![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Yudum Şaraptı
Bir yudum şaraptı senin sunduğun Oysa ben mahzeni içmek isterim Çok kısa bir andı senle yaşanan Oysa ben hayatı senle isterim. Tüm sevgi bağını senle derleyip Senle tek kalışı görmek isterim Bir üzüm buğusu gözde sevilip Senle sevdaları duymak isterim. Ben seni güzelim sonsuz tutkularda Sevip ; can oluşu bulmak isterim. İçime işlediğin eşsizliklerde Senle bir hayatı sürmek isterim. Bir sevda ateşinde yanıp kavrulup Senle bir potada kalmak isterim Yok,sensiz olacaksa orda savrulup Sevginsiz dünyandan kopmak isterim.
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bossa Nova
Kaplar usulca sensizliği hikayesi Bir yıldız kayar dileklerine Kıvrılır ihtişamı iç çekişlerin gizlerine Esperanza sarar sımsıkı şehveti Öptüğüm yerde bekliyorken ebedi seni Dumanında kayboluş tütsülerim misali Her tınında bir iç geçiş bir uzanış ısmarlamalarım “The girl from Ipenama” yakıyorken pisti Soluğuna saklanılmış öyküler misali aşk Bir bedenden ötekine salınımlarıyla Titretir ışıklarıyla dolunayın binlerce solo duruşunu Perde diye seslenir hayat işte alda yaşa!!! Sana dansı verdim dedi Tanrı İçinde sevdayı, sevdalıyı verdim Sana kalan sadece görmek... Sar o beli ruhun gibi al içine Irada hafif bir meltem seslenişi Toprakta çiçek yortusu misali zaman Geliyor da vuruyor gönlü Yer gök sevda... “Agua da beber” tırmanışı dokunuşlarınla Ellerini hapset yüreğine, o yürek sen... Gardenya özentisi yıldız ağlamlarında Sal heyecanını telaş ıslanımlarına Beden dilleri arzu yakarışlarında İçmek yudum yudum ateşin terini Sarsıntı güz rüzgarları sürüklemelerinde Ilgın yaşlarıdır sevişmelerin giz ötesi Sıyırdı yapraklarını bir bir kadın Dökünüşü portre aralıklarında yükseliş Dal çıplak kadın sevda örtülü... Desem ki eylül değil savuran aşkı Desem ki sazlar çalıyor senfonini Desem ki şahikalar inletecek bir oluşu Akışı engellenemeyen ırmak misali Çavlanlar hep Bossa Nova…
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canımda Buseler
Masamda kadeh, kadehte yalnızlık Mezeler özlem, Özlemde sensizlik İçkimde sevda, sevdamda sarhoşluk İlk yudum aşksa, aşkınla varoldum... Masamda çiçek, çiçekte kokun Meyvalar renk renk, hepsinde tadın Mumlarda ışık, ışıkta hayaller Son yudum cansa, canımda buseler...
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çığlıklar Karıştı
Işığın altına yatıp Neyi sorguladılar bilmiyorum Görebilmek için beni Karanlıklar mı bitmeli.. Bir yangın yeriydi sanki Çığlıkları karıştı siren sesine Göğsüme sokulan bıçak yarası mı, Yoksa ihane mi sancılanıyor. Güneş batmak üzereyken Bitmeli sevdaya yakarış. Her şeye başkaldırıp Tükenmeli isyanlar. Aşka uzatıp ellerimi Yaşamalıyız umutları Saçlarının arasında Oluşturduğum mehtapta..
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet sevdamsın...
“Doğumu umut Gözleri naz Yüreği ayaz mı ayaz Bir anayım…” Vücudum otopsi odalarının Soğuk duvarlarında yankılanmış Ve içli dışlı neşterlerin kahpe vuruşlarıyla Dağılmışdı… Bin hançer inerken göğsüme Sırtım hain sancılarla dalgalanıyordu. Nene Hatun’du anam ve Yaman kadındı vesselam… Ben daha memelerine doyamamışken, O sırtındaki top mermilerine “Oğullarım” diye sesleniyordu… Bir kağnıda uyutmuştu yol boyunca İki yanım buz tutmuş mermilerle destekli.. Bir ara rüzgar açınca üstümüzü Anam dellendi rüzgara. Bir koşu çekti abayı mermilerin üstüne Bakmadı bile benden yana… Ben emeklerken daha yeni yeni, Ayağı çarıksız binlerce insan Canını dişine takmış savaşıyordu. Düşlerimde Sakarya’da olur, İnönü’de, Afyonda, Kocatepe’de dolaşır, Oralarda oynardım çocukluğumu. Ve bir gece tanıdım İçime işleyen o gözlerin sahibini. Uzakları taaa uzakları süzüp “İsmet sabaha tamam diyordu…” Sabahın ezan sesi duyulmamışken Kulakları sağır eden top seslerinin ardından Afyon ovasına kan yağdı… -Ona baktım, bir siperin ardından; Gözlerinde “ben” özlemleri yanıyor, Ulusun tüm fenerleri yüreğinde çakıyordu-. Bir an cephe gerisinde kaybettim anamı, Yırtarcasına hançeremi bağırdım ama heyhat!!!. Cephe gerisinde bir sürü yoksul ana vardı.. -Canlarını dişlerine takmış Hürriyet aşığı analar, benim analarım-. Feryadıma ak sakallı bir dede cevap verdi “Bak kızım, her taraf ana dolu Seninki hangisidir acep… Her taraf ana dolu, Bu ses defalarca yankılandı yüreğimde Ana dolu, ana dolu, ana dolu… Tabii yaaa… ANADOLU. İnanılmayacak zaferlerin sonrasında Her geçen gün aydınlanan ülkemde Sayısız devrimlere açmıştık yelkenlerimizi. Yatağına sığmaz deli ırmaklar gibi Olan coşkulu Ulusum, Bağımsızlık dersinde artık Öğretmendi… Babamın son nefesiyle Bu defa göz yaşı yağdı Anadolu'ya.. Onun naçiz vücudu Toprak olmaya giderken TÜRKİYE CUMHURİYETİ İlelebet payidar kalacaktı…
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Damsız Girilmez
Yokluğunda; Seni düşünebildiğim Anların bile çok güzel olduğu Günlere kalınan hasret... Acı vermesin artık sevdalar Her gece ayrı bir kahır Her, gün doğumuna lanet Yağdırmak istemiyorum artık. Sevgiye uzanan ellerim Her gün biraz daha nasır tutuyor. Hep bahar dalları açtırırdım gönlümde Yıkılası umutlarımı sulardım sevdayla. Hayat başaramadı ama Aşklar yordu beni... Ne umdum ne buldumlarla Akıp giden beyhude bir hayat. Bundan böyle ne yasemin kokar düşlerim Ne de bir başka bahara Kaçar bu gönül. İçinde şarap içtiğin gözlerin Zamanla ıradığını gördüğünde Anlıyorsun ki Sevdaya kelepçe vurulmuyor. Yokluğunda; Seni düşünebildiğim Anların bile çok güzel olduğu Günlere, Yüreğimde bir mezar açtım. Toprağında on dört kırmızı gül Taşına şöyle yansıyordu ... DAMSIZ GİRİLMEZ...
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz mi, Sevda mı, Dalga mı?
Severdim, Sahili arşınlamayı ve Çıplak ayaklarımın, Kumlarla dansını... Severdim, Dalgaların sesiyle, Bitmez söyleşilerimi... Oysa şimdi Sessizlik, Dingin yapacakken ruhumu Nedense yıkıyor Sevda umudumu... Neden; Kumla deniz, Ya da, Balıkla yosun olamadık... Neydi çözülemeyen Denklem? Deniz mi, Sevda mı, Dalga mı!!!
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dudak Tiryakisiydi Sevda
Dudak Tiryakisiydi Sevda Nefes nefese dokuduğum sevda ötelerine Bırak salınsın aşk öykünmeleri Notlar düştüm geceme tenha sohbetlerden İçim ateşe döndü yana yıkıla avazlarda Kilim dokusuyla güzelleşip Ürperiyorken soluklarında gece Bir sevda dönüşü gibi yaşamak Şiir ol dediğim gözlerde sırılsıklam Nereye payidar oluşlarında gezinse de sokuluşlar Seni seviyorum fısıldamalarında dingin gece Sen öfkesindeyken gün be gün Onulmaz bir feryattın kahkahasında hayatın Bir orkide işleniyorken gece soyunuşlarına Mahzun yükleriyle şiirler dökülür suskun Dudağımda tiryaki bir kelime Yüreğimde elif esintisi sevda sürgünü Düşüncede tan yeri ruh izi çırpınışlarında Eğer biliyorsa rüzgarın beni Üzgünseme o sıla yanlı yüreği Sanki ebem kuşakları Feryat figan aşk solunumlarındayken Aşk sana emanet vahlarında Ve kimbilir belkide aşkın gizemi Hayatın Dilenci bir şaire vasiyetinde saklı...
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erguvan Işıltıları
Endazesi kaçmış aşkların tan yeri izlerinde Entarisi ala benzemiş yarin... Cam kafeste Kendi etrafında dönüşlerinde balerin Yelkovanın akrepe kavuşma arzusuyla Saat sevda gibi işlemekte Tık tıklar rodrigo nağmeleriyle eşleşmiş Yatağında usulca akan ırmak misali ruhlar dingin... Hiç konuşmadan saatlerce Belki de günlerce süren ard yürüyüşleri Bir an döner de Bir an gözleri buluşur gönlünde diye Adım adım öyküleri yayılır sokağın taşlarına Sırım gibi delikanlım Yaka cebinde mendili erguvan ışıltısında Belki bir çay bahçesinde Belki bir düğün katılımında Öylesi uzak bakışların iç kaynamalarında Sevda tutmak yare... Sözsüz sevda köşeleri oluşmuş akşam postalarında Yazıyoooooo çığırtkanlarına düşmemişken aşk Yürekte bir deli ateş... Sabaha adanan şarkılara fal tuttumlardan “Bir bahar akşamı rastladım size” ye sayrılar Kokulu mavi pembe kağıtlara aksedilen Dolmakalemli sevda uzanışları Siz benim hayalim diye atılan başlıklara ulanan Canım cananımla nihayetlenmiş duygu sağanakları Vücût ikliminin sultanıyla Rüyalarda buluşuruz düşlerine uzanışlar... Dest-i izdivacına talip rüya artığı *******in Begonya dokusu kilimlerine işlenir sevda da Sürülür közüne mangalların aşk söylemleri Buhar olur sarar asumanı seslenişler Açar salkım saçak portre boyu şarkılar Gönül şarkılarından bir demettir ki bunlar Öyle si çığırır nazendeler fasl-ı şahanelerden “Entarisi ala benziyor Benim yarim bana benziyor......”
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskidi Hatıralar
Biliyorsun seninle Çok güzel günler yaşadık Geçip giderken zaman Hiç farkına varmadık Eski hatıralar Söyle sevgin ne renkti Uçup da gittti yıllar Artık canıma yetti Hergün bir mum sönermiş Biten aşkın üstünden Gün gelir hiç kalmazmış Kırık kalpler yüzünden Eski hatıralar Söyle şarkımız neydi O güzelim sevdalar Bizi terk edip gitti
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|