![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Sevdanın Çiçeği
Öyle bir sevgi ki sana duyulan Savaşı barışı bir yana koyan Duyunca sesini ruhları doyan Herkes seni sevdi sevda çiçeği O güzel bakışla herkesi yakan Sevgiyi sevdayı canında bulan Tanrının lütfunu ortaya koyan Sevgilerin tacı sevda çiçeği Aşkı anlatırdın şarkılarında Sevdalar uyanır gönül bahtında Sevgiyi duyarsın sen hep canında Aşkımın hülyası, sevda çiçeği
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen, Renkler ve Çiçekler
Sen ve renkleri versene bana Bir sen olurdum ki benden de öte Sen ve çiçekleri verseler bana Bir ben olurdum ki benden de öte Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor Sen, renkler ve çiçekler bir arada Bir de bunlara tuz biber ekiyor Sevda katıyorum aralarına Sende sevdam, çiçekte renk oluyor..
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Suçun Yok Tsunami
Bir Çavlan ağlıyor... Her damlası ; Yok oldu bir anda. Oysa hergün; En taze sularını vermişti ona... Dağların zirvesinden, Yeşilliklerle süslediği toprağın Dipdiri memelerinden; Aç bir bebe gibi emdiği sular; Ona ihanet ettiler... Oysa; Güneşin ilk ışıklarıyla uyanmış, Onların sularıyla dansını seyrediyordu... Güneşin ilk ışıkları oynaşırken sularında Bembeyaz gelinliğiyle Günaydın demişti. Neydi bu ihaneti kusan öfke Koynundaki herşeyi silip süpüren neydi? İnsanoğlu; Bir anda Cennetin; Cehenneme döndüğünü gördü. Gördü de farketti mi? Nerde hata yaptığını!!! Demle çayı dünyalı, Onbinlerce can gitti Vurdum duymazlığına... Uzaktaki timsah gözyaşlarına karşın, Ateşin düştüğü yer kor . Ve; Öyle bir kor ki , Asla közlenmeyecek... Bilemeyiz ki Çavlan; Her damlasına verdiği Doğa şehitleri için, Ne kadar dargın kalacak Okyanusa... Ve insan; İhanetin hesabının, Mutlaka sorulduğunu, Ne zaman anlayacak...
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sesilya
-Yakamozlar pilesindeyken suların “Sesilya” sarar zamanı çığlık çığlığa- Endişeler sarar buluta döngü saçları Bir tutam aşina siner sürmelerine Harelenmiş sular ihtişamında hüzün Süzülen asudedir her dem dudaklarından Gün ezgilerinde panayır sarılışlar Saklı saklı dokunurken sevda tezgahlarında Gayda kıvraklığına dönmekte karanlık Avuç içlerinde açarken huzmesi cananın Yazılsa ol aşüfte fermanları koynunda Dökülse divane aşıkları buklelerinden Nasılsa kalmış sürüncemede hasretler Nasılsa ağlamış dar günlerin bağbozumları Dur öyleyse dur da koyma akşamları Sarhoş çalgıların pervasız düetlerine ... Ay sunarken kızına napoliten çağrılar Saldığı merdivenlerde süzülür ışıltılar Bir işmar ötesi uçuşlarındayken vuslat Dalga dalga sus payı buseleri dağıtırlar Kumsal boyu sevişgen yıldızların izlerinde Utangaç sevda ürpertileriyle beklenir sabah Kandil raksıyla harelenen yasemen çiçekleri Salıntı rüzgarların yağmur ötelemelerindeyken Godot duruşunun temaşa zaferlerine şahit Tan dokunuşları saracak sevda öykünmelerini
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Bakışlım
Gideceğim artık sensiz oluşa Hayatım benzeyecek belki de kışa Sevgini yazdığım bu garip başa Bak neler oldu sevda bakışlım Senin için yazdığım tüm satırlarda Kendimi bulmuştum sanki baharda Beni sensizliğe ittiğin anda Bak neler oldu sevda bakışlım Nasıl yok olursun unutmak için, Sevdayı bırakıp yok olmak için, Sevgimsiz kalınca bak için için, Bir hayat bitiyor sevda bakışlım
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Türküsü
Bir neyin içimizi titreyen sesini, Bir uzun havanın esintisinde doymak Bir kavalınburuk sessiz yakarışını, Bir sevda türküsünün ezgisinde duymak.. Bir sazın titreyen içten yakarışını, Bir ozanın sevda dizelerinde duymak Bir kemençenin kıvrak çalınışını, Bir halayın ayak seslerinde duymak.. Bir sevdanın özgünsel yaşanışını Bir canın sıcacık sargısında bulmak Bir aşkın ölümsüz dinginliği Bir sevgilinin paylaşımında bulmak.. Ahh.. Ah.. Sevda Türküsü...
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Tutulmaları
"Kandillerin sıcaklığında Isıtabiliyorum ellerimi." Yine terkedip giden Bir sevdalının ardından Her zamanki gibi kalakalışlarım. Tütsü yakardık her Yağmur akşamında. Sarardık birbirimizi sırılsıklam Ve o çok uzaklardaki Çakar almazın, Geceyi yırtan feryadını dinlerdik. Sevişirken, Ay ışığı dolanırdı her yerinde de Ben hep ebe kalmak üzere Körebe oynardık... Gaz lambasının her zaman ki Titrek,ürkek ışıklarında yıkanır Sıyırırdık içimizdeki bizi Bir kez daha kendimizden. Kandillerin isiyle yazdığım sevdam Ve ruhuma çektiğim sevda sürmelerim. Verandada yakamozlara nispet, Denizler yandıran gözlerinde Sevda tutulmalarını izlemekle Dolardı gece koylarım... Gidenin ardında gözleri kalır... O gitti!!! Pişmanmıyım? Diye her kendime soruşumda Aynı cevabı yazdım duvarlara ASLAAAA... Ben ancak, Yağmur akşamlarında yaşarım. Damlalar yağmuru, Dokunuşlar sevdayı doğurur. Ben beklerken çingene sabahlarını, Belki bir damla daha vurur cama. Ve biri yine yaşantımın, Yağmur Akşamlarına karışır da, Ben yine sen olurum, Sevda tutulmalarında...
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdam Nöbetlerde
Sevdam nöbetlerde, gurbet elde hasretlerde Sevdam gözlerinde, yanağından süzülmekte Sevdam denizlerde, dalgalarda gizlenmekte Sevdam gökyüzünde bulut bulut gezinmekte Sevdam paramparça, yüreğimde benliğimde Sevdam sönmeyen kor, yakıp beni eritmekte Sevdam sonu meçhul, bir sonsuza yürümekte Sevdam kimsesi yok, yokluklarla sürünmekte Sevdam feryatlarda figanlarda bilinmekte Sevdam her ayrılık, şarkısıyla söylenmekte Sevdam ümitsizlik, çaresizlik ülkesinde Sevdam adı yok ki, kayıtsızlar listesinde
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdası Denizlerin
Şöyle iliklerime kadar ıslansam diyorum Hücrelerimi saran aşkın yüzünden Hapsolup kalmışım gözlerine Akan pınarlarına Hani yıldızları saymaya çalışmıştık seninle Hatırlıyor musun 30 da uyuyup kalmıştın dizlerimde Saçlarının arasında dolaştı parmaklarım Yıldızlar mı çoktu yoksa saçların mı Onlar mı parlaktı yoksa gözlerin mi Yakamoz var mıydı o gece Hatırlamıyorum şimdi. Kimbilir belki sendin koşuşan O kızıl denizin üzerinde
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek İstiyorum
Seni Bir kızılderilinin çevikliğiyle sarıp, Bir amazon cesaretiyle sevmek istiyorum. Seni, Bir bebeğin masumluğuunda görüp, Bir çiçeğin güzelliğinde sevmek istiyorum. Seni, Bir çavlanın serin sularında duyup, Bir ormanın gizeminde sevmek istiyorum. Seni, Bir yağmur damlasının duruluğunda bulup, Bir okyanusun derinliğinde sevmek istiyorum Seni, Bir bulutun beyazlığında yaşatıp, Bir yıldızın parkaklığında sevmek istiyorum. Seni, Bir oğlağın inadında hissedip, Bir aslanın muhteşemliğiyle sevmek istiyorum. Seni, Bir sevginin doyumsuz özlemiyle algılayıp, Bir deli sevdalarda sevmek istiyorum...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|