![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Fenerbahçe`nin tecrübeli kaptanı Ümit Özat, unutamadığı anları, gelecekle ilgili beklentilerini ve futbol felsefesini, Erciyesspor eski Başkanı Hacı Boydak`ın Yönetim Kurulu başkanlığını yaptığı Boydak Holding yayın organı Biz Bize`ye anlattı.
Sakatlığı nedeniyle takımının son maçlarında sahada yerini alamayan Ümit Özat, ``Benim hedefim öncelikle futbolun içinde teknik adam olarak yer alabilmek. İlk düşüncem bu`` dedi. Fenerbahçe`ye geldikten bir buçuk ay sonra takım kaptanlığına getirildiğini ve bu göreve layık olmaya çalıştığını vurgulayan Ümit Özat ``Ben, 21 yaşından bu yana kaptanlık görevleri üstlendim. Bu görevler alınmaz, mutlaka verilir. Gidip de bunu isteyemezsin, buna layık görülürsün. Ama şu bir gerçek ki, ben Fenerbahçe`de de geldiğim ilk günden bu yana taşın altına elimi sokmaya çalışan bir insan oldum. Sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapım olduğunu düşünüyorum. Takımın menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum. Ekmeğini yediğim yeri, hiçbir zaman iki saatlik antrenman diliminin geçirildiği yer olarak görmüyorum. Antrenmandan yarım saat önce geleyim de üstümü giyeyim, antrenman bitince evime gideyim` diye hiçbir zaman düşünmedim. İdman saatinden üç-dört saat önce gelirim, istirahat ederim. Bu tesisi bir işyeri olarak görmüyorum, hiçbir Fenerbahçelinin de öyle görmemesi lazım. Her futbolcunun, kendi kulübüne bağlı olması lazım`` diyerek arkadaşlarına mesajlar vermeyi ihmal etmedi. HEDEFİM TEKNİK ADAM OLABİLMEK Sarı lacivertli ekibin tecrübeli kaptanı Ümit Özat, yeşil sahalardan kopmak istemediğini, futbol yaşantısını gelecekte teknik adam olarak sürdürmek istediğini söyledi. Özat, teknik direktör olmayı kafasına koyduğunu o nedenle bunu gerçekleştirmeyi çok istediğini söyledi. Fenerbahçe kaptanı, "Benim hedefim öncelikle futbolun içinde teknik adam olarak yer alabilmek. İlk düşüncem bu. Bunun için antrenörlük diploması da aldım. Ama diplomayla antrenör olunmuyor tabii. Antrenörlük çok kapsamlı bir şey. Futbolcuyken sadece kendinizden sorumlusunuz ama, antrenör olmak 22 futbolcudan sorumlu olmak demek. Zor bir iş, ama zorluklarla uğraşmayı seviyorum. Uğraşacağım, yapacağım bu işi. Allah`tan bir mani gelmezse, başaracağım" şeklinde konuştu. TARAFTARLARIMIZIN BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUZ Fenerbahçe`nin 200.yılını göremeyeceğini o nedenle 100.yıldönümünde taraftarın beklentilerini kendisi ve takım arkadaşlarının yerine getireceğini söyleyen Özat, ``Bu yıl, Fenerbahçe`nin 100. yılı. Taraftarın sizden şampiyonluk beklentisi çok yüksek. 200. yılı hiçbirimiz göremeyeceğiz. O yüzden bu yüzyılı iyi değerlendirmek lazım. Bu herkese nasip olacak bir şey değil. 100. yılda taraftarın ve camianın beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız`` dedi. 6-0 LIK GALATASARAY GALİBİYETİNİ HALA UNUTAMAM Futbol hayatında unutamadığı anlar ve golleri de anlatan Fenerbahçe`nin tecrübeli kaptanı Ümit Özat, 6-0`lık Galatasaray maçı başta olmak üzere bir çok anısını şöyle dile getirdi: "İyi hatıralarımız da var, kötü hatıralamız da. Futbolun içinde acı tatlı her şey var. Galatarasay`a karşı 6-0 gibi tarih boyunca unutulmayacak bir galibiyet var. Bunu yaşamak çok güzel. Ama hayatım boyunca unutamayacağım maç Dinamo Kiev maçıdır. Biliyorsunuz, ben oyun içinde bir takım tepkilerle karşılaştım. Ama hiçbir zaman tepki vermedim. Tepkilere sadece ve sadece oyunumla cevap vermenin onurlu bir duruş olduğunu düşünüyorum. Glasgow Rangers maçında çizgiden son dakikada bir top çıkarmıştım veŞampiyonlar Ligi`ne girmiştik. Gaziantepspor`a üç gol atmıştım. Trabzonspor maçında Van Hooijdonk`la yapmış olduğum pozisyon ve attığım gol güzeldi. Futbolun meyvesi golse tüm goller güzeldir." Kaynak: DHA |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
CuGoLaS (12-07-2006), DHeMLy-CHaY (12-07-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 216 Thanked 134 Times in 73 Posts
Üye No: 20196
İtibar Gücü: 1564
Rep Puanı : 7760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Büyük kaptana teknik direktörlük yakışırr...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3167
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 6-0 ı kimse unutamıyor kaptan.t.d olarak fenerbahçemizin başında görmek isteriz seni
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Özgür: "Hedefim Fener'e geri dönmek" | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 06-30-2009 07:12 PM |
BM okulunun vurulması "teknik arıza"dan kaynaklanmış | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-11-2009 07:28 PM |
Borsa "teknik arıza" yüzünden açılamadı 12 Temmuz | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-12-2007 10:31 AM |
"Daha teknik direktör olmadım" | cİHAn | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-08-2006 06:51 PM |
"Hedefim yeniden Milli Takım!" | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-01-2006 10:19 PM |