![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2833
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Oyuncumuz Roberto Carlos, Fenerbahçe'de güzel arkadaşlıklar kurmak istediğini, genç takım arkadaşlarının kendisini bir idol olarak değil de, takım arkadaşı gibi görmelerini istediğini söyledi. Fenerbahçe içindeki herkesten memnun olduğunu belirterek, "Burada her şey mükemmel" dedi. Oyuncumuz Roberto Carlos, Fenerbahçe Televizyonu'nda Fatih Demirkol'un sunduğu Kamp Günlüğü Programı'nın konuğu oldu. Roberto Carlos şunları söyledi: "Real Madrid'de oynarken, oradaki takım arkadaşlarımın ben ayrıldıktan sonra bensiz bir takımın zor olduğunu söylüyorlardı. Ama ben şimdi Fenerbahçe'deyim. Buraya konsantre olmam lazım. Bu anı yaşamak lazım. Ben geçmişimde Madrid'de çok güzel arkadaşlıklar edindim. Ama şimdi buradayım ve yenilerini yaşamak için buradayım. Ben İstanbul'da takımımda güzel arkadaşlıklar edineceğimi umuyorum ve burada kaldığım sürece en güzel arkadaşlıkları kurup en güzel başarıları yaşayacağız. Rahat bir şekilde kendimi adapte etmeye çalışıyorum. Benim amacım burada güzel arkadaşlıklar kurmak. Özellikle genç futbolcular adına söylemek istediğim; beni idol olarak görmesinler. Takım arkadaşları olarak görsünler. Aynı takım adına ter dökeceğiz. Zaten zamanla da arkadaşlığımızı pekiştireceğiz ve güzel başarılar gelecek. Ben yaptıklarımla ve yaptığım işten dolayı bütün dünyada tanınan biriyim. Bu isme, gurura ulaşabildim. O yüzden bundan hiç şikayet etmeyeceğim. Hiçbir zaman ufak bir çocuğun benimle fotoğraf çektirmesini, gelip forma imzalatmasını geri çevirmeyeceğim. Hiçbir kimsenin yemek yerken olsun, herhangi bir yerde bana ilgi göstermesini reddetmeyeceğim. Bu bakımdan kendimle gurur duyuyorum. İşimle tanındım ve hiçbir şekilde buna ihanet etmeyeceğim. Ama herkesin bilmesini isterim ki ben Fenerbahçe'ye ismim için gelmedim, burada Fenerbahçe'de nice kupalar kazandırmada katkım olsun diye geldim. Burada her şey mükemmel. Fenerbahçe adına çalışanlar, kulübün yapısı, taraftarlar, takım içerisinde çalışan herkes, teknik heyet, teknik direktörümüz, herkesten inanılmaz şekilde memnunum. İyi bir şekilde başlangıç yapıp, ligi güzel bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Benim görüşüme göre ligin 1-2 maçını iyi oynayamayabiliriz. Fakat 3. maçtan itibaren takımımız çıkışa geçecek. Kafamızın rahat olması gerekiyor ki, başarılı olabilelim. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp, mutlaka Avrupa'da söz sahibi olmalı. Ben inanıyorum ki, Avrupa'da iyi bir şekilde mantalitemizi değiştirmek ve büyük bir kulüpte oynuyor gibi oynamamız gerekiyor. Zico benim için baktığım zaman ulaşılamayacak bir insan gibi gözükürdü. Onu izledik, ondan çok şey öğrendik. İlk onu 98 Dünya Kupası'nda tanıdım. Beraber çalıştık. Bu benim için inanılmaz bir duyguydu. Gerek Flemenko olsun gerekse milli formayla olsun bize kattığı başarılar Zico'yu unutulmaz kılmıştır. Ben de onun çok büyük bir hayranıyım. Zico çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Hem iyi bir insan, hem de iyi bir futbolcu olmak adına çocukluktan başlayıp çok iyi bir kariyer yapmıştır. Tamamen Fenerbahçe'ye odaklandım. İnsanların şunu bilmesini istiyorum. Carlos sadece futbol oynamaya gelmedi. Başarılar kazanmaya kupalar kazanmaya geldi. Bu formayı giyebilmek benim için bir gurur. Brezilya'da futbolun iyi olmasının sebebi; futbola daha çok önem veriliyor olması, futbol okullarının olması ve insanların futbola olan ilgisi çok büyük. Bir futbolcuyu 15 ya da 16 yaşında çok iyi takımlarda görebiliyorsunuz. O yaşlarda yurt dışında bile iyi kulüplere gitmiş ve yükselmiş olabiliyorlar. Avrupa'da farklı olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da mantalite biraz farklı olduğu için orda daha az futbolcu yetişiyor. Futbolcu için duyguların üst düzeye çıktığı maçlar, her zaman derbilerdir. Fenerbahçe-Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi… Fakat daha önce de söylediğim gibi, önemli olan sadece bu maçları kazanmak değil, diğer takımlara karşı da iyi mücadelede ederek o maçları da kazanmaktır. Çünkü ancak böyle olduğu takdirde şampiyonluklar elde edilebilir" ![]()
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
“İzekleme” ile “adıllama” etkileşimi | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-28-2008 05:49 PM |
CHP’li Arat’a “İntihalle Prof. oldu” suçlaması | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-22-2008 03:24 PM |
07/07/07 - AB’nin 50’nci yılına “İstiklal Marşlı” kutlama | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-07-2007 10:27 AM |
Sezer’den Erdoğan’a “asker” mesajı ! 19 Eylül 2006 17:57 | yunuss48 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-19-2006 06:16 PM |
24-07-2006 10:35 “Lozan’da Sevr’i yok ettik !” | RichPich | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-24-2006 10:34 AM |