![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12106
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dilâra
önce zulüm uludu ve duman pelteleri cellatlar kudurdu sokaklar ölüm sirenleri azrailin ayakları paletli potinler potinler potin selleri. yarım kalmış şarkılar kar pankartları kovalayan rüzgâr yatağı ölüm uyku ağıt çığlığı sokaklar seslerinde kan selleri... caddeler ürkek-kaderci yılgınlık serpişmiş yüzü yalvaran can selleri. karanfiller aşk açardı bir zaman öksüz anaların avuçlarından oylum oylum karanfiller mezarlıklara kanar... tahliye bir başka zından işsizlik sokakları-kirli takipler zincirli dünyada dostluklara ödenen hiç hesapta yoktu bazı bedeller eski yandaşlar ki yavşamış gülüşleri pek çoğu tanımazlıktan gelen bir senin özlemindi yoldaşım hücreler dolusu-voltalar boyu boy verirdin duvarlardan dışarı sevdiğim direnç çiçeğim şimdi hâlâ ayaktayken kalkmış bir yumruk gibi yüreğim beni koyup ıssızlıklar tarlasına beni koyup isyanların tam ortasına bir bomba gibi beni koyup gittin işte sen de gittin dilâra |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dipsiz Kuyularda Delik Kovalar
Sonsuza uzanan bozkırın bilinmez gizeminde Kara kışla kar altında Şahmaran gibi uykuya dalan Sarı sıcaklarında amansız ağustosların Cenderek yelleri estiği zaman Üzerinde toz burgaçları kurulan İnce ve deri bir yoldur hüzün Nereye varır bilinmez Bazan savaş- bazan ekmek kavgası Gidilir gidilir gelinmez... Hüzündür gözleri körpe gelinin Gurbet yollarına dikilmiş Bekler yılları işleyip yüreğinin alnına Feri biter bakışlarının Özlemin destanı yazılır Solgun güllere dönen yüzüne... Yad elden dönmeyenin dağılır dirliği Yavuklusu yad koynuna sürülür Hüzün ki gurbet dönüşlerinde Açlığın- kıranın yıkamadığı Yıkan kara haberdir... Hüzündür Kısır göğün karnındaki ölü bulut Anasının yevmiyeci gittiği Tarlanın anında yatan bebedir Mor sinekler oğul verir yüzünde Ala yılan kayıp kanını emer Babası ister dönsün gayrı gurbetten İsterse dönmesin varsın... Susuzluktan yarık yarık yarılmış Taşa kesmiş sarı göğün altında Yağmur dualarıdır hüzün El kadarcık tarlalarda körpe ekinler Sararıp boyun büker- can çekişir Yağmayacak yağmurları bekleyen gözdür hüzün Ve harman yerinde yığılınca çeç Bin bir çile ile harmanlanarak Ansızın inen sağanak Ansızın deliren su Alır gider bir yılın umudunu Toprak ağası mübarek Evlat acısından beter Hüzün ki... anlatılmaz... Sonsuza uzanan bozkırın bilinmez gizeminde Dipsiz bir kuyudur hüzün Dudaklarda çatlayacak yer kalmayınca Delik bir kovası vardır kim bilir kimden kalmış Çekesiye akıp gider bir avuççuk kirli su... Sevgilim gözlerine bakan gözlerim Dipsiz kuyularda delik kovadır Hüzündür... anlatılmaz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Gazeli
yaralıyım... ayrılık kaç vurmuş kalbimin süveyda yerinden kuşun kanadı kırıldı,dağlar yandı kederinden bir düşle düş bölüştüm….düşüm düştü... ben düştüm bir düşe aşk düşürdüm... sahici, bir ömrün gerçeklerinden baldıran zehirim... bengi suyum... düş şarabım... hepsi sen kadehler dolusu hüzün sağılır gecenin imbiklerinden çöllerim ılgam kesildi... seninle yıldız denizi karanlığım içime can gibi akarsın sıyrılıp gecenin zifirinden aşka bir candır andacım... yüreğim bin yerinden yaralı sana gazeller topladım hazan bahçelerinden elinle it yüreğimi... yüzüstü kalayım... ben ben ben… son yarası ol içimin... gül sayarım... sen sen sen |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönekler Döne Döne Yürür
manzarayı sevmelerinden değil dönekler döne döne yürür sesini iğdiş ettiren horoz ibiğini kestirtmiş... yoldurmuş kuyruğunu gayri kıçıyla bakar gözleriyle tükürür... akılları döner dönmekten şurada kim var bu bakış neden eğri korkudan yüreği çürür... gülüşünün bir ucu kırmızı bir ucu pas sarısı bir bakışı gökte uçar kuş gibi bir bakışı yuvarlanır taş gibi bir eli zulüm yumağı Demokles’in kılıcı kısasa kısas bir eli vicdanlarda dolaşır katışıksız dilenci tevekkülle yaltaklanır sahibine el göğüste gücünün yettiğince ürür ha ürür bir kulağı periskoptur uzar ileri diğeri peşi sıra sürünür öfkesini korku korkusunu yalakalık bürür bir garip lağım böceğidir dönekler döne döne yürür |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğri Yağmurlar
Eğri yağmurlar yağıyor kalbimizin hicran yerine Bulutlar şimşek yatağı Ne uzakta bir ışık var bize dair Hani gitsek sığınsak ısınsak Ne gül pembe bir dünyanın korunağı Kıraç bir yere vardı sevdanın çimenleri Orada ot bitmez Orada Vaha bile yoktur Orada Yalnızlık Yeğin lodoslarıyla hoyrat ılgarlar Oralarda Dürüstlük sınav verir ilk insandan bu yana Aşk da denenir küçüğüm şivan sağanaklarında Boralarda Mişayı bilir misin Küfrettik romanın tam orasında Gençtik Bıçkındık Sokaklarda yürürken Kalbimiz Kırgın bir aşkla Kanadı Mişayı bilir misin Tam orasında romanın Tükürdük ona Dem oldu Onurlu bir hayata Bir zaafın Bir anlık karası Ağardı Tıpkı suda Nasıl Saman çöpü fazla barınamaz Kıyıya vurursa Bağışladık mişayı Bastık Bağrımıza En yaralı yerinden Çünkü hiç birimiz Onun kadar Adayamadık ömrümüzü İnancın çelik şarkısına Onur Ki bütün katlarında İnsan merdiveninin Varsa eğer Aşk Her yerde Kendi çiçeklerini açar Hayatı İğrenç yataklarda Günah sevişmelerinde İsteyerek ve bilerek Yaşamışsa kim Kalkıp bize Söz edemez sevdadan Uzak dur kederimden Kirletme bulutumu Sana verdiğim ayı aldım ben ne keşişim Ne peygamber Ne ermiş Yüce dağın yamacında Yörük obalarından Yollara baka baka kör kalan O kadınlar ki O kadınlar ki Yetimler büyüten Kentin el kapılarında Başı dik Alnı ak Ömrü zından Bir öpüşün mührüyle Ömür harcayan Kadınlar ki Sevdalar onların hürmetine Ayakta durur hala Ve Çığ yürek çıkar Hayatın tüm Filistin askılarından ------- mişa:GLADKOV'un Fabrika adlı romanındaki kadın kahraman |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ekim
gayri ben gider olmuşum yerimi-göğümü boşaltıp neyim varsa bırakarak yüzüstü hazan yapraklarına dönsün anılar solgun gül sevdalarım yüreğim küstü kurumuş ortada kalmış gece ve sığınaksız ruhum yıkılmış evlerin harabesinden miadı dolmuş düş toplayarak ikindi günü gibi yüzümde son gülüşüm gider olmuşum bir süre uçuşur belki gözlerim gazellerle boşluğum sızı sızı gelir de okşar ellerim sevdiğim anıları dilimde kekre gök tadı yüzümde yapraksız dalların kıpırtısızlığı yağmurlar bırakacağım aşkların çatısını onarsın kalanlar her ne kadar bana göre çatısız olsa da aşklar |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eldesiz Bir Sevdadır İmkansızlığın
gece gelen bir konuksun kırsalıma kekik kokan yellere benzeyişin bundandır beklenmeyen yağmurlara benzer güzelliğin çılgın bülbüller kadim aşkları söylerken şarkılarında eldesiz bir sevdadır imkansızlığın düşsüz ve gülüşsüz bir çölse akşam yararı yok mangal olsa yüreğim ne senin tutarsızlığın ne benim vefasızlığım zaman ummanına düşen bir sigara külü bir saman çöpü yalnızlığım dağ dağ dağlanmak geriye kalan o yangın hasadından ve eldesiz bir sevdadır imkansızlığın bırak son sözlerinde kilitlensin gece son gözlerinde yıldızlar kalsın hüzün yüzüstü kalsın son bahar sarım diyeyim son gülüşüne bırak ben helak olayım şiirler kalakalsın yansın be yansın köprüler yıkıldı bir yol eldesiz bir sevdadır imkansızlığın |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Esmer Papatya
yurtsuzum damım da yok şu arkası dönük oturansa hüznüm olur lime lime bir gülüş yama yama bir bakış ne diyeyim buyur otur kimsesiz kederime hoş geldin... ne yalan söyleyeyim kendi özlemlerimi çoktan kaldırıp attım ev araba kariyer ün vs... gerçi bunlar zaten bana ait değildi olan birkaç şey onlar da tarihimin yol büklerinde yıktığım köprülerde batırdığım gemilerde falan kaldı... gayri yolculuklar ömrüm göçmenim gölgesinde oturacak bir ağacım bile yok ne taş üstünde taşım ne gökte uçar bir kuşum... olmadık bir iklimdi ki geçtiğim yol yorgunu günlerime hoş geldin gel otur yüreğimin terkisine esmer bir papatya bir hüzzam uzun hava olarak gayri seni de katarım şarkılarıma ama sen bu yurtsuza kanma yurdum ki koştukça tutulmayan buldukça yitirilen bir yar ömrüm ki bir deli düş avcısı diyar diyar sen bana yanma... susuzsan bir damla gözyaşım var kal ağladığım yerde ama sen ağlama... birazdan bir bulut gelir ve ben çekip giderim gülüşün bundan böyle susuz zamanlarımda bir pınar olur akar esmer güzeli papatya çok yitirmiş gözlerime hoş geldin |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Esrar-ı Zari
keder sağnaklarının bir damlası benim olsun yıldızlarının en ıssızı düşsün yarama gözünün yaşlarının bir zerresi benim olsun şehrin bütün ışıkları sönsün-gece ağsın senin yelin bana değsin gecenin merdivenlerinde keder yıldızsız karanlık ömrüm gelirsen öyle gel ateşten sözler yazdılar parçaladılar zamanın zırhını fermanlar tutuştu dizelerinden yüzlerinden ışık aldı şafaklar geldiler bin yıllar öncesinden saltanatlar sarsıldı tahtlar diz geldi görkemlerine ölüme pervasız baktılar-yalın yürek destur dediler zulme sevdaya kelle koydular-ölümden libas giydiler zaman ömür dilendi ayaklarından sonsuz gece gibiydiler onlarsız görünmezdi yıldızlar gecede ay kesildiler sevda ırmakları ışıdı gözlerinden evleri dünya oldu-mülkleri sevda tav oldular boz toprağa ateşlere kav oldular kirkit kirkit umut dokur sözleri yarınlara can oldular binyıllar öteye bakar gözleri vuruldular-asıldılar ölüme baş eğmez inatlarıyla zalime isyan oldular ömrümüz dediğin bir karışlık yol ne kaldı geriye ertelemekten dün dünle gitti yarına çok zaman var sevdanın perdesini aralarken ellerin zamanı ürkütmeli saçlarındaki rüzgar sen ki gözyaşlarına binyılları kat sevgilim yaşamak bir deli tutkudur... bütün gövdenle dalarcasına suya bütün yanlışları ihlal ederek sevmek bir çılgın sudur bütün duvarları yıkarak akan keder sağnaklarından bir damla düş yüreğime yıldız açar kirpiklerin gözlerinin bahçesinde bir şarkı süzülür bakışlarından yüzüne akan yaştan bir zerresi benim olsun sokak lambaları sönsün-şehir karanlıkta kalsın sarıl çıplak karanlığa tek yıldız görünmez onsuz ıssız bir çöl geceye seraplar ara sarıl karanlığa ki yıldızlar sunulur onun parmaklarında bütün zamanlardan akan ırmaklarla buluşmadan ne gözler ışıtır ömrü ne sözler yalnızlığı dağıtır yaşamak isyandır tüm zulümlere haksızlığa baş kaldırmak binyılları yarıp gelen bir türküye türkü katmak sevgilim sevdadır yaşamak aşk buluştur bulutların en tüteniyle düş buluştur gidenlerden kalan şarkıyla bana bak bana karış bana çağla beni al savur rüzgarlarında yaram derin bakışlarınla dağla bir gökyüzü taşımak kolay mı yüreğinde gel ey yar- gözlerimde ağla |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Deniz Unutma Beni
kimisi gece sağnağıydı kimisi nisan yağmuru kimisi kırkikindi ne aşklar yaşadım bu kentte hepsi de hançerlenerek dindi bana *******i verdiler yüreğimle damıttım yine de tüm hüzünler benden bilindi yürek yağmalattım yangın kucakladım ki o sevgililerin gözlerinden suretim nasıl silindi ah nasıl söylesem yanan samanlardı onlar yalan zamanlardı gökyüzünde yersiz kalmış kuşlar gibiydim ki sınırsız sandığım daralan zamanlardı bütün perdeler kalktı üryan kaldın kollarımda kimi nerede öptüysem oraya ayrılık indi ah ne yaman zamanlardı belki de bir daha dönmem gözyaşlarım döküldü dalgalarına öperken utanan zamanlardı deniz en çok seni sevdim taştan ağır yıllar geçti uçtu kuş kanadı sevinç dilek tuttum dilim yandı bir bakışta sonsuzluğu daralan bir avuç kalan zamanlardı belki de bir daha dönmem bilmezler bilmezler ben gelmeden önce eksikti mavi bana yalnızlıkları verdiler baktığım her yere şiirler sindi geride yaralar kaldı onca coşkudan güzelliği tomurcukta- yağmalanan zamanlardı kaldırımlar boyunca yalnızlık kesildi düşlerim geç gördüm belki de ondan çocukça ve bilgece deniz en çok seni sevdim yaşam belki de yalnızca seninle geçen anlardı belki de bir daha dönmem bir anıymış gibi tüketme gözlerimi koru gözyaşımı dalgalarında ey deniz unutma beni... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|