![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3165
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evet Hasan Cemal aynen böyle diyor. Laiklik tartışılmaz diyenlere çattı. Laiklikliğin tarifini sordu.
Gerçek bölücülük! laikliği tartışmayı yasaklamaktır diyor Hasan Cemal Milliyet'teki köşesinde. "Bazı konuları tartışmamak despot rejimlere mahsustur" diyen Cemal, laikliği bugünkü haliyle savunanlara seslendi: "Siz kim oluyorsunuz da, demokrasileri demokrasi yapan tartışma hakkını yok sayabiliyorsunuz? Bir rejimin adı eğer demokrasi ise en başta ifade özgürlüğüne saygı gerekir." Yazar Danıştay Başkanı Çörtoğlu'nun "Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı her türlü hareket irticadır" tarifini de yanlış buluyor Hasan Cemal. Böylesi bir tanımırn demokrasiyi rafa kaldıracağını savunuyor. Yazar asıl can alıcı noktaya şu sözlerle parmak basıyor: "Ben dinimi yalnız özel alanda değil, kamu alanında da yaşamak istiyorum" diyenleri ne yapacaksınız? Hapse mi atacaksınız? Devlet işlerinin dini esaslara göre yürütülmesini isteyen, yani laikliği reddedenlerin -irtica taraftarı olanların- demokrasilerde söz hakkı olmayacak mı? Olacak, zaten var. Laikliğe hayır diyenler de ifade özgürlüğünden yararlanır. Demokrasi kendine karşıt olan görüşleri de, -hiç kuşkusuz şiddete, ırkçılığa, hakarete uzak durmaları şartıyla- izin veren bir rejimin adıdır. Bu özgüvenidir, demokrasileri güçlü kılan..."
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 13 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 4507
İtibar Gücü: 1439
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Hasan Cemal bu konuda yüzde yüz haklı. Hasan Cemal'i son zamanlardaki bu cesurca açıklamalarından dolayı kutluyorum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: May 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 26 Times in 15 Posts
Üye No: 42724
İtibar Gücü: 1361
Rep Puanı : 1410
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() sana katılıyorum kerim
konu için de tşk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 10 Times in 2 Posts
Üye No: 11439
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 510
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Osmanlı İmparatorluğu dini devlet işleriyle yönetmeye başlayınca gerilemeye başladı. Matbayı bulan osmanlı imparatorluğu şeytan işidir dendi ilk uçan hazerfan ahmet çelebinin kafası kesildi ve daha niceleri bu ülkede kimsenin dinini yaşamasına karşı çıkan yok ama laikliği tartışmaya başlarsanız sonra bu ülkenin 80 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını ve bugüne kadar gelmesini sağlayan değerler de tartışılmaya başlanacaktır. Ve bunların yaşanması 1980 yılına bizim geri dönmemize neden olacaktır.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: May 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 26 Times in 15 Posts
Üye No: 42724
İtibar Gücü: 1361
Rep Puanı : 1410
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() o zamanal bu zamanın karşılaştırılması çok saçma şimdi kimse uçtu die asılcak hali yok o zamanlar cahiliye dönemiydi ama şimdi herkez bilinçli
hem farkındaysanız kimse ülke dinle yönetilsin demio devlet laik olsun ama insanlara din özgürlüğü verilsin biz başörütümüzle neden horlanalım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 3 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 21040
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() islamiyet gibi kutsal değerler hariç her şey tartışılabilir.ama islamiyet asla inanırsınız veya inanmazsınız ama bazı şeyleri tartışamazsınız .laiklik tabiki tartışılacak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 18503
İtibar Gücü: 1385
Rep Puanı : 39
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() artı osmanlı devletinin dinle yönetilmeye başladı zaman gerilemeye başladı mantığı çok yanlış!zira osmanlı devleti her zaman dini kurallarla yönetiliyordu!laik değildi ama herkes dinini yaşabililiyordu!şimdi başörtülü kızlar üniversiteye giremiyor üniversitede namaz kılan kişiler hakkında soruşturma açılıyor bu laiklik mi yoksa devlet yönetiminde müslüman insanların görülmemesi isteği mi?bence ikincisi!
![]() |
#8 |
Aktivasyon yapınız
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 31380
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() tartışında görün bakalım amınızı sikeriz valla göt verenler ..amınıza soktuklarım bırakın artık laikli adaha tartışmaya başlamadınız götünüz yemez sik ...****** çocukları
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 18503
İtibar Gücü: 1385
Rep Puanı : 39
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() owen888 in bana gönderdiği özel mesaj :
![]() merak etme şaşırmadım kızmadım sizin gibilerin yemeyince küfretmesine alıştım sen kendini tarif etmişsin fazla söze gerek yok ![]()
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rehn’e laiklik sorgusu | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-29-2008 05:53 PM |
AK Parti'den laiklik hamlesi | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2008 08:46 PM |
Baykal'ın laiklik endişesi | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-17-2008 02:51 PM |
Çağlayan'dan laiklik vurgusu !/27 eylül | [мα∂ℓιηє] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-27-2007 09:09 AM |
Laiklik tartışılamaz mı? | parlayan güneş | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-11-2007 12:56 PM |