![]() |
|
|
#401 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Uyan Talat !
Kalbimi koydum kafese Sahibi sensen kime ne? Acik olsada kapisi Sanma ucacak göklere Özgürlük ne ise yarar? Olmayinca yanimda yar Raziyim ben bir adaya Getirecekse dalgalar Beklerim ben hayat boyu Yok ki denizin bir sucu Havada bir cok martilar Aldilarmi ki kokunu? Uyan Talat bu bir rüya! Umutlanma hic bosuna Sacin,sakalin agarmis Ömrünün son baharinda (Berlin,16.05.2008) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#402 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Uzat elini dostluga
Yoktur bir hayat acimasiz Insanlar insafsiz,haksiz Yapmazlar bir is cikarsiz Insanlik cok zor sanki imkansiz Baksana su doganin güzelligine Hisset günesin sicakligini icinde Kokla ciekleri her nefesinde Kucakla insanlari tüm sevginle Düsmanlik kimseye fayda etmez Seni bu halinle kimsede sevmez Böyle bir hayat sanada tat vermez Aslinda buda senin isine gelmez Düsün bir,hak vereceksin bana Neden olsun kötülülk su üc günlük dünyada Ne kaybederiz,uzatsak elimizi dostluga? Göcersek eger huzurla öbür dünyaya (Berlin,11.12.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#403 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vah vah memleketim
Demokrasi,demokrasi dediler Bizleri ayakta diktiler Tüm memleketi yagmalayip Hepsi köseleri döndüler Müslüman,müslüman dediler El acip camide dilendiler Faiz degil nema deyip Hepsi köseleri döndüler Milliyetci,ülkücü dediler Dokuz isikta direndiler Kafir degil,Türk deyip Hepsi köseleri döndüler Ilerici,devrimci dediler Mao´yu,Lenin´i sevdiler Millet degil,dünya deyip Hepsi köseleri döndüler Hedef insanliktir diyelim Herkezi kardes bilelim Savas degil,baris deyip Köseleri SEVGIYE döndürelim (Berlin,28.07.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#404 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Var iken
Bu gönül bende var iken Vazgecemem ben senden Hic bir günüm gecmiyör Sormadan seni yelden Bu yürek bende var iken Yanar yanar sönmeden Hic bir gecem gecmiyor Göz yaslari silmeden O göz sende var iken Göremezsin bakarken Ne gece nede gündüz Anliyorsun halimden O dil sende var iken Bahsetmezsin o sözden Hic olmassa bir gülüs Umutlar tükenmeden Bu ask bende var iken Sabrin sonu selametken Sevdigim demek isterdim Ömür gecip gitmeden (Berlin,25.07.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Var ile Yok arasi
Sen,evet Sen Ne varsin ne yoksun Evet,ne varsin nede yoksun Beni anlayana ask olsun Sahip olamamak Sanma yoklugun bir ifadesi Yasamak,yasatmak Varligin baska bir sekli Birinde var,digerinde yok Bazilarinda var ikende yok Soracak olursan benimkisini Yoklugunda var olan ikizi Bir düsünceye,bir hayale Bürünmüs,sahiplenmis sanki Belki bir arayis,belki bir özlem Onda buldum seni,belkide ikisini Anlamak zor Anlatmak dahada zor Su gönül denen sey var ya Sen en iyisi git ona sor! (Berlin,16.01.2008) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#406 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Varsayim?
Gözlerim yasardi,yasardi Icimide sizilar sardi Gönlümde karardi,karardi Beni yaraliyan o yardi Buldum sandim,inandim Buna bende nasilda kandim Gönlüme yalvardim,yalvardim Kandiramadim askimla kaldim Belki gülüyordur icinden Belkide haberi yoktur halimden Intikammi aliyor benden? Ne gelecekse gelsin senden Herseye katlanirim hayatta Hasretini hic sorma,sorma Derdime derman olma,olma Biliyorum sen ordasin,orda Olabilirmi bir varsayim? Kendimi niye kandirayim Senin askinla yandim,yandim Baska carem yok,kayiplardayim (Berlin,04.11.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#407 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vatan elden gidiyor
Vatan elden gidiyor Senin gibileri kina yaksinlar Buda az geliyorsa Kalkip göbek atsinlar Pisman olmiyasin sonra Gelmez bir Atatürk daha Kurtaramaz seni ve beni Ettigin o dualarda Dayamis arkasini amerikaya Öpücükleri ise avrupaya Geriye daha ne kaldi ki? PKK belasindan baska Cennet oldu cehennem Her gün kalkiyor cenazem Yazik degilmi onca genclere Senin gibilerilerinki yatarken evde Daha ömürlerinin baharinda Biraktilar kanli göz yaslari arkada Iyi ki bir ana yüregi degilim Dayanmazdu demirden bir dag olsada (Berlin,18.10.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#408 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vazgec gönlüm
Vazgec gönlüm bu sevdadan Fayda gelmez feryadindan Gözümün yasi akmadan Yüregim sizlar askindan Askin bir acidir dinmez Askin bir atestir sönmez Askin bir ciledir bitmez Askin sensiz hic cekilmez Kara kara düsünceler Köreltilmis o gönüller Zor gecen *******,günler Yetti artik bu kederler Sen ki ne söylersen söyle Vazgecemem cabuk öyle Yakalamisken gönlümle Hayat güzeldir sevginle (Berlin,13.07.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#409 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vazgecemem
Agla gözlerim agla Bitmiyecek bu rüya Ne sabah nede aksam Cikiyorsun aklimdan Bilmem buna ne derler Yeter bu kadar keder Allah kolaylik versin Yasanmiyor sevmeden Anlamiyorsun hala Dilim varmiyor sana Aman aman of aman Ölüyorum kahrimdan Neden seni göremem Gözlerine gülemem Sokaklar olmus mekan Vazgecemem ben senden Agla gözlerim agla Karmi yagdi daglara Nedir benim cektigim Bu sevdasiz dünyadan (Berlin,30.07.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#410 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ve bir adam,Ve bir kadin
Bir,ki,üc,bes,alti Süt icti agzi yandi Simdi icerken bile Üflüyor ayranini Akli,fikri parada Birde cocuklarinda Adam ne olursa olsun Terkedilmis Allah´ina Sanma oda degilki Sütten cikmis bir kedi Bulmasin bir firsatini Zaten niyeti belli Akilllanmaz hic bir zaman Bosuna kürek sallamaktan Ömür gecip gidiyor Farkina bile varmadan Ve bir adam,Ve bir kadin Insani degisik dünyalarin Bir bütünün parcalari Birbirinden nasil ayrilsin? (Berlin,28.01.2008) Talat Özgen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|