www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-07-2006, 01:57 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Şarap Anadolu’nun hoşgörü simgesidir / 7 ekim

Şarap Anadolu’nun hoşgörü simgesidir

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN / ANKARA

Türkiye’nin gerginlikten uzak durması gerektiğini söyleyen Abdüllatif Şener, "Tadı dışında şarapla ilgili her şeyi bilirim diye, düşünerek söyledim" dedi. Şener, "Şarap bizim Anadolu’muzda hoşgörü kültürünün simgesi olarak kullanıldı" diye konuştu.

BAŞBAKAN Yardımcısı Abdüllatif Şener, irtica tartışmaları ile ilgili değerlendirme yaparken, Türkiye’nin ihtiyacının gerginlikten uzak durması olduğunu belirterek, şarap konusundaki çıkışını da buna bağladı. Türkiye’nin son günlerdeki gündemi ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Şener, "İrtica tehdidi var mı yok mu" tartışması konusunda şöyle konuştu:

ÖNEMLİ OLAN NASIL ALGILANDIĞIN

Siyasette ne dediğin, ne olduğun önemli değil; nasıl algılandığın önemli. Bazı sözlerim için, Şener fantastik şeyler söylüyor diyenler oldu. Ama ben sistematik olarak böyle konuştum. Şarap üreticiliği ile ilgili toplantıda ’Tadı dışında şarapla ilgili her şeyi bilirim’ derken çok düşünerek konuştum. Bu da benim sistematik konuşmalarımın bir parçasıydı. Şarap bizim Anadolu’muzda hoşgörü kültürünün simgesi olarak kullanıldı. Bektaşi fıkralarının ortaya çıkması da bu ihtiyaçtandır. Bu kendiliğinden olan bir şey değil, ihtiyaçtan ortaya çıkan bir durumdur. Toplum bu fıkraları da bu nedenle üretti.

BİR ŞİŞESİ OLAN EVSİZE YAPILAN YANLIŞ

Şener, çok tartışılan İsmailağa Camii’nde işlenen iki cinayetle ilgili görüşleri sorulduğunda, bu örneklere Antalya’da şarap içen bir evsizin 5 genç tarafından öldürülmesini de ekleyerek şöyle konuştu:

"Antalya’daki olay için söylüyorum, eğer gazetelerin yazdığı doğruysa bir şişesi, bir de kendisi olan biri böyle bir muamele görmüşse yanlıştır. Eğer olmuşsa o çocuklar nasıl bu bakış açısına ulaştığını sorgulamak lazım. Biri; deli ya da akıllı, gidip saygın bir kişiyi öldürebilir. Ama eğer yazıldığı gibi, ortada oradaki kişilerin toplu olarak karıştıkları bir öldürme eylemi varsa ciddi bir sorun var demektir. Camiye giden insan dini etiğe sahip, yaşama hakkına saygılı, gönlü yufkalaşmış, sevgi ile yoğrulmuş olması lazım. Cami atmosferi bu duyguları vermeli. Yoksa, bu durum sorgulanmalı."

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı