![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 2 Times in 1 Post
Üye No: 43333
İtibar Gücü: 1334
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi :
![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ANACIĞIM
—Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Kaç ******* bana ninni söylerdi, Hasta olunca oydu başucumda bekleyen, Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Uzun kış *******i masal masaldı. Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar, Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı. Akşam biraz geciksem yollara düşerdi . Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Bilirim yine kalbinde yerim anacığım. Selam sana Kadınlar Günü İstanbul’dan. Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan, Vefalı ellerinden öperim anacığım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() ANNE
Kan ter içinde gece Kan ter içinde her yanım Her yanım bu gece vurgun içinde Kurşun yemişim, sürgün yemişim Bu sana ilk gelişim Vur emriyle düşmüşüm kapına Düşmüşüm kucağına, bu yara sıcak ana Yok elimde bir demet menekşe Yok elimde sevdiğin gül şekeri Yok işte sana bir şey Bilmem ki ne demeli Bir tek ağır yaralı özlemim Ve birtek gözlerine sürdüğün gözlerim Anne benim, aç kapıyı Oğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağın Ölmeyesin, bitmeyesin Yürekyarısı gitmeyesin dediğin Anne benim, aç kapıyı İşte geldim, işte bu sana ilk gelişim Hep senin için gökyüzünde bir evimiz olsun isterdim Hep senin için bulutları isterdim Ellerimi açtırıp dua ettirirken O küçük evimizde sokulurken göğsüne her gece Hani her gece sorduğumda Anne babam nerde Nerde kuşların dilinden anlayan adam Ve menekşelerle konuşan adam Nerde anne Ve sen bastırıp bağrının kızılca kıyametine acını Gelecek oğul, sen uyu şimdi Baban gelecek bir yağmur gibi yağmurla Rahmete boğacak yoksulluğumuzu derken Ben uyur, düşümde Senin için bir ev görürdüm gökyüzünde Sen, babam, ben ve melekler Ve melekler anne Anne melekler Önce babam sonra onlar terkettiler *******imizi Ben de çekip gittiğimde Yani oğulcuğun yani yürek yarın İçinden geçen şarkın gittiğinde Sen nasıl yaşadın anne Kan ter içinde gece Kan ter içinde her yanım Her yanım bu gece vurgun içinde Kurşun yemişim, sürgün yemişim Bu sana ilk gelişim Vur emriyle düşmüşüm kapına Düşmüşüm kucağına, bu yara sıcak ana Vakit yok artık İstersen kalayım böylece Ama bir kere öpseydim elinden Ama bir kere sürseydim gözlerimi gözlerine yeniden Yok elimde bir demet menekşe Yok elimde sevdiğin gül şekeri Yok işte sana bir şey Bilmem ki ne demeli Bir tek ağır yaralı özlemim Ve birtek gözlerine sürdüğün gözlerim Anne benim, aç kapıyı Oğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağın Ölmeyesin, bitmeyesin Yürekyarısı gitmeyesin dediğin Anne benim, aç kapıyı İşte geldim, işte bu sana son gelişim Üzülme, kapanıyor diye gözlerim İşte gidiyorum vakit doldu İşte kapanıyor gözlerim kapının önünde Öğrettiğin gibi ellerimi kaldırıp gökyüzüne Ve eğip başımı önüme dua ediyorum Üzülme anne, vakit doldu İşte şimdi bir oğlun oldu Bir oğlun oldu anne Kan ter içinde gece Kan ter içinde heryanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() ANNEM
Besledin, büyüttün, kol-kanat gerdin Ömründen kıymetli zamanlar verdin Her zaman ben oldum en büyük derdin Üstümde emeğin büyüktür annem ... Uykuyu terk ettin , ben uyanınca Başımda bekledin , hastalanınca Göz yaşı akıttın , canım yanınca Üstümde emeğin büyüktür annem... Cennet ayağına, Hakk'tan serilmiş Böyle güzel rütbe , sana verilmiş Anaya isyânkâr evlad yerilmiş Üstümde emeğin büyüktür annem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
ANAM' A Dokuz ay koynunda gezdirdi beni Ne cefalar çekti ne etti Anam Acı tatlı zahmetime katlandı Uçurdu yuvadan yürüttü Anam Anaların hakkı kolay ödenmez Analara ne yakışmaz ne denmez Kan uykudan gece kalkar gücenmez Emzirdi salladı uyuttu Anam Doğurdu beni Sivas ilinde Sivralan Köyünde tarla yolunda Azığı sırtında orak elinde Taşlı tarlalarda avuttu Anam Ben yürürdüm Anam bakar gülerdi Huysuzluk edersem kalkar döverdi Hemen kucaklayıp okşar severdi Çirkin huylarımı soyuttu Anam Çocuğudum Anam bana ders verdi Okumamı çalışmamı ön gördü Milletine bağlı ol da dur derdi Vatan sevgisini giyitti Anam Tükenmez borcum var Anama benim Onun varlığından oldu bedenim Kimi köylü kızı kimisi hanım Ta ezel tarihte kayıtlı Anam Veysel der kopar mı Analar bağı Analar doğurmuş ağayı beyi İşte budur sözlerimin gerçeği Okuttu oğretti büyüttü Anam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
ANNELER GÜNÜ Yeşildir artık yüreğinde kara bulut Bugün anneler günü annem beni unut Evde acılar koynuna yangelip yatmış İnadına giyin sen de mayısa batmış Yürü sokakta çocukların düşü aksın Yürü ki saksıda çiçekler sana baksın Diline genç anılarından bir türkü seç Beş yıl büyüdüğüm okulun önünden geç Islanırsa anıların güneşte kurut Senin günün bugün unutma beni unut Gök mavi deniz mavi tam kıyısında dur Durma eteğinden beni bir daha savur Annem yıldız kayıyor içinden dilek tut Koşuyor sana kısa pantolunlu çocuk Gözünde gözümde gözlerinde bin umut ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() OĞUL
Anne ben geldim, üstüm başım Uzak yolların tozlarıyla perişan Çoktan paralandı ördüğün kazak Üzerinde yeşil nakışlar olan Anne ben geldim, yoruldum artık Her yolağzında kendime rastlamaktan Hep acılı, sarhoş ve sarsak Şiirler çırpıştıran bi adam Kurumuş kuyunun suyu, incirin sütü çoktan çekilmiş Bir zamanlar dünya sandığım bahçeyi Ayrık otları, dikenler bürümüş Kapıdaki çıngırak kararmış nemden Atnalı ve sarmısak duruyor ama Oğlum, mektup yaz diyen Sesin hala kulaklarımda Anne ben geldim, ağdaki balık Bardaktaki su kadar umarsızım Dizlerin duruyor mu başımı koyacak? Anne ben geldim, oğlun, hayırsızın.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba Anne
Merhaba Anne; Ben geldim, aşkarın Üstüne titrediğin, Kadalarını aldığın Aşkar oğlunum ben Kıyamadığın Anne; Duyuyormusun beni Toprağına hasretim yıllardır Çatlamış susuzluktan Kurumuş çiçeklerin Sarmaşık güllerin Anne, En çok sevdiğin çiçeklerin Belliki kimse bakmamış Sevip koklamamış Kimse sulamamış çiçeklerini Anne; Duyuyormusun beni Türkü yaktığın aşkarın Geç geldiğim *******de Tokatlamasın diye, Babamdan sakladığın Seni çok özledim Anne Gerçi babam tokatlamıyor artık Ama... Mavi bisikletimde yok artık yanımda Kendimi yalnız hissediyorum Anne çok yalnızım Duyuyormusun beni Anne Ben geldim Ben geldim Anne Ve sana bir parça Ay getirdim Gökyüzünden Bir avuç da yıldız samanyolundan Saçlarına karıştırdım Karanlıkta kalmayasın diye Anne; Beni duyuyormusun Ben geldim, aşkarın Üstüne titrediğin, Kadalarını aldığın Aşkar oğlunum ben Kıyamadığın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama Anne
Ah ne hayatlar ümidiyle Zamansız yollara düştük İlk yenilen biz değildik elbet Gün oldu dünyaya küstük Ağlama anne benim için ağlama Ben de herkes kadar aldım acılardan Ağlama anne benim için ağlama Ben de herkes kadar yarandım Sen ne olur çocukluğumu sakla Tek kalan bu elimde avucumda Ağlama anne benim için ağlama Her birimiz başka bir hikaye anne Bu ayrılıklar niye Sen yine bir ninni söyle bana Yavrum uyusun da büyüsün diye |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Annelerimizi unutmayalıım!!
Onlardan şiirlerimizi esirgemeyeliim... ANNELER GÜNÜYMÜŞ Pancurları dövdü tüm gece yağmur, şafakla açtım: dupduruydu gök. Çektim içime güllerin kokusunu, çoktan kesilmişti karşı koruluk yine de bekledim bülbül sesini. Kim bildi ki sözlerin imlemimi? Gözaltında olduğumuz koğuşta, Son firarda da enselenen Mansur şöyle demişti sıtma nöbetinde: 'nerde benim eski nefti kaputum? ' Unutmam, Haziran'dan gün almıştık, ürkmüştüm güllerin curnatasından: sözlemiştim okuldaşım Mehmet'le; sancır yüreğim hala, tutuklanmış bana 'Cemiyetin Asılları'nı verdikten az sonra Gençlik Parkı'nda. Bugün 'Anneler Günü'ymüş. Yıl olmuş şuramda pıhtılaşan yara. Bir gül aldım, zifiri çingene kızından; savurdum komşu köşkün terk edilmiş bahçesine. 'Yeşert' dedim her yeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Bunlarda bir kaç tane kısacık şiirler...
Sana kaç şiir yazsam oturup, Gözlerimi hiç kırpmada baksam sana, Hasretim bir o kadar artmış oluyor. Dünyada çeltik tohumundan çınar ağacına kadar, Ne kadar varsa saysam hepsini, Bir sen etmiyor annem... -------------------------------------------------------------- Görmedim dünyada, böyle bir vefa Kanadın altında, sürerken sefa Bulamadım sen gibi ben buna yanam Hayat Soluğumdun Sen... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aşk Şiirleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 74618 | 07-08-2008 03:43 PM |