![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 216 Thanked 223 Times in 126 Posts
Üye No: 3361
İtibar Gücü: 1749
Rep Puanı : 11059
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Soguk ve sehirlerarasi otobüslerde vazgeçtim bilgisayarci olmaktan Ve teknik
servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran. Ben seninle birgün teknik serviste Yazici tamir edebilme ihtimalini sevdim. Lehim ve havya kokan lise yillarinda 6502' li programlamalar yasaniyordu labaratuarda ve bu programlar öyle uzun sürdü ki adam gibi bilgisayarlari özlemeye basladik. Bizim Memik Yanik' imiz vardi Bir de MS-DOS promptuna DIR yazma imkani Yumurta kokan arkadaslarla paylasilan kahverengi siralarda Programcilik oynamaya basladik. Ben programci oluyordum, sen analist. Geri kalanlar aptal kullanici Komut satirlarina umut harfleriyle komutlar yaziliyordu, Türkçe karakterlere inat bir türkçeyle Abilerimizden ögrendik ALT tusuyla birlikte rakamlara basarak ASCII karakterler türetmeyi CPU' larin çalisma hizlari usul usul artiyordu. Ve fanlarla çalistirmayi öneriyordu Intel yetkilileri. Oysa disiplin kurulunda tartisilacak bir virüs bulastirma olayim olmadi benim. (sinifça oynadigimiz araba yarislarini saymazsak) labaratuara usul usul yeni bilgisayarlar geliyordu ve belli bir saatten sonra bilgisayar kullandirmiyordu atölye ögretmenleri. Oysa hiç yeni bir bilgisayarim olmadi benim. Ve hiç bir 386sx25' in hard diskinde geçmedi adim. 8086 IBM' lerde sevimli bir QBASIC programiydim sadece. Sana siirler biriktiriyordum PW' nin DATA dizininde ama, sen yoktun. Ben senin bilgisayarci olma ihtimalini seviyordum Ben senin benimle bir bilgisayarciya gidebilme ihtimalini seviyordum. Kasalarin keskin kenarlari batiyordu, elimin kesilmeye hazir nazir yerlerine Sonra kablolar çekiyordum, kopup duran baglantilarin iyice yavas olmalarinda. Ne yana baksam ethernet ve orman saniyordum anakartlarin yalanci yesilligini. Networkler kuruyordum, Workgrouplar yapiyordum Dosyalar kopyaliyordum bir bilgisayardan, bir iç bilgisayara Hard Disk' in sesini basina koyuyordum, sevdigim sarkilarin listesinin. Sonra çikiyordum Windowstan Ve MS-DOS' tan UNIX' e giden Ömrümün en hizli Ömrümün en yavas Ömrümün en basit Ömrümün en saglam isletim sistemini çalistiriyordum. Çünkü sonunda server oluyordun. Master Disk kokuyordun sonunda. Soguk ve sehirlerarasi otobüslerde vazgeçtim bilgisayarci olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran Ben seninle birgün IBM' in Ar-Ge departmaninda Ben seninle sadece bilmek zorunda olanlarin bildigi bir son kullanici bayisinde. Ben seninle Agri Daginin Van Gölüne bakan yüzündeki herhangi bir bilgisayar dükkaninda Ben seninle bir anakartin, karmasik cografyasinda kaybolabilme ihtimalini sevdim. Ben senin BILGISAYARCI olabilme ihtimalini sevdim
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() teşekürler
|
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() ![]()
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 136 Thanked 223 Times in 167 Posts
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1825
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 136 Thanked 223 Times in 167 Posts
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1825
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Af İhtimali... | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-14-2008 08:21 AM |
Yaşayabilme İhtimali | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-26-2007 03:50 PM |
13:37 Osmaniye'deki Yangında Sabotaj İhtimali | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-17-2007 01:39 PM |
==Acemi Bilgisayarcı == | ScHoLeS | Eskiler (Arşiv) | 8 | 01-18-2007 12:25 AM |
Delikanlı Bilgisayarcı :))) | kasirga78 | Eskiler (Arşiv) | 5 | 05-07-2006 01:30 PM |