![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2546
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yoğurtlu Kuzu Kavurma
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Kilo kuzu kuşbaşı 4 Adet soğan 2.5 Kahve fincanı sıvıyağ 6 Adet sivri biber 1 Su bardağı sıcak su 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 2.5 Su bardağı yoğurt 3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Hazırlanışı * Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun. * Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin. * Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. * 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. * Maydanozu incecik kıyın. * Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin. * Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın. * Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. * Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın. * Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. * Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.
__________________
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta Yemekleri | styla45 | Yemek Tarifleri | 33 | 04-30-2010 02:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
Tavuk Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 191 | 02-15-2008 06:01 PM |
Yumurta Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 44 | 07-21-2007 09:09 AM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |