![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ŞİİRİM BEN...
Şiirim ... dünyayım hülyayım SEVDAYIM... Şiirim, Gün batımı aşkınız Tan yeri aşıkınız... Şiirim, Kanatlı kelimeler İmge yağmurlarıyım... Şiirim Yüreğinize oya gibi işlenmiş Aşıklara sevda gibi gizlenmiş... Şiirim, Gülümsemeniz Gözyaşınız Limanınız Ana kucağınız... Şiirim, Baharınız Hazanınız Hüznünüz Avazınız... Şiirim ben ; Hayatım...
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Siyah - Beyaz
Siyah mı beyaz mı neydi seneler, Ardına dönüpte hiç bakmadın mı? Acıyla tatlıyla geçti *******, Bir canda eriyip sen yanmadın mı? Beyazlar çoktuysa bilki siyahlar, İçinde bir ukte öyle kalırlar. Siyahlar çoktuysa bilki beyazlar, Yaşanmış herşeyden üstün olurlar. Siyahda beyazda bizim rengimiz, Bir bilsek yaşamda neydi dengimiz, Sönmedi sevdalar hala kor gibi, Her bir şeyler için değsin cengimiz.
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Mektup
Sana yazacağım son mektubumda Aşkımı bulacak ağlayacaksın Kapını çalacak o günkü posta Sevdamı görecek kahrolacaksın Her satırda kalbim yüce aşkını Gözyaşıyla yazdı, ıslanacaksın Mektubun sonuna konan noktayı Görünce alevle tutuşacaksın. Feryatlar içinde bana koşacak Ne yazık ki geç, geç kalacaksın Ne yaptım ben diye çırpınacaksın Ömrünce sen beni arayacaksın
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Perde
Kaç bahar yakıldı sevda sarışlarına Kaç ateş körüklendi göz alışlarından... Yorgun damla serpintileri gibi hayat Hedefe doğru hep düşüş sinyallerinde Yürek çağrıları durmaksızın amanlardayken Aldırışında değildir süregiden zamanın Ne zaman bir kemane tarasa gönül tellerimi Titrer içim erir giderim ten okuyuşlarında Her çekişte hüzün sellerim doluşur boşluğuna Sararım sımsıkı aşklarımı diyez salınımlarına Gözlerine hazan çekmiş ihtişamın düşleri Fokurdar nargile misali dumanında sensizlik Uğultusu müşkülpesent sevda artıkları gibi Vurur bir bir ihanet sancılarını an ve an Düşer yalnızlık parmak uçlarına sersefil Uzar dolanımı ayın karanlık yüzüne ecelsiz Su serpisi kırılma eşiğinde aşklar Dalgın gözler ebem kuşaklarında mapusluk Kırık dökük hatıraların sararmış fotoğraflarıyla İner hayat omuzlarından asude pişmanlıklarla Solumaları kesikleşince sevdanın Ter soğumaları kitler muhabbet telaşlarını Bir derin sessizlik sarar ürperti koşuşmaları İner büyüsü aşkın sevda silüetlerine de Son perde diye haykırır çığırtkan Ahir zaman finallerinde...
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz Olurlarım
Pejmurde hayallerim yağmakta Ilgıt bakışlarımın söz olurlarına Güney rüzgarları salındı aşkın büyülerine Tel tel süzüldü ebemkuşakları gözlerden Çerçi ateşlerin uslanmaz akşam portreleri Erte sevinçlerimin durulgan yadsımalarında Deniz çekilmelerinin ekim sancıları gibi Feryadı kısık ateş böcekleri sarar zamanı Düşer bekleyişler seyrü sefer hokkaların Kırılgan kalem ucu bezgin şiirleriyle Nerde bir yalnızlık varsa kaçak olmaktansa Biten bir sevdanın ardında durmayı yeğledim O gece hiç sarmadı ırmak akışlı vaziyetleri Hiç durmadı ölgün sibemol haykırışları Göz gözü görmedi damla boy verirken Kıstı temmuz ısınımlarını ten rüzgarları Uyu büyümelerinde içsel haykırımlarla Dönüş yolculuğuna iner seher soloları Sıkışırken hayat meridyen aralımlarında Kemane çığlıkları asılır salkımlarına Vurulurken gölgeleri yağmur akşamlarında Bir bir önüme düşer söz olurlarım.
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şu Çılgın Türk'ler
Rüsumbat yanaşmış İnebolu’ya Analar bacılar haydi yalıya Sırtlanıp mermiyi Anadolu’ya Dağı aşıp geçti şu çılgın Türk’ler. Ayakta çarık yok üstlerde mintan Karnı acıksa da demiyor aman Biliyor gün gelip yazacak zaman Yeniyor düşmanı şu çılgın Türk’ler. Atam’dan yadigar bu vatan bana Ahmet’ler Mehmet’ler koynunda yata Elinden geleni ardına koma Tarihe yön verdi şu çılgın Türk’ler. Dersin ki atmaca Halide Edip Kurtuluş yolunda şanlı bir edip Düşmanı yerlere şöyle bir serip Kurtardı Vatanı şu çılgın Türk’ler. Yobaz aynı yobaz şeriat kokar Sarığı cübbeyi gözüne sokar Ata’nın gençleri sanma ki bakar Zamanını bekler şu çılgın Türk’ler. Tanrı bana verdi iki can oğul Yunan sen İzmir’de kordon’da boğul Ata’mın dersleri daim bir okul Hürriyet aşığı şu çılgın Türk’ler. Ergüney diyor ki akıl sır ermez Hiçbir Türk Vatanı düşmana vermez Kendini sevene sırtını dönmez Bilmem anlattı mı? Şu çılgın Türk’ler.
