www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-05-2006, 01:14 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Sabancı: Biz 301 kalksın derken Fransa gerçeklerden korkuyor / 5 ekim

Sabancı: Biz 301 kalksın derken Fransa gerçeklerden korkuyor

Muammer ELVEREN

Türk Haftası’nın Paris toplantısında gündem maddesi soykırım tasarısı oldu. Fransız Parlamentosu’nda 12 Ekim’de görüşülecek olan Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarı için TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, "Biz 301’inci maddenin kaldırılmasını talep ederken, Fransa’ya ifade özgürlüğünü yasaklayan bir tutumu bağdaştırmıyorum" dedi. Sabancı, bu tutumu "gerçeklerden korkan bir ülkenin tavrı" olarak yorumladı.

BRÜKSEL’in ardından dün de Paris’te devam eden Türk Haftası kapsamında Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen, "Avrupa’nın Küresel Güçlükleri ve Türkiye" panelinde, soykırım yasası değerlendirildi. Sosyalist Partinin girişimiyle 12 Ekim’de Fransız Parlamentosunda görüşülecek olan ve sözde Ermeni soykırımını inkara para ve hapis cezası öngören yasa tasarısını ifade özgürlüğü ile bağdaştıramadığıNI dile getiren TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, bu arada Türkiye’de 301’e ilişkin talepleri de örnek örnek gösterdi.

İFADE ÖZGÜRLÜGÜYLE BAĞDAŞMIYOR: Gazetecilerin "12 Ekimde Fransa Ulusal Meclisi’nde gündeme alınan ’İnkar yasası’ ile Ermeni soykırımını tanımanın AB üyeliği ön şartı gibi sunulması" konusundaki soruları cevaplandıran Sabancı, Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlayan en son madde olan Türk Ceza Kanunu 301’inci maddesinin kaldırılması gerektiğini TÜSİAD olarak talep ettiklerini hatırlattı. "Biz bir taraftan düşünce özgürlüğü yönünde adım atarken, Fransa’ya ifade özgürlüğünü bu ölçüde yasaklayan bir tutumu bağdaştıramıyorum" diyen Sabancı, "Bu tür bir tavır, bana, gerçeklerden korkan bir ülkenin tavrı gibi geliyor" diye konuştu.

OLUMSUZ FIRTINA ESTİRİLİYOR: Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin ise ise "3 Ekim’de alınan karar bugün, hiç olmadığı kadar geçerlidir" diyen Sabancı, bu konuda olumsuz fırtına estirildiğine dikkat çekti. Avrupa’da birçok ülkede genel olarak genişleme karşıtı hava olduğunu, bunun yanında karikatür krizi, terörist saldırılar ve Avrupa’da yaşayan Müslüman azınlığın uyum sorunu bahane edilerek Türkiye’ye bakışın olumsuz yönde etkilenmeye çalışıldığını anlatan Sabancı, "AB, artık Orta Doğu’da bir oyun kurucu. Türkiye, Lübnan’a asker gönderme kararıyla AB ile dayanışmasını ortaya koydu. Avrupa’nın enerji güvenliği ve arzı çeşitlendirebilmesi Türkiye’ye bağlı" dedi.

ADİL DEĞERLENDİRME YAPILSIN: AB kamuoyunu ikna etmeden Türkiye’nin üye olamayacağını vurgulayan Sabancı, "Türkiye hakkında gerçekler anlatılsın. Adil bir değerlendirme yapılsın. Türkiye’nin üyeliği, AB için artı değerdir. Türk ekonomisi, Avrupa’nın büyüme motoru olabilecek kapasitede" değerlendirmesinde bulundu. Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sabancı, Türk ekonomisinin Avrupa’nın büyüme motoru olabileceğini söyledi.

Duygusal reaksiyonlar mantık temeline oturacak

TÜRKİYE’nin Ortadoğu’nun, Orta Asya ve Balkanlar’ın en önemli ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Fransa Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde, "Türkiye’nin Avrupa’ya katılma arzusunu Fransa hep destekledi. Ben de Türkiye’nin AB yönelimini destekliyorum. Bu dönemde yaşadığımız duygusal bazı reaksiyonları da uzun vadede soğukkanlı ve mantıklı bir temele oturacağını düşünüyorum" dedi. Lagarde, Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişine de değinerek, "Türk ekonomisinin giderek büyüdüğünü görüyoruz. Fransa, Türkiye’nin geleceğine güveniyor" dedi.

12 Ekim’den sonra Paris’e gelirsem beni içeri mi atacaklar

TÜRK Haftası etkinliklerinin ikinci gününe katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sözde Ermeni soykırımı meselesinin AB’ye üyelik sürecini sekteye uğratacak bir şekilde Türkiye’nin önüne getirilmesinin çok yanlış olacağını vurguladı. Tüzmen, bir soru üzerine tasarıya ilişkin şunları söyledi: "Umuyorum Sosyalist Partinin getireceği bu teklif karşısında Fransa Parlamentosu sağduyulu davranarak gereğini yapacaktır. Ben kendime güvenerek soykırım olmadığını söylüyorum. Soruyorum, bu yasadan sonra Fransa’daki tarihçilerle akademisyenlerin hangisi bu olaylarla ilgili özgürce çalışma yapabilir. Ben Türkiye’de devlet bakanıyım. 12 Ekim’den sonra buraya geldiğimde, düşündüğüm şekilde Ermeni soykırımı olmadığını söylediğimde, bakan olarak beni içeri mi atacaklar? Para cezası mı verecekler? Küreselleşen dünyada bu son derece yanlış olacaktır."

Güzellik yarışmaları ve Eurovision’da birinciyiz

KONUŞMASINDA Türkiye’deki gelişmelere de değinen Bakan Tüzmen, bunu şu sözlerle anlattı: "Eurovision’da, güzellik yarışmalarında birinci oluyoruz, futbolda süper kupayı alıyoruz. Ekonomide de birçok AB üyesinden, özellikle yeni girenlerden daha iyi bir performans gösteriyoruz. Son 3 senede Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz. Sadece Avrupa içinde değil OECD içinde de en yüksek ihracat artış hızını yakalayan ülkeyiz." Türkiye’nin AB üyeliğinde her iki taraf için de çok önemli çıkarlar olduğunu dile getiren Tüzmen, AB ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasında ve dinamizm kazanmasında Türkiye’nin çok önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı