![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12107
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Savaşçı
18 Ekim 1985 sabahı asılan Güney Afrika’ lı Şair Benjamin Moloisi'nin ölümsüzlüğüne Bana biraz su ver kadın Varsa bir parça ekmek Kocan Beş yıl önce satıldı demek Benim de altı kardeşim Altı esmer çiçek Afrika *******inde İki parlak yıldız gibiydi Kara yüzünde gözleri Tam on yıl oldu Karımı görmeyeli Bir haber almayalı Yaşayabilin işse eğer Şimdi senin yaşlarında On yıldır beyazların Sağ çıkılmayan zindanlarında Gece ipil ipil ağlıyor Çiçeklerin güzelliği Suların serinliği Türküsü yaprakların Ve ağlamak neye yarar Benjamin Moloisi'i astılar Benjamin'imi Yüreğimi astılar kadın Bana birazcık su ver... Adımın önemi yok Zenciyim aha Astılar Benjamin’ mi Utansın dünya Sokaklarda Ezilmiş karıncalar gibi Çocuklarımız yatmakta Otuz yıldır zindanlarda Nelson Mandela Ve ben beni bileli Barikatlarda Otuz kurşun yedim Say ki Otuz madalya Bak omuzumda Taze bu- yara daha Kör bir kurşun değdi Dünkü intihar saldırısında.. Yedi ölüm gönüllüsüydük Öldü altısı da... Nedense duymuyorum Bu yaranın sıncısını Bu acı bastırmıyor Benjamin'in acısını Moloisi'm daha otuz yaşında Döşeme ustası Proleter Dağ dağ direç Irmak ırmak ter Aşılmaz bir barikattı yüreği Savaşçıydı kalemiyle Pretoria zindanlarında Hücresindeyken bile 'Oğlumu göreyim' demiş anası 'Son bir kez sarayım' demiş Göstermemişler Cesedini istemiş 'Hayır' demiş Botha'nın cellatları 'Veremeyiz' Cesedi devlet malıdır Devlet dedikleri nedir ki kadın Afrikaanerlerin yamyamlık saltanatı Avrupa kaçkını köpeklerin Bir ölüyü mal olarak görenlerin devleti. 'Veremeyiz' demişler 'Bir hafta sonra belli olur Gömütünün numarası...' O devletin vereceği nedir ki Oğullarını katlettiği acılı analara Birer gömüt numarasından başka Şifasız öfkelerden başka... Onlar ki beş milyon cellat Prangaların zincirlerin atası Bizse kendi öz toprağnda kan kusturulan Yirmi beş milyon Silahsız- Amerikasız Düşün ki hiç özgür yasayamadan bilemeden insan mıdır hayvan mı *Öldü atalarımı,... De ağlayacak gözyaşı Kalmamış olan kadın Söyle Savaşmaktan başka Nasıl sarılır yaralarımız Ben bir intihar savaşcısıyım Başka çareni yok Özgürlük için 'İnsanım' diyebilmek için 'Darağacına tahta veren çınar bir gün anlar Bayrağı taşıyan düşerse onu taşırlar Son yoksul çocuğun yüzü gülünceye kadar...' 21.10.1985 belirtilen dizeler Benjamin Moloisi'ye ait bir şiirden |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|