![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları
![]() |
Görünüm Modları
![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2834
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Suriye'de ikinci kez devlet başkanı seçilen ve bugün ant içerek göreve başlayan Beşar Esad, ülkesinde nüfusa kayıtlı olmayan Kürtlere vatandaşlık hakkı verilmesi için somut önlemler alacağını söyledi.
Esad, mecliste yaptığı konuşmada, "Suriye'de 1962 sayımı sorununu çözmenin gerekliliği konusunda konsensüs var. Bu konuda bir yasa tasarısı hazırlanmakta" diyerek, bu nüfus sayımı sırasında Suriye vatandaşı sayılmayan uyruksuz Kürtlerle ilgili sorunu çözmeyi vaat etti. Suriye Baas partisinin haziran 2005'teki kongresi sırasında, 1962'de kuzeydeki Haseke'de düzenlenen sayım sorununu çözmenin ve 1,5 milyondan fazla Kürt kökenlinin yaşadığı kuzeydoğu bölgelerinde gelişme sağlanmasının gerekliliğine işaret edilmişti. Suriyeli Kürt partilerinin yetkilileri, ülkede sayımı yapılmayan 225 bin Kürt kökenlinin Suriye uyruğu bulunmadığını belirtiyorlar. Her türlü ayrılıkçı ve bölücülüğü reddettiklerini söyleyen Suriyeli Kürt kökenli yetkililer, sadece dillerinin, kültürlerinin ve siyasi haklarının tanınmasını istedikleri güvencesi veriyorlar. (AA)
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Doktor açığı için radikal öneri | eRtunGa | Sağlık-Diyet | 0 | 10-05-2009 11:32 AM |
301. Madde için ilk adım DTP'den | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-07-2008 09:24 PM |
Çin'den ayın keşifi için dev adım | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-25-2007 05:28 AM |
Beşiktaş için tarihi adım | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-12-2006 09:29 AM |
Elektrik hattından internet için ilk adım | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-02-2006 02:24 PM |