![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Külle örtülüydü sevda
İçinde külle örtülü bir sevda Yüreğinde bitmez bir haykırış Ciğerinde hala teninin kokusu... Uzaktan sılanın vurgusuyla Zaman zaman sevdanın labirentlerinde Kayboluşlar... Yalnızlığın hüznü Ulaşılmazlığın yanık türküsü. Kulaklarında hala onun sesi Duyguların hicran boylamlarında... Düşlerim onla güzel Nefeslerim daha sağlıklı Heyecanlarım hala ilk günkü gibi... Yakarışlar vurdu beni Ellerim hasretiyle kelepçeli Gözlerim yüzüne mahkumken... Ve sen aşkım, Benimle ağlarmısın? Karıştırırmısın göz yaşlarımı Gece kirpiklerinde... Bilesin istedim Yanaklarımızdan süzülen sevda Sevgililer günü için kırmızı güldür...
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() La minör çırpınışlar
La minör çırpınışlar � Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? � Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. �Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor�� *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına.
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maviydi Sevişmelerim
Aşk ekti yalnızlığım Hasadında maviydi sevişmeler... Omuzuna konulan bir içimlik öpücükler Sarhoş gönüllerin tesellisi niyetindeydiler Bir güvercin yüreğinde gizlemlerim Salınır mavi dalgaların hayat salıncaklarında Süzülür perdelerinden ihtişamı nazların Usulca kavuşur göz yaşları gönül koyaklarına Yaşanası kazınır usuma divane aşklar Vurur dalgalar sevdayı çığlık çığlığa Masalımsı kesişmelerin derinlik korkularında Manolyalar alevlenir gün batımı sohbetlerinde Çobanaldatan kuşu uyanıklığında gözler Tarar gönül arşlarını sûkut özlemleriyle Işıltılar nağmelenir viyolonsel kıvrımlarında Çığlıklar sarar sevdayı söz dönüşümleriyle Silinmiyor karanlığın izdüşümlerindeki iz Terketmiyor yüz çizgilerimde saklı hatıralar Maestro fırçasıyla uçuşuyor kanundan musiki Dökülüyor sahneye konfeti yağmuru fasıllar Bir imkansız huşu içinde temaşadayken sevdalar Kayan yıldızlara adandı dilekler yakamozlarla...
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne yıllar yordu ne de sen
Baksana aşkım; Bugün daha da ak düşmüş saçlarıma Gün geçtikçe sana ne çok benziyorum. Yüzümüz de buruştu birlikte, Ellerimizde… Sen de başladın hava tahminlerine, “Bu gece olmasa bile sabah mutlaka yağacak”.. . Ben sana ilk günden beri Hep “Aşkım” diye seslendim. Ne yıllar yordu ne de sen yordun. Seninle ilk bakışmamız vardı ya; Hani alı al moru mor olmuştum. İşte o günden bugüne ; Gözlerine bakarken Hiçbir şey değişmedi ben de… Hala ruhumu ısıtan o bakışlar, Hala “üşüdüm” bahanesiyle Sokulmalarım… Biliyormusun? Hiç düşünmedim ölümü. Biz sonsuza kadar eleleyiz ya… Ama artık kendine dikkat etmelisin, Neydi o geçen seneki halin. Sevda yüklü kalbin nasıl da üzmüştü seni. O gece hariç Hep bizim yatağımızdaydık. Ne zor geldi biliyormusun sensizlik. Sensiz gece… Düşümde Azrail'i gördüm Ona gitmen için bir sürü komiklikler yapıyordu. İlahi Azrail dedim kendi kendime, Sen adamı öldürürsün ![]() Bak bu gecede güneşi birlikte Yolcu edelim sevdalısına. Bilirsin bir bize bir onlara Döner durur… O taraftada, sen ve ben gibi bir çift Elele doğuşunu izleyecektir. Sonra çıkalım verandaya, Sen o hala gözün gibi baktığın Plaklarının arasından seç Aşk şarkılarımızı. Ama bu gece ilki “sympathy” olsun lütfen, Delikanlılık döneminin “by sympathy”si.!!! Nasıl da fır dönerdi kızlar Pervaneler gibi ardında. Ve sen nasıl da sıyrılır koşardın bana. Sakın karıştırma lütfen, Masada sen hep sağ tarafta oturursun. Şarap kadehlerimizde aynı halbuki. Yoksa, yoksa sen hala göğsümdenmi İçmek istiyorsun şarabını. Hep öyle derdin bir tanem bana. “Sanki seni içiyorum…” Tamam tamam söz veriyorum Bu gecede öyle olacak. Şimdi bir söz de senden istiyorum Aşkım, Yaz *******inde bile “üşüdüm” diye sarılmalarıma Verdiğin yanıtı , Bir daha ver bana Son kez de olsa…
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neydi Senin Adın
Kalbime girmişsin sen yıllar önce Neydi senin adın hatırlamadım Aşkımla yanmışsın sen ondan önce Neydi senin adın hatırlamadım. Yıkılmaz denilen sevgiye kanmış Uğrunda aştığı engeller varmış Dediler gözleri sanki baharmış Neydi onun adı hatırlamadım. Yoluna yazdığım şiirler varmış Ölümsüz sevgimi şarkılar kapmış Nedendir bilinmez bir inat yapmış Neydi bunun adı hatırlamadım.
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ödünç Akşam Günceleri
Yalnızlık panayırları gözlerden ırak Bir serçe dokusuyla işli ******* Tenlerde mehtabın kokusu Yakamoz darbeleriyle sancılarda Yıkıntı örenlerin asude bakışlarında Bir gelincik selamlarken eceyi Öksü otu çeker geceye reveransını Yaşanmışlığın yıprantılarında kalmış Şakayık renklerinden kovulma hayat Al benisi ucuz pazar tezgahlarına dökülse Kurur mu? gözyaşın odeon basamaklarında Kaç Sokrates eskitir bu sevda Kaç Eflatun ‘la ağlaşır... Liman uzantılarına saklı İzbe kumsallar üzerinde dağılmış düşler Ve pervasız yüzleşme hesaplarına açılan Kumdan kalelerin burçlarından süzülen Ebem kuşakları sarmış giz telaşlarını Gözler susku sorgulamalarında Lâl olmuş yürekse hala Yar kokusu esintilerine niyette... Nazarların sedalanırken Babil’in asma bahçelerinde Bir İskender gururu yakar bağ bozumunu Tan sararken sensizlik gölgelerini Ne petrus tadı esir alır Kleopatra’yı Ne de ayaklarına serilir Hitit Güneşi Fi tarihi aşklarının vedası; Hiç bitmeyecek Hindu seferlerin Muson yağmurlarıyla sarmalanmış Binlerce sevda masalı tadında Saklanacak ödünç akşam güncelerinde
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Of Ya
Yine yıldızlar küstü bana Of yaa... Oysa yelkende savrulan aşklarım Dümende sevdalarım olacaktı... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Oysa mendirekte bekleyecekti yar Ben gözetleme kulesindeyken... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Oysa yakamozlarla maillemiştim Uçsuz bucaksız sevdamı... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Oysa hep onlara bakmıştım ******* boyu Ve onlarla paylaşmıştım düşlerimi... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Kimbilir hangi aşkı sildim defterden Ya da hangi sevdamı yaktım... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Yırtarım şimdi geceyi üç güneş boyu Çıkarım koynundan sabaha dalarım... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Hangi şarkıya sığınsam gün boyu Nereye akıtsam gözyaşlarımı... Yine yıldızlar küstü bana Off yaa... Ellerim sımsıcak bir liman arayışında Dokunası tenlerin titreyişinde... Bendemi küssem onlara ve desemki Ohh yaa...
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oğluma
Dün sana şöyle bir usulca baktım Ne kadar büyümüş serpilmişsin sen Ben seni dünlerde oynar bıraktım El kadar çocuktun bilir misin sen. Gidiyormusun oğlum, gidiyor musun Düşlediğin hayata koşuyor musun Gidiyormusun oğlum, gidiyor musun Özlediğin çiçeği kokluyor musun. Nedendir bilinmez içim ağlıyor Bir kuş gibi yuvadan gittin gideli Özlemin silinmez yürek dağlıyor Giderken elimi öptün öpeli. Seviyormusun oğlum,seviyor musun Bir gül verse diye bekliyor musun Seviyormusun oğlum,seviyor musun Saçları ak bizleri özlüyor musun.
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle ki yüreğim sende ağlıyor
Bir yaz yağmuru vardı dışarda Eylule çalmıştı gönül havamda Her damla andırır aşkı sevdamda Öyle ki yüreğim sende ağlıyor. Sardunyalar gibi suya hasretken Camın buğusuna adın yazarken Gözlerim an ve an seni ararken Bir baktım yüreğim sende ağlıyor. Bir gülün gözüyle aşkı bulmuşken Bülbül çığlık atıp bizi izlerken Gönül defterime adın kazarken Bir baktım yüreğim sende ağlıyor. Yokluğun bir yara gibi kanarken Düşümde gözlerin beni tararken Günlere aylara ceza yazarken Bir baktım yüreğim sende ağlıyor . Sende ağlıyor,sende ağlıyor Sensizlik güzelim yürek dağlıyor. Sende ağlıyor sende ağlıyor Yağmurla kendini sana adıyor. Sende ağlıyor sende ağlıyor Bu gönül yürekten sende ağlıyor.
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pardon şarkınız düşmüş
"Sabaha süzülen gecenin nazendeleri Bir bir döküldü Şehzadebaşı tuluatlarına.." Kolkolaydık meyhane çıkışında Ud sesindeki tutsaklığımıza son verip Uzanmak istedik yıldızlara Pardon dedi bir çocuk öyle ya Onlarda yalnız dolaşmıyorlar mıydı Çektik içimize nihaventleri Ellerimiz marpuçda Sonrasında fokurdadı aceme kürdi bir şarkı Hüzzam gönlümün gece kokan meyanlarında Bir sipsi değiştirmek kolaylığında Şu uzun gecenin gecesi olsam ki Bir şarkı uçursak geceye Sarsa bizi be sevdam. Bir nara patlar Tophane keşhanelerinde Zarlar bile ıradı düşeşten hepyeklere. Şerefe vurulan öküzgözleriyle Paylaştık gururumuzu çilingir sofralarında Haliçte gün doğacakmış dediler de Kıbleyi şaşırıp yüzüm döndü sevdaya. Aşkıma sarmışken o muhabbetleri Tenim ürpertilerde, yürekse çırılçıplak; Yenicami önünde üç Çigan raksında Ay, venüse göz kırpıyor arsız hovarda. Avucumda bir baykuş sesi hapsolmuşken Şarkım ağlamakta ney düellolarında. Yorgun sürünmede ayaklarımız Dilimizde pelesenk gece kirpikli kadın Ne etsek silinmiyor o gece bakışlar Ne etsek bitmiyor Endülüs yokuşları. Kalkıp ocakbaşındaki kömür sohbetimizden Vuruyoruz sandal sefalarıyla Göksuyu. Öyle uzanalım nağmelerinde Kalsa da mazinin hatıra şarkılarında Hala içimde mesiredir o veda busen Sabah karşıladı gün doğumunu da Aldı renklerini verdi erguvanlara. Gün doğdu biz tükendik şarkılarla Sarıldık çamlıcada sevda yorganlarına. Dalarken notagahın nizamiyesine Pardon dedi bir çocuk Şarkınız Düşmüş...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|