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sudaki Gölge
Dökülmüştü geceye şiir Akmaktaydı gönül nağmeleri gülizarından Simsiyah bir sitem atılıyor kör uçuşlarıma Kanadım kırıldı kırılacak Düşmekte gece öfke dalgalanmalarıyla İnmekte şarkısı nazım sancılarıma Düşecektim bir gün düşlerimin içinden Takılacaktım yıldız misali saçlarına Aşk mı büyüktü gözlerinden!!! Niş kandillerinde buram buram titremelere Bir tutam dokunuşmuş bergüzar Öpücükle sıvanan varaklara saklanmış gizleriyle Saba rüzgarına yetişecek gecenin matemi Çekilmiş minder kenarına nakşederken hayali Sedir uçlarında sessiz sohbette sudaki gölgeler Heyecanında müthiş bir çığlığa dönüşen İç çırpınışlarımın suskunluklarında bir orkide Gök gürlüyor gülüşüne Siniyor bahar su gözlerine Hayatın Nazende süzülüşleri Yağmurun aheste salınımlarında gezgin Benimse Nisan tutmuş ellerimden...
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suzinak Düşgen-Işın Ergüney
Kıyı dalgalarımın ruh esintileri karışmış Yokluğunun ghiamoura titreyişlerine Yorgun omuzlarda hayat cilveleri Düşen aklar misali akşama dönüşlerdeyken Bir el uzantısı kadar dokunası sevdalar Kördüğüm rüzgarlarına eşlik ediyorlardı Terennüm eylemekteyken kardinal kuşları İnmekte mehtap lûtfuna sevdanın Yıldız kaymalarına duacıyken niyetler Gezinti dinleyişler sarıyor şavk vurgunu geceyi Güneşin suya reveransı İbrişim örmelerinde oynaşırken Nazende kahkahaların şehvetinde Gün vedasına hazırlanıyor … Karanlığı yırtmakta bir çakar almaz öfkesi Sarmakta muhabbeti erguvansı hüzmeler Anmaktayken gönüller mazi güncelerini Bir düş sarar imbat üstü neyzen fasıllarını Biri saçlarından süzülen İki yağmur damlası saklanmış cepkenime Aşk yazılırken senden yana; Ruhunun güldüğü anlardaki gözyaşın Papatya fallarında ebelenmenin nihanı Derinliklerindeki arayış voltalarıysa Açılan güllerin şiirsel hayalleri gibiydi Söyle Geçerken ahir hayatımız beyhude Çok mu pişmandık onurlu bakışımıza Söyle Öyle boynu bükük uzanırken Suzinak Düşgenlere Çok mu erkendik birbirimize…
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Terhis ettim gönlümü
Gez göz arpacık Günlerini ardıma bırakıp Terhis ettim gönlümü... İlk bakışların heyecanları Hala hep içimde yaşıyorsa da, Hala ilk elini tutuşun Ateşi içimi yakmaya Devam etsede, Terhis olmayı hak etti gönlüm. Gerçi biraz erken terhis bu!!! Lakin ; Gez, göz, arpacık Birbirine karışmaya başladı. Yüreğimin yelkenleri, Dolmuyor artık sevdayla... Gün kerahat vaktidir demeli Ve vedalaşmalı sevdadaşlarımla. Hepsine birer kırmızı gül sunup, Yanaklarına veda buselerini asmalıyım. Sizlere yaptığım her şeyi affedin Ama yapmadıklarımı asla bağışlamayın!!! Tezkereyi aldı gönlüm. Elveda aşk,elveda sevda... Elveda Göz, gez, arpacık!!!
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uykularım Yansın
Her gece Sıyırınca makyajını gece, Yeniden aşık olmak isterdim sana. Ve isterdim ki Her gece Uykularım yansın seninle. Bitmez sahillerle Kavgam benim. Her sabah, O taptaze kumlara İlk ben basmalıyım. Silinmeli yengeçlerin Ayak izleri... İlk ben bozmalıyım Gecenin emeğini. Kaçmalıyım Yıldızların Yorgun bakışlarından. Kavga etmeliyim Yakamozlarla bile... Bir kez daha Silmeli makyajını gece... Uzakta Çooookkkk uzakta esen Benim rüzgarımdır. O rüzgarlar ki; Anlatır yürekler dolusu Sevdayı bir solukta da Bilirim anlamazsın tek satırını Ve hala öylece bakarsın Gece gece... Gitmeliyim... Vakit beni alıp gitmeden, Vurmadan yalnızlıklar ötesine. Ve belki de ben de Sıyırmalıyım geceyi Üzerimden... Dönmeliyim Yanan uykularıma. Her sabah , müjdesi olan Uyanışlarımla. Dönmeliyim biliyorum Yanan Uykularıma...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|