www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Seçenekleri Görünüm Şekli
Eski 07-24-2009, 10:16 AM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Teşekkür Edilme: 143
Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12046
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen Sebze yemekleri

Karışık Mücver...

malzemeLer:
1 kabak
1 havuç
1 patates
1 kuru soğan
3 sivri biber
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
4 yumurta
3 kaşık un
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

YapıLışı:
Kabağı, havucu, patatesi soyup/kazıyıp, yıkayıp ince rendeleyin.
Ay şeklinde ince doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, unu bir yerde güzelce karıştırın.
Buna sebzeleri ekleyip yine güzelce karıştırın.
Kızgın yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartın.
Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarıp sıcak olarak servise sunun.
F.S.Mehmet1453 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
Eski 07-24-2009, 10:24 AM   #2
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Teşekkür Edilme: 143
Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12046
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen

TürLü...

MaLzemeLer:

250 gr. Taze fasulye
250 gr. Taze bamya
250 gr. Kabak
250 gr. Patlıcan
350 gr. kuşbaşı et
(koyun ve süt danası karışık)
2 çorba kaşığı yağ
2 soğan
1 domates
1 kaşık salça
4 sivri biber
1 patates
1 avuç bamya
Tuz

yapıLışı:

İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın.
2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra tüm sebzeleri ete ilave edin.
Karıştırıp orta ateşte 3 dakika kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın.
Sıcak olarak servise sunun.

Not : Tüm sebzelerim lezzetini ve kıvamını bulması için daha kolay pişen sebzeleri daha uzun sürede pişen sebzelere nazaran daha sonra yemeğe sırası ile eklemeniz daha güzel olur.
F.S.Mehmet1453 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
Eski 07-24-2009, 10:25 AM   #3
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Teşekkür Edilme: 143
Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12046
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen

etLi BezeLye Tarifi...

maLzemeLer:

1 kg taze bezelye
250 gr. kuşbaşı et
(koyun ve süt danası karışık)
2 çorba kaşığı yağ
2 soğan
1 domates
1 kaşık salça
2 sivri biber
Tuz

yapıLışı:

İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın.
2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra bezelyeleri ete ilave edin.
Karıştırıp orta ateşte 5- 10 dakika kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın.
Sıcak olarak servise sunun
F.S.Mehmet1453 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
CevaplaCevapla


Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1)
 

Mesaj kurallari
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Acik
[IMG] kodlarAcik
HTML kodlari Kapali


Saat Dururmu GMT +3. Şimdiki Zaman 06:13 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.