![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bugün kar yağıyor İstanbul'da.
Elif elif uçuşan kar taneleri Beni alır, götürür doğduğum yere. Her kar tanesi Çocukluğumun güzelliğini örer Doğanın gergefine. Beni alır yorgunluklarımın içinden Tertemiