![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1689
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fındık Ezmesİ
Malzemeler: 300 gr kavrulmuş fındık ½ çay kaşığı tuz ¾ çorba kaşığı pudra şekeri Kavrulmuş fındıkları mutfak robotuna yerleştirin ve 3 dakika kadar robotta parçalayın. Margarin gibi bir kıvama gelmesi gerekiyor. Tabii içinde çekilmiş fındıklar kalacak Yavaş yavaş şeker ve tuzu ekleyin. Eğer robot çalışırken üstünden malzeme koyabildiğiniz bir yeri varsa oradan ekleyerek robotu hiç durdurmayın. Kenarlara yapışan karışımı bir spatulayla tekrar kaba doğru itin. 7 dakika kadar robotta çekin. Kakaolu Fındık Ezmesi için: 300 gr fındık, 125 gr pudra şekeri, 3,5 çorba kaşığı kakaoyla aynı işlemi yapabilirsiniz. Baharatlı Fındık Ezmesi için: 300 gr fındık, 125 gr pudra şekeri, 35 gr pudra şekeri, ½ çorba kaşığı tarçın, isterseniz ½ çorba kaşığı da yenibahar ekleyip yine aynı tarifi kullanabilirsiniz. Fındıklar çekildikten sonra diğer malzemelerin eklenmesi diğer tariflerde de geçerli. Eğer bundan daha kıtır olsun istiyorsanız, ezmeniz hazır olduktan sonra 40 gr kadar çekilmiş fındık ekleyebilirsiniz. Ondan sonra ister kaşıklayın, ister ekmeğinize sürün, isterseniz tatlılarınız da kullanın.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|