![]() |
![]() |
#41 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2285
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hoşçakal Gönlümün Nazlısı
Gidiyorum buralardan yalınayak ve üzgün önümdeki uçurumlara aldırmadan varsın hayallerim kurduğum yerde kalsın o gerçekleşmeyen hayallerim. ardımda yaralı bir yürek kederli bir ömür ve yoksul anılar bırakarak çekip gidiyorum sevdiğim hoşçakal gönlümün nazlısı, bağrımın sızısı, hoşçakal Gidiyorum başım önümde, gözümde nem duramam artık ey aşk, ey sevdiğim hüzne ve kedere boğulduğum bu şehirde duramam hiç bir anı kabul etmiyor beni bedenim buz gibi soğuk yüreğim param parça keder kış kadar soğuk ellerim ardımda yoksul bir sevda ve bana ait ne varsa bırakıp gidiyorum ardıma bakmadan hoşça kal anlımın yazısı, kaderimin küskünü hoşçakal Bütün yaprakları dökülmüş dalları kırılmış bir ağaç gibi hıçkırarak ve bırakarak ardımdan sırtımı yasladığım çınar ağacını yaslı meçhule giden acılar yüklü bir gemide uğuldayan rüzgarlara sarıp sesimi şarkıların sustuğu, aşkların vurulduğu limanlara gidiyorum sevdiğim hoşça kal kırık sazım, sevdamın yaralı türküsü hoşçakal Bir yıldız daha kaymadan gözlerimden yüreğimden bir arzu daha sönmeden ıssız bir köşede bırakıp kırgın gülüşlerimi sabah çiğlerine gözyaşlarımı, hüzünlü bir fotoğrafta düşlerimi bırakıp çekip gidiyorum buralardan ey aşk, ey sevdiğim Bir daha yağmamalı bu ihanet yağmurları ağlamamalı bu yürek bir daha yüreğimdeki acıyı, başka bir acıyla sarıp alıp dağların ve yıldızların gölgesini yanıma yüzümde kış, bakışlarımda kar yorgun akan bir ırmak misali kimsesiz sokaklara bırakıp yanlızlığımı çekip gidiyorum sevdiğim hoşça kal *******imin yıldızı, karlı dağların yalnız kızı hoşça kal Bütün borçlarını ödedim bu sokakların, alacağımı aldım geri dönmez bir mevsimdeyim artık duramam ey aşk bu şehre sığamam bu hüzünle yoksa acılar üşütür beni kar kavurur anılarımı donar bakışlarım üşürüm... üşürüm ey aşk Sorma nereye, hangi dağın ardına? ne kadar uzağa varır yolum? kim yoldaş olur bana ? dönüp gelir miyim yine bahar geldiğinde ? çiçek açtığında mor dağlar sorma!... Ey gönlümün sultanı, iki gözüm hosçakal her sabah gülüşünden öptüğüm, saçlarını okşadığım her gece hoşçakal artık vakit tamam yıldızlara gözlerimi ayışığna sessiz gölgelerimi bırakıp sazımdaki hüznü, içimdeki sızıyı boynu bükük karanfilimi ve yüreğimin yangınını bırakıp rüzgarlara sırılsıklam yalnızlığımı alıp yanıma çekip gidiyorum işte hoşçakal nazlı çocukluğum, sevdalı gençliğim bağrımın ateşi, kalbimin ahı, mühür gözlü yar hoşçakal… |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşka Benzetme
Bir çeşit ızdıraptır o, bir çeşit can çekişme. Yüreği avuçlayıp sunmaktır mütemadiyen gecenin zifiri karanlığında bilinmez bir güce. Bir çeşit alışkanlıktır o, bir çeşit kabullenme. Şöyle güzelce bir elbiseyi giyip de çıkarmamak uzun bir süre. Bir çeşit kirlenme ve kirletme. Bir çeşit sesleniştir aynı zamanda, bir bekleyiş. İnsanların akın ettiği bir istasyonun buz gibi duvarlarına yaslayıp sırtını izlemektir geçen trenleri. Birine atlayıp süzülmektir unutulmuş topraklara ve terketmek trenleri günün birinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Aşka Demlenen Ömür
Sevdam, yüreğinde üşürken, Denizler yanıyor bakışlarımdan. Yalnızlığın kalabalığına karıştığı gibi sensizliğim; Yokluğunun sesine karıştı sessizliğim. Ellerimde kalan; Ayrılık acıları Ve duygularımın dokusundaki bir tek hayalin. Rüzgarın dokunuşları alnımın ateşini alırken; Islak gözlerim üşüyor bu sabrın buzulundan. Zaman dışı saatleri kim anlar ki söylesem? Çiçekler tutuşturulmuş ayrılığın eline. Ve bir yokluk yakamozu düşmüş gönül nehrine. Gökyüzüne düşen *******imden alınmış sabah, Artık, yalnızlığım doğuyor güneş yerine. Sesinin yankısıdır bu isimsiz çığlığım, Hasretin buharıdır bütün bulutlar. Duyamazsın beni duymayacaksın; Çünkü acılarım kadar sevinçlerin var. Bense, elime verdiğin bir bardak zehrin; Ölümünü yaşıyorum an be an sana. Sana, can çekişimin her saatini, Armağan ediyorum, son nefese kadar. Bin ömür mutlu olmana yetecek kadar Bir acılı ömür yokoldu sana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Gözlerin
