![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adı Yok
umman bir yalnızlığı daracık bir oda içinde teksir kokulu bir yatak ve aşk şiirleriyle bezenmiş bir tahta masayla yaşamaktır gurbet ve ölmektir bir memleket kartpostalının yalçın dağlarında.. şahsi çıkarlarını hiç düşünmeden hiç hazzetmeden kişisellikten sırf duru kalsın için kardeşlerin hippi kılıklı yosmalar içinde bir yurdum üniversitesinde mesleğini özgürce icra edemeyeceğin bir bölümde üç yada beş yandaşınla okumaya çalışmaktır inanç.... ve de yazmaktır umudu alacakaranlık akşamlarda bir sahil kenarı bankında simidini bölüştüğün bir martı kanadına... yılgın bir okul çıkışı elele yürürken cebindeki son parayla bir kağıt helva alıp; her ne kadar yarısını yemek istesende ucundan biraz koparıp diğerini ona vermektir aşk.... yada son paranla yar gönlünü almaktır istiklalde bir çukulatayla. her öğlen yemeğinde yemekhanede o kimin eli kimin cebinde karmaşada olup veya olmadığı fark edilememektir kimsesizlik.... yada filistinli bir mülteci olmaktır adı yok kendi var memeleketinde adı vur emrinin baş nüshasında... İrfan Bakırcı
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adım Hüzzam
bir daha asla yaşayamayacağım sevdaları siliyorum birer birer belleğimden. soyut sevdalara sürgün ediyorum gönlümü. adım hüzzam. gönül yarası dediklari hazin ayrışma benim. ve sonu baştan belli sükutlara önde gidenim. İrfan Bakırcı
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın Ölümdür
bir gün son olarak vurulduğumda bir köy meydanında yada bir eşkıya baskınında. dudaklarımdan sızan sondamla kanımla adını yazacağım. adını yazacağım zebun adımların başkoyduğu dağlarımıza eli nasırlı yayla kızlarımızın senlediği billur sularımıza son olarak adın gelecek çatlamış, kanlı, kuru dudaklarıma adın ölümdür... İrfan Bakırcı
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adil Bir Ayrılık
başımı önüme eğişim adabımdandır. eğer bizimki adil bir ayrılıksa, öyle bir gitki, beni buna inandır. her seferinde geri dönüp, el edip, gül edip kandırma beni. tabiki hüzünlüyüm, her veda acılıdır. ama sen bana aldırma. sadece git, kurtar beni bu acımtrak ayrılık seremonisinden. el sıkışmak kafi, korkarım ben öyle veda busesinden. git... adil bir ayrılık bu. başımı önüme eğişim adabımdandır. gerçekten bittimi diye sormak zorundamısın? giderken bile bir daha vurmak zorundamısın? ... İrfan Bakırcı
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama Çocuk
daha vaktin çok, acele etme. ağlama çocuk. aşkın bütün kahrı aşk olmasında. yapış yakasına hayatın, bir tekmede sen at konserve kutusuna. İrfan Bakırcı
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamayacağım
ardına ve gözlerimin içine son defa bakmadan git... nedenini sormadan, maziye aldırmadan, ve ağlamadan git. farzetki hiç tanımadın beni. hiç masallar anlatmadım sana sonu mutlu biten. hiç okşamadım saçlarını gün batarken. yada hiç sarılmadın resmime yokluğumda üşürken. dışarısı soğuk, pardesünü al istersen. git artık... elveda demeden git. ayrılıkları sevmem bilirsin. zaten vedalardan sende nefret edersin. bulutlar her ne kadar sevsede yağmuru; ayrılmak zorundadır vakti gelince. git artık. delikanlı bir ayrılık olsun bizimkide, bize liyakatince. erkekler ağlamaz söz, ağlamayacağım sen gidince. İrfan Bakırcı
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamıyorum ki
adın. hala sert bir rakı kıvamında boğazımda. hani unutursun demiştin. kolay olur demiştin. adında silinmedi hayatımdan. sızında. bu yazı sensiz geçirmek. ve bütün yazları baharları gelecek. yoook.. yok oluşum olur bu benim. zaten tüm yok oluşlarda bilirsin, önde gidenim. bütün çatışmalarda ilk kaybedilenim. yitik bir sayfayım zaten hep ben yazılamadan yaşanmadan bitenim. giit. ağlamıyorumki hıçkırık değil bu. ismin bu dilimdeki. İrfan Bakırcı
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah
ah delikanlım. ah haylazım. ah vurdumduymazım! uğruna döğüşmedinmi aşk neye yarar. leylam sen isen eğer; bilki mecnunun etmedi zarar. İrfan Bakırcı
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Yar Sana Kıyamam
elini çekipte ayrılma benden. bu yılların verdiği sızının kuraklığı. öyle sönük bir yıldız misali kayma ömrümden. ah yar sensiz olamam. kor misali düşsede zulmün üzerime ah yar yanarım ben seni yakamam. yüzüme bakıpta çekinme benden. bu yılların verdiği acının soğukluğu. öyle amansız bir sızı misali kopma yüreğimden. ah yar sana kıyamam. mermi misali patlasada bakışların göhsümde. nefsi müdaafa olsada seni vuramam. İrfan Bakırcı
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma Düşmesin Gözlerin
git geldiğin gibi aydınlığına. uzundur *******i gönül evimin. belki artık sabah bile olmayabilir. son tren kalkmadan var git. zaman kalmayabilir... sende kalamazsın diğerleri gibi. yani her giden, her yara her salkım saçak tebessüm gibi. hani şu dudağımla duran. hani şu ödünç hani soğuk ölüm kadar. hani şu asılı darağacında. hani şu hep rutubetli bir soğuk zemin kat mizacında.... tam ısınacakken çek bakışlarını gülüşümden. çek ellerini yüreğimin o en acıyan köşesinden. ama istersen daha fazlasını da perçinle göhsüme. hani o Amed de çektirdiğimiz fotoğraftaki, ürkek ama sevecen bakışlarını da götür giderken. aklıma düşmesin gözlerin gecem güverirse aydınlığa,bir bakışta bir sabah erken... git geldiğin gibi aydınlığına. uzundur *******i gönül evimin. belki artık sabah bile olmayabilir. ama gözlerini de götür giderken, bakarsın dayanamaz gönlüm kal diyebilir. İrfan Bakırcı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|