![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 29 Thanked 18 Times in 9 Posts
Üye No: 10379
İtibar Gücü: 1521
Rep Puanı : 1150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Bundan sonra Resûlullah (S.A.V.) efendimiz ashâbı hakkında ona bazı sorular sordu:
— «Ebû Bekir için ne dersin?...» İblis buna şu cevabı verdi: —O bana, cahiliyet devrinde bile itaat etmedi... İslam'a girdikten sonra nasıl bana itaat eder? — «Peki Ömer b. Hattab için ne dersin?...» İblis buna şu cevabı verdi: —Allah'a yemin ederim ki, her gödüğüm yerde ondan kaçtım. —«Peki Osman b. Affan için ne dersin?» —Ondan utanırım... Hem de cok... Nasıl ki, Rahman'ın melekleri de ondan utanırlar. — «Peki Ali b. Ebû Tâlib için ne dersin?» İblis şu cevabı verdi: Ah o'nun elinden bir kurtulsam... O, kendi başına kalsa, ben kendi başıma kalsam... O, beni bıraksa... ben de onu bıraksam; ama o beni bırakmaz. Benim bir oğlum vardır... Adı ATEME'dir. Bir kul, yatsı namazını kılmadan uyursa. . .» gider; onun kulağına bevleder. Eğer böyle olmasaydı; imkan yok insanlar namazlarını eda etmeden uyumazlardı. Benim bir oğlum daha vardır ki: onun adı da MUTEKAZI'dir. Bunun vazifesi de; yapılan gizli amelleri yaymaya çalışmaktır. Hangi kadın olursa olsun, onun kalktığı yere şeytan oturur. Her kadının kucağında mutlak bir şeytan oturur... Ve onu bakanlara güzel gösterir. Sonra, o kadına bazı emirler verir. Meselâ: Elini kolunu. dışarı çıkar göster, der. O da bu emri tutar... Elini kolunu açar, gösterir. Bundan sonra, o kadının haya perdesini tırnakları ile yırtar Dostum Allah Razı olsun Çok güzel hoşuma gidenleri ibretlikleri seçtim Hİç kitap okumayı sevmezdim ama bunu okudum sabırla sağol
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şeytanın En Tatlı 12 Sözü | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-28-2008 09:44 PM |
şeytanın söledikleri ama bizim duymadıklarımız | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-24-2007 11:38 PM |
07/17/07 - Kahin mi şeytanın avukatı mı? | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-17-2007 07:41 PM |
Şeytanın Dostlarının sıfatları | zeynep19 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-24-2007 10:58 AM |
şeytanın varlığı | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 11 | 09-28-2006 09:15 AM |