![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çağlayan Hasret
Nuh demeyi bilir, peygamber demez, Aşılmaz inadı, baht olmuş onda. Sevdamız bal olsa, bir parmak yemez, Eyvallah etmeden, yaşarım ben de. Binbir bahaneyle, kendini aklar, Sevdayı söylemez, pembe dudaklar. Gönül nikahımı kendime saklar, Eyvallah etmeden boşarım ben de. Günler nazla geçer, boşu boşuna, Umut yemi vermez, gönül kuşuna. Çoktan yitirdiğim, sabır taşına, Eyvallah etmeden koşarım ben de. Varsa bu alemde, herkesin gülü, Benimkini saklar, inadın tülü. Ömür ovasında, çileli yolu, Eyvallah etmeden aşarım ben de. Ağıt bende dursun, kendisi gülsün, Yitirdiğim aşkı, özünde bulsun, Hasreti içimde, çağlayan olsun, Eyvallah etmeden coşarım ben de. Gözler ayrı söyler, sözleri ayrı, Ona da dokunmaz, sevdamın hayrı. Göğsümde parlayan, ateşle gayrı, Eyvallah etmeden pişer giderim. Küsmüşüm çiçeğe, küsmüşüm dağa, Çöllerde yanarım, giremem bağa. Yıllar çabuk geçer, taze toprağa, Eyvallah etmeden düşerim ben de.
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çaresiz Köle
Sevda semasında şimşektir adın, Akan gözyaşını kardan bilirim. Et ile kemikten yaratılmadın, Narin bedenini nurdan bilirim. Akıl firar etti, umut sırada, Bilsen ne gemiler yüzer karada, Gezmeye çıkarsan, uzak yörede, Her nereye gitsen, burdan bilirim. Gözlerin gökyüzü, yüreğim uçak, Gül yüzün güneşim, bakışın sıcak. Ne zaman sarmaya açılsa kucak, Dokunduğum yeri kordan bilirim. Sararıp solarak, süzüldüğünde, Hüzüne dalarak, üzüldüğünde, Ayrılık yüküyle ezildiğinde, Ruhumu kavrayan dardan bilirim. Hasret bulutundan sarılmış tüle, Sen çile dağında erilmez kale. Ben fethine çıkmış, çaresiz köle, Aramıza giren surdan bilirim. İçimde hüzünler, başımda duman, Senden başkasından dilemem aman, Hasrete hazırlık yaptığın zaman, İçimde büyüyen urdan bilirim. Hayalin yanımda, başlarım güne, Sevda uykusunda düşlerim yine, Uzak bir vuslatı bekler de sine, Hasret cezasını serden bilirim.
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile İlmi
Özenle kurduğum gizli cennetin, Yarısı gül dolu, yarısı sensin. Son ödülü oldun, bahta minnetin, Bütün hurilerin hurisi sensin. Ruhuma gıdasın, ilaçsın cana, Kemansın gönlümün oynamasına. Ne zaman bir şiir yazdımsa sana, Harflerde gezinen perisi sensin. Ömrümüz konuktur, ihtiyar handa, Yalnızca ikimiz varız kovanda, Kırık kanadınla uçamasan da, Umut ballarımın arısı sensin. Dudağın can katar, sızılı cana, Sevgi bebeğine gözlerin ana, Mukadder ölümü ayır bir yana, Büyülü âlemin gerisi sensin. Gurbette çektiğim hasret zulmünün, Sırrına erdiğim çile ilminin, Gönül salonumda sevda filminin, Ömrümce sürecek serisi sensin.
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile Yolcusu
Büyüye bulandım, gördüğüm anda, Ruhum bayram etti, öz oldun canda. Baştan başa şiir yaratılsan da, Senden bir tek ithaf beklemiyorum. Sevgim sende kalsın, ahımı alma, Ömrümü yıkamaz, taktığın çelme. Öyle alıştım ki, acıyla zulme, Zerre kadar insaf beklemiyorum. Sevda gurbetinde müebbet sürgün, Hüzün darağacım kurulur her gün. Verdiğin binlerce idam hükmünün, İnfazına bir af beklemiyorum. Bahtımı bağladın, çekilmez gama, Hüzünler yakışır, seven adama. Gönlüm sevdamızın Kâbe'si ama, Gözlerinden tavaf beklemiyorum
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derbeder
Elimde kalemim, içimde bir sır, Şiirim, sohbetim, seni anlatır. Senden başkasına, bir iki satır, Yazmak istesem de, yazamıyorum. Özlem çadırını, hüzün dağında, Kurarak yıllandım, aşk otağında. Sen yanımda yokken, İrem Bağı'nda, Gezmek istesem de, gezemiyorum. Yüreğim sarhoştur, ruhum derbeder, Sözden anlamazın, peşinden gider. Çivi yazısıyla, yazılmış kader, Bozmak istiyorum, bozamıyorum. Ne yapsam duymazsın, gönül sesini, Mehtapsız bıraktın, her gecesini, Feleğin ayrılık, bilmecesini, Çözmek istiyorum, çözemiyorum. Sevda denizimde, hayalin yüzer, Puştlaşan özlemim, azdıkça azar. Yüreğime kuyu, gönlüme mezar, Kazmak istiyorum, kazamıyorum.
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derbeder
Zehirler içerim, canım çekerse, Balı beğenmeyen dil benim dilim. Gözleri içimde fırın yakarsa, Bahtın rüzgârında savrulsun külüm. Sevgi denizinde çıkmışım yola, Çılgın okyanusta bekliyor belâ, Hüzün suyu doldu, bindiğim sala, Hasrete binerim, batarsa salım. Duygunun ormanı korkutmaz kurdu, Özlemin kolları ruhumu sardı. İmdatla tuttuğum bir dalım vardı, Henüz ilk tutmada kırıldı dalım.. Çılgın serseriyim, virâne handa, Biletsiz yolcuyum, hain zamanda. Yıllarca bal yaptım, balım kovanda, Ayılar yese de tükenmez balım. Bayramı seyranı ayrılık böldü, İki çapkın hırsız gönlümü çaldı. Yaban bahçelerde bir gülüm kaldı, Sararıp solsa da gül benim gülüm.. Ömür askerine umutlar yelek, Gönül adresimi yitirdi ulak. Derbeder halime sevinsin felek. Sevene ibrettir, perişan halim.
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilim Varmıyor
Bahtımı bağladın, senin de bahtın, Kırılsın demeye dilim varmıyor. Gönlünden hesabı yalanın ahtın, Sorulsun demeye dilim varmıyor. Meyi derman bilip, meyhanelerde, Bir yırtık resimle içtiğin yerde, Cimri meyhaneci düştüğün derde, Darılsın demeye dilim varmıyor. Köprü altlarında dolandığında, Gözlerin hasretle sulandığında, Yüreğin kederle bulandığında, Durulsun demeye dilim varmıyor. Alnıma yazılan utanmaz kader, Seni arsız etti, beni derbeder. Ne zaman yolların sevdaya gider, Yarılsın demeye dilim varmıyor. Birisi senin de kuyunu kazar, Defter gözlerine, ağıtlar yazar. Yalan çarşısında gönlüne pazar, Kurulsun demeye dilim varmıyor. Yüce sevdamıza verdiğin ceza, Hazin beste olsun, gönlünde saza. Duygusuz yüreğin bir vefasıza, Vurulsun demeye dilim varmıyor. Ektiğin güllerden beklerken gonca, Bahçende yeşersin, kurusun yonca. Zulmünün hesabı ömrün boyunca, Sorulsun demeye dilim varmıyor. Açtığın yaradan damlayan kanlar, Dökülsün başına güldüğün anlar, İncecik beline kara yılanlar, Sarılsın demeye dilim varmıyor.
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Divane
Bu yalan alemden göçüp giderken, Sevdamızdan başka eserim yoktur. Sana varmak için dua ederken, Hasretle dolmuşum, haberim yoktur. Her gün batımında, düşerken gama, Düşleri sararım, gelen akşama. Gönlümün içinde, mahkûmsun ama, Uzakta kalmışım, haberim yoktur. Sevinçler sevginin sırtında yüklü, Sevgiler dağların ardında saklı, Gamze çukurunda kaybolan aklı, Gözünde bulmuşum, haberim yoktur. Hüzün şarkısını yasta dinleyen, Gönlümün sazıdır, ahla inleyen. Bütün umutları hiç dönülmeyen, Yollara salmışım, haberim yoktur. Karanlık gecemde yolları tuttum, En güzel ev olan gönlüne gittim, Ömrümde bir kere hırsızlık ettim, Hüzünler çalmışım, haberim yoktıur. Dünya dedikleri hınzır pazarda, Yıllarım çalınmış, kalmışım darda. Ölüm sonrasında bir umut var da, Tek onu almışım, haberim yoktur. Sevgi yangınında küllendi sine, Aşktan şikâyetim olmadı yine. Seni yaratanın maharetine, Sevdalı olmuşum, haberim yoktur.
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Don Kişot'un Eşeği
Kendini göl sanarak, denize çarpan damla, Memleket mi kalkınır, böyle cüce adamla? Duble köprü yapılır, devirdiği her çamla, İsrail'den başlayıp, Orta Anadolu'ya. Bulduğu efendinin kapısına bağlanmış, Dalkavukluk ederek, yemiş içmiş yağlanmış, Dolar çubuğu ile markalanıp dağlanmış, Köroğlu'na at olmuş, nal sallıyor Bolu'ya. Bush'lardan daha Bush'tur, Amerikan uşağı, Kendini beygir sanar, Don Kişot'un eşeği, Ne de çabuk gocunur, gördüğünde kaşağı, Altın semer, gümüş nal, ziynettir ukalaya. Kuş beyinli başların altı hamalla dolu. Vicdanlar pazarlarda, tezgâhlar malla dolu, Kuyruklar fırıl fırıl, çanaklar yalla dolu, Yediğini çıkarır, bin asırlık halıya...
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doymadım Sana
Aklımdan bin türlü kötülük geçti, Günlerce düşündüm, kıymadım sana. Sevmek yüreğimde yıllanan suçtu, Seninle işledim, doymadım sana. Sabahlar geç gelir, gün çabuk biter, Ayrılık aslanı, pençeyi atar. Mahzun *******de, sabaha kadar, Yanarak düşledim, doymadım sana. Gözlerin doktorum, reçete hani? Bilinmez dert imiş, koyduğu tanı. Unut gitsin diyen, fitne şeytanı, Öfkeyle taşladım, doymadım sana. Ömrüme yükledin, tükenmez gamı, Kimseye diyemem, sevda saklımı. Sevgi kazanında yarım aklımı, Umutla haşladım, doymadım sana. Fatih'in topları, yıkmaz surumu, Cehennem ateşi, çözmez karımı. Suları kurumuş, göz pınarımı, Özlemle yaşladım, doymadım sana. Hüzün sarayımda, sürerim sefa, Gönlüme bayramdır, ettiğin cefa. Yazdığın romana, bilmem kaç defa, Yeniden başladım, doymadım sana.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|