![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2546
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dana Kızartması ( 2 )
__________________________________________________ ______________________________________ Gereçler: 1 kg 250 gr dana eti ( nuar veya tranş) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 likör kadehi brandy ( kanyak) 2 su bardağı sek beyaz şarap Tuz-biber 1/ 2 bardak taze krema Tarhun ( ıtırlı bitki) Yapılışı: 1. Eti alacak büyüklükte dibi düz bir tencerede yağı eritin. Eti yakmadan çevirerek kızartın. Yağı boşaltıp brandy veya kanyak katıp alevlendirin. 2. Ilık şarabı etin üzerine boşaltın. Tuz, karabiber ve tarhun katın. Kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. 3. Eti, yarım parmak inceliğinde dilimlere bölün ve sıcak servis tabağına sıralayın. Kalan et suyuna kremayı ekleyin. Kaynama derecesine gelince etin üzerine süzgeçten geçirin
__________________
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta Yemekleri | styla45 | Yemek Tarifleri | 33 | 04-30-2010 02:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
Tavuk Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 191 | 02-15-2008 06:01 PM |
Yumurta Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 44 | 07-21-2007 09:09 AM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |