www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-26-2007, 10:18 AM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası

Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 75
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan 06/26/07 - Uzan'ı terleten sorular

Cem Uzan NTV'ye konuk oldu. Genç Parti liderine öyle sorular soruldu ki..
Cem Uzan NTV'de Oğuz Haksever'in sunduğu Seçim 2007 programında gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Genç Parti liderini Çiğdem Anat, Mirgün Cabas, Tayfun Talipoğlu ve Celal Pir sordukları sorularla terletti.. Programda Uzan'ı şok edecek soruyla başladı.

UZAN AİLESİ VE SİYASİ LİNÇ İDDİALARI

Çiğdem Anat Uzan'a siyasi kadronuzda bulunan kadronuzdaki birçok isim dolandırıcılıkla suçlanıyor. Siz o isimleri aklamak için mi siyasete girdiniz?

Bakın burada saydığınız isimlerin birçok siyasi linçe uğradı. Benden dolayı bu isimler suçlanıyor. Yani ben eğer siyasete girmeseydim bu suçlamaların hiçbiri olmayacaktı.

Peki ailenizin kaçak olması sizi zor duruma sokmuyor mu?

Tayyip Bey belden aşağı vuruyor. Menderes ailesinden sonra en çok siyasi linçe uğramış bir kişi olarak konuşuyorum. Tayyip Bey gelsin televizyonda konuşalım. Bütün gerçekler Türkiye'nin gözü önünde ortaya çıksın.

Mitinglerde konuşmak kolay. Eğer benimle ve ailemle ilgili bir suçlamada buluınmak istiyorsa delikanlıca gelsin televizyon önünde konuşalım.

Başka partiler ya da kişiler sizin deyiminizle "lince uğramıyor" da neden siz uğruyorsunuz?

Bakın bu soruya cevap vermemek için kendimi zor tutuyorum ama bu soruya yanıt vermeyeceğim. Ben sadece diyorum ki Sayın Erdoğan gelsin karşıma milyonların önünde konuşalım

Amerika'ya tokat attı, yarın İMF'ye de tokat atar diyolar sokaklarda buna ne diyorsunuz?

Ben Türk milletinin menfaatlerini sonuna kadar korurum. Biz siyasete hizmet için varız. Eğer vatandaşımız bana bu konuda güveniyorsa, ben bundan onur duyarım.

TERÖR

Terörü bitireceğinizi söylüyorsunuz. Amerika defalarca buna karşı çıktı. Siz Amerika'ya karşın bunu nasıl yapacaksınız?

Bizim güneydeki komşumuz Irak değil, Amerika oturup onlarla konuşacağız tabii ki. Biz bu gerçeğin farkında olarak atacağımız adımları saptayacağız.

Güneydoğu'da yoksunuz ama Kürt sorununu da inkar ediyorsunuz

Bakın bunu söylemeniz haksızlık olur. Biz geçtiğimiz seçimlerde 73 günlük bir partiydik. 23 Temmuz sabahı orada var mıyız yok muyuz göreceksiniz.

SEÇİM

Biz sizin seçmeninizi bir türlü anlamıyoruz. CHP'den mi alıyorsunuz oylarınızı MHP'den mi? Sizin seçmeniniz kim?

Biz merkezden bir partiyiz. Şimdi herkes bizim söylemimizi söylemeye başladı. Herkesimden bize oy geliyıor. Özellikle şehirlerden. Bize AK Parti'den oy veren var CHP'den de MHP'den de. Gelir düzeyi yüksek kesim bizi destekliyor..

O zaman sizin bu söyleminizden şunu anlamak gerekmiyor mu? Fırsatçı bir politika izlemiş olmuyor musunuz?

Bakın biz iktidar hedefleyen bir partiyiz. Tabii ki diğer partilerden oy gelecek.

EZİLENLERİN PARTİSİ

Ama bir yandan da diyorsunuz ki ezilenlerin partisiyiz. Bu bir çelişki değil mi?

Doğru bize oradan da oy geliyor. Bize her kesimden oy gelecek.

Ezilenler partiyiz diyorsunuz? Kim bu ezilenler yani 6 yıl önce ezilenleri birdenbire farkettiniz de mi girdiniz siyasete?

Hayır ben daha öncede düşündüm ama bu gerçekleşmedi. Bir partiyle görüşmelerim oldu ama olmadı. Doğru Yol Partisi'ydi bu . Ama çeşitli sebeplerle gerçekleşmedi.

Bakın ben aile bütçesinde zorlanan vatandaşların hakkını söyleyinceye kadar kimse söylemiyordu. Ben işsizlık maaşı demeden önce kimse bunlardan bahsetmiyordu. Ben ÖSS kalkacak, mazot 1YTL olacak diye söyleyinceye kadar kimse bunlardan bahsetmiyordu.

EKONOMİ

Fındığı 8 YTL'den alacağım diyorsunuz. Bunu nasıl yapacaksınız? Fındıkları alıp depolarda çürütecek misiniz?

Bakın çiftçiyi yıllarca yalnız bıraktık. Biz onlara destek vereceğiz . Neden fındığı alıp depolarda çürütelim. Mesela ABD'deki gibi çiftçiye yönelik borsa kurulabilir. Ama şimdi izin verirseniz bunun detaylarını anlatmayayım. Malum diğer partiler..

İktidar'da olsaydınız bu kadar vaatte bulunabilir miydiniz? Bol keseden mi dağıtıyorsunuz? ÖSS mazot, fındık bunlar belli başlıları..

Bol keseden dağıtmıyorum. Baktığınız zaman Türkiye'den herkes ne bekliyor. Bir ev sahibi olmak. Çoluğunu çocuğunu okutmak. Yanı kısaca bir gelecek sahibi olmak istiyor. Bunlar makul istekler. Türkiye'de neyi çözemiyoruz biz. Bunlar çözümü olan sorunlar..

Siz miting yapmıyorsunuz. Amerikan vari bir politika mı izliyorsunuz? Ya da meydanlardan mı çekiniyorsunuz?

Yok niye çekineyim. Ben geçtiğimiz seçimde farklı bir yöntem izlemiştim. Şimdi sokak sokak dolaşıp vatandaşa yakınlaşıyorum onlarla fotoğraf çektiriyorum.

CEM UZAN NASIL GEÇİNİYOR?

Neyle geçiniyorsunuz?

Onu müsaade ederseniz söylemeyeyim. Mahkemeler devam ediyor..

Kaç pasaportunuz var?

Ben buradayım ve bir tane pasaportum var

Patronken çok fazla sayıda korumanız vardı. Şimdi ise azalmış gibi görünüyor. Şimdi kaç tane korumanız var?

Onu da müsade ederseniz söylemeyeyim zira güvenlik meselesi. Ama bir ordu olmadığını söyleyebilirim..

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı