![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eylül Dokunuşları
Bir Eylül girse düşüme Gözlerinde ay ışığı asılı olsa İşte o an, Kalkar; Tüm sokak lambalarını Söndürürdüm. Penceremide açardım ardına kadar ki Gecenin esintisi , Eylül dokunuşları olsun. Sonra; Her gece teninde titrediğim Aşkıma seslenirdim "Yak mumları,sevdam üşüyor..."
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fark Eder mi
Mahpusluk sadece Demir parmaklıklar arkası mıdır? Yo kurban, öyle değildir elbet. Mahpusluk yanlızlığa mahkum oluştur. Ha içerde, ha dışarda.. Ne fark eder ki.. Ölüm sadece Kara toprağa mahkumiyet midir? Yok ya, öyle değil sadece Ölüm yaşamaya mahkum oluştur. Ha altta, ha üstte.. Mahkum oluş. Ne fark eder ki.. Vurulmak sadece Kurşunlara mahkum oluş mudur? Yok ya, öyle değil sadece Vurulmak sevgiye mahkum oluştur. Ha göğsünde,ha yürekte Yanmaya mahkum oluştur. Ne fark eder ki..
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fırtınalara Sakladım
Kar fırtınasına dönen hayat Kendine doğan güneş Ve Çırpınamıyan bir yürek... Uzakta,çok uzakta Bir sevgilinin hayali Ve Uçuşan saçlarında boğluan sevdam... Sevmek mi dedin? Hani, Tan yerinde astığım kavram, Öyle mi? Sanki gün batarken yeniden doğarım Geceye salarım imkansızlığımı Ay doğar,ay batar Ben yeniden sevdaya gebe kalırım. Fırtınalara sakladım kendimi Tıpkı Bir ağacın gölgesine sığınmış O gibi... Güneş ağlar Kan kusar,ben gibi Ama heyhat, Doğacaktır çaresiz. Silecek gözyaşını, İçi, buzlarla örülmüş bir kovan Dışı seni saran...
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Garson, Bir Aşk Lütfen...
Rüzgar bu!!! Ne zaman ve nerden eseceğini Hiç bilemezsin. Aşka uzatılan eller de Rüzgar gibi... Ortaya koyduğun yüreğin, Bazen kendini anlatamazsa, Hiç üzülme... Nasıl ki kışları gürül gürül akan ırmak Yaz gelince neye uğradığını şaşırır. Aşkta böyle bir şey... Sanki mevsimler gibi değişken, Günle gece gibi farklı. Sevdası için atıyor bu yürek Diye düşünürken, Bakmışın ellerinden kayıvermiş... Neden diye hiç sorgulama, Nedeni olsaydı; Ayrılıklar olmazdı!!! Madem bu kadar ucuz aşklar Öyleyse yenisini söylemeli!!! Garson..., Bir aşk daha lütfen.
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Kuşları
Benim bu saatlerde hiç uykum gelmez, Hayalin gözümden hiç silinmez ki. İçimde sevdanın ateşi sönmez, Benimki öylesi bir bilinmezki... Dönerim yatakta sağımdan sola, Teninin kokusu gitmek bilmez ki. Duvarda saatler solumdan sağa, Sevdalar gibidir,durmak bilmez ki... Dışarda ötüyor Gece Kuşları, Akmadan duruyor sevda yaşları. Seninle yatıp senle kalkarken, Çığrışıp duruyor Gece Kuşları... Gece Kuşları,Gece Kuşları, Onlar hayatın çırpınışları. Gece Kuşları,Gece Kuşları, Yalnız gecemin haykırışları...
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Okuyan Kızlar (lütfen sesi açınız...)
“Bu şehirde Yabanıldır çalınan kapılar …” Gidişi Haliç’te gün batışı, Dalgaların çırpıntısına ayak uyduran ışıkların Sudaki dansı ise Saçının tellerinden süzülen ritmin Ağır aksak saz semaisiyle örtüşmesi… Bu şehirde gece Ürkek bir dişidir... Kırılgan, titrek haykırmalar sarar Her ara sokağın viranhanelerini. Her damın ayrı bir roman Her odanın ayrı bir hikaye olduğu Buralarda kızlar her daim Gece Okurlar…. Onlar, Ay ışığının uzamsamalarına bahar ısmarlasalar da İçlerinde dolaşan asla gerçekleşmeyecek Hayaller rapsodisidir. Bir İstanbul akar üstlerine Yedi tepesinden delişmen ırmaklarla. Her geçen an yeni bir kol, Onlarca damar açılır içlerine. İnsana doymak bilmez bir iştah Ve önlenemez tükenişler sarar havayı. Öyle *******de, Alıp gitmek ister başını ve Büsbütün kaybetmeden hayatla savaşını. Başlangıçlarının son nefesindeyken Logarların dahi süzmediği İhanetler çıkar görücüye. Şehir karanlığı ardına alıp Bir bitişin son pervazında sarmalarken Telaşpark Otel'de kayar da biter hayatlar . Ardından bir İstanbul silüeti çıkar usul usul Gece okuyan kızların yaktığı tanyeri ışıklarında…
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Aş Erimlerinde
“Ay usançlarında dolaşırken Gece dolunaya aş ermelerde...” Yaşanmışlığın hayli ötesinden Gelirken ağlamsamam Birden sevdaya döner efsun yanlarım Gözler vurgun demlerinde Niyetler dökük Salkım sevdalarsa sam yellerinde tutsak Irar nefreti sevdanın medusa nazarında da İç çırpınışlarında saklanır Türkü dalışlarım Oktavlarında yokluk buluşmalarındayken nefes Gece dünkü gece hayallerimse tıpkıyle vaki Sayışmaz aşklarım ödenti bedenlerle Her buse mühürdür mızrap söylemlerinde Takıntısı bukle bahar döngüsü izleriyle İner safha safha yakamoz meşk esintilerinde Ne mum ışıltısıdır uzanan gönüllere Ne de çakar almaz feridir teninde yanan Kumsal yalayışlarında dalga toyları Öylesi sevişgen öylesi titreyişler Süzülürken nazendeler deniz kızlarına Türkü olur sevdam yanar fenerlerinde Telaşa yol verirken güz dolayları Ürpertisi asudedir saklanmaların Çocuk gözlerinde sıla duruşları İndi inecek hatim soylu sevdalar Saklısı yırtık mey kahkahaları ve Beyhude acılar dolaşırken güncelerinde Gece hala aş erer Kokusu sıyrılmış sevda tenlerinde...
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geceyi Uyuttum
Ben uyumadım ama Geceyi uyuttum.. Farkına bile varamadı Sabahın doğuşunun Gece özlemlere gebe.. Ben sevdalar içindeyken Sessizce ağladım ki, Gece uyanmasın Kokunu duyuyor, Tenini hissediyorken Nefes bile almadım ki, Gece uyanmasın Yoğunlaşırken sana Gözler uyku yoktu. Hep senle yaşıyorken, Gece uyuyordu...
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmelerim Sen de Kaldı
Bir düş ağlıyordu ilk ışıklarında sabahın Bir sevda adanıyordu tan gölgelerinde Uzağım dedikçe yakınıma sokulan izdüşümlerin Parıltısı sarıyor gitme şarkılarımın eteklerini Salıncak öykülerinde pandül hayatlar misali Dinlemde yorgun zamanların arsız kuşları Sen sevda Dörtnala gelse de uzak asya’dan Diz çökmüş çaresizliğine Nazım Aranmış Can baba anason dalyanlarında Yetmedi bir de “ kaptan” sustu aşk-ı mecburiyetten Hala süregelen hükmün Yakmaktayken her sevdayı fermanlarınla Dinmek bilmeyen şehvetinin esirinde Çıkmakta yel değirmeni seferlerine gönüller Üşengeç dalga kıranların hapsindeyken terkedilişler İnmekte meyanından çığlık çığlığa arzular Kimsesizliğini duyurmak istencinde Başını bağladığım erguvan ağzı şiirler Yokluğunun sancısındayken eylül düşlerim Ne sen kaldın geride aşk Ne ben öldüm derinde Ve de gitmelerim Sen de kaldı ya Ayıpsı iç çekişle Gülmekteyim berinde ...
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge Aşklar Kuarteti
GÖLGE AŞKLAR KUARTETİ Gün döndü sevda yüklü kanatlara Döküldü tan kuşku sürgünlerine… Bir sevda yankılanır hazan düşlerimde Rüzgar yalarcasına geçer kıraçlarımı Dönemeçlerimde giz sevdalar Titremelerle girilmiş koyunlarda şüphelerim Bilirim ki Aşk ötesidir uzanışlarım… Dolunay ürküsü nazarların Gölge aşklar kuarteti misali Yoksul davul vuruşlarıyla Damla damla hazana dönüşen aşk Gecenin sabaha selamı gibi Baharda çiçek olur konfetiler Kamelyalarım sarar sevda sürgünlerini Manolya beyazlarında erer sukûta Bu sevda Açılan ellerin restidir… Anarken şiir düşlerin oylumlarını Pusulada mealsiz belli belirsiz sapmalar Kuzey güney med cezirlerinin Esaret ateşinde yalnızlıklar. Çıkarırım tüm senfonilerden Fa diyez yakarışları Bilesin… Aşk Sadece aşk olmalı Ataklarında vurgulu sazlar suskun Ortada sadece kemane dansları salınmalı Ay ağlamaklı Yürek yitik Sevda başıboş dalyanlarda Havaysa aşka dönük… Suyu ısınmış sazların Titrek bam tellerinde örtülü sevdalar Rakkas kıvrımlarında ayın dördü Ebem kuşakları yıkmakta horonu Dersin Gecenin dönümü ayrılık Sabah hasrete vuslat Dersin Bir gece uzantısı sevişmelerin Yaprak sesleri akmış bahar gözlerine Yüreği hala tutsak kuşku sürgünlerimin …
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|