunu açar, gösterir. Bundan sonra, o kadının haya perdesini tırnakları ile yırt
ar

Dostum Allah Razı olsun Çok güzel hoşuma gidenleri ibretlikleri seçtim Hİç kitap okumayı sevmezdim ama bunu okudum sabırla sağol