Bahar her mevsim Gözlerinde Gözlerin hermevsim Bahar gibi açar kalbinde Hangi yesil bakis Seni alan bu maviliklere Kuslar gibi bakislarin Günesin kalbinde günes gibi parlayan hangi gözlerdi sen yakma ki kusların canını günes açsin her sabah onlarla sen sevki kırmızı goncayı güneste seni sevsin duy ki martilarin sesini denizde sahillerde seni beklesin gel ki vadilerin ardina bulutlar hep senle gelsin sus ki hiç konusma bülbüller hep seni sevsin sen gelki oda, sana kossun sen onu sevki oda, seni sevsin sudan topraktan, var olmus mavi gözlerin |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Nedenler Sıralanır Giderken
Akşam mı odu Böyle döne döne çığlık çığlığa Neden uçuyor kuşlar havada hiç durmadan Gri mantosuna mı bürünmüş gökler Atlasımdaki denizlerin mavisini kimler aparmış Neden kimsenin ağzını bıçak açmıyor Kimleri yaralıyor yüreğimdeki sevda Hüzün mü doldu Neden buğulandı gözlerin Altlarında uzanan dere yatakları neden Ufuklara mı kilitlenmiş göz bebeklerin Bir of çekimlik havayı kim doldurttu ciğerlerine Sıkma dişlerini öyle kenetleyip n'olur Yazık etme kendine Vakit mi doldu Neden alıp götürüyor perçemini rüzgâr Yüzün istasyona mı doğru yöneldi Kim çeldi aklını böyle habersiz Ya kim tutuşturdu, söyle Tıka basa dolu o valizi eline Yolculuk mu var yoksa Nereye ? ? ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() ADAK
Sana şiirler okuyacağım, gitme Güneşler doğacak yalnızlığımdan sana bir ışık getireceğim Büyük aydınlığımdan Sana bir dolu umut getireceğim Küçük ellerine sığmayacak Sana Afrika *******ini getireceğim Sımsıcak.. Sana çiçekler getireceğim Bozulmuş güz bahçelerinden Sana bir serinlik getireceğim Yağmur tanelerinden.. Sana avuç avuç yıldız getireceğim Güneşimden başka Sana engin denizlerin maviliğini getireceğim Köpük köpük dalga dalga.. Sana bir rüzgar getireceğim Dağlardan, tepelerden Gitme, sana zamanı getireceğim Zamanın bittiği yerden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() DİYEBİLSEYDİM
Anladım diyemem ki! Suçluyum Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın, ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() İşte,Bende...
Dalga ile kıyının aşkını bilir misin? Öncesinden başlayıp, sonsuza giden dalga, Hep aşka kavuşma özlemiyle atılır kıyıya. Dalga, seven - kıyı, sevilendir. Dokunur parmaklarının ucuyla sevdiğine dalga Ve döner hep geriye Bilir kavuşamayacağını ama hep koşar kıyıya Her bir dokunuşunda aşkına verir bedenini hesapsızca İşte, ben de seni böyle severim yar. Yar, bilir misin dağ başında açan uçurum çiçeklerini? Bilirler görünmeyeceklerini... Sevilmeyeceklerini... Koklanmayacaklarını... Okşanmayacaklarını... Ama inatla açarlar aşkla, sevgiyle, özlemle. Hep beklerler gelmeyecek sevgilinin onu kucaklamasını İşte, ben de seni böyle beklerim yar. Yar, ipek böceğini bilir misin? Onun kozasının içinde ördüğü o ipliğe olan aşkını Bilir o, ördüğü ipliğin kendisinin ölümü olacağını Ama aşkına feda eder kendini. Öyle verir kendini yarenine korkusuzca İşte, ben de kendimi böyle veririm sana yar. Yar, ağaç ile meyvesinin aşkını bilir misin ? Meyvesini vermelidir ağaç yeniden doğmak için Öyle zorludur ki ayrılmaları Verir meyvesini ağaç meyve tohum olur, tohum kök olur Ve yeniden doğar ağaç kendi meyvesinden İşte bende böyle yar; Yok olmayı göze aldım, tekrar sende doğmak icin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|