www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-29-2007, 11:41 PM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2866
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Arap Tatlısı:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 50 gr Sana yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 adet elma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı kuru üzüm
- şerbeti;
- 2 ½ su bardağı şeker
- 1 ½ su bardağı su
- üzeri için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt

Hazırlanışı
1. Kuru üzümleri ayıklayıp, küçük bir kasede su ile ıslatın.

2. Elmanın kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş elmaları kararmaması için limonlu su da bekletin.

3. Şerbeti için; derin bir tencereye şekeri ve suyu su ekleyip karıştırdıktan sonra şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.

4. Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, şekeri ekledikten sonra bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın.

5. Şeker yumurtaların içinde eridikten sonra yumuşamış Sana yağını ilave edip çırpmaya devam edin.

6. Daha sonra içine irmiği, hindistan cevizini ve eleyerek kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

7. En son olarak harcın içine rendelenmiş elmaları, ıslanmış kuru üzümleri ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın.

8. Harcı yağlanan fırın kabına alıp üzerini spatula ile düzelttikten, sonra üzerine iri çekilmiş cevizleri serpin.

9. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

10. Tatlı fırında pişerken üzeri için; süt ve toz krem şantiyi çırpıp buzdolabında biraz soğutun.

11. Pişen tatlının üzerine ılınmış şerbeti döküp, şerbeti çektirin.

12. En son olarak tatlının üzerine sıkma torbasına koyduğunuz krem şanti ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Çiftinden Türlü Türlü Pozlar .. ( Devam 42 Resim ) 3 FeLon Adult eski arşiv 5 01-29-2009 04:03 PM
Salata Tarifi GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:33 PM
Salata GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:32 PM
Şener'e pasta-börek şoku 27 Ağustos 2007 вσυя∂¢αη Eskiler (Arşiv) 0 08-27-2007 11:34 AM
karisik salata trecy Eskiler (Arşiv) 68 01-18-2006 03:00 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:27 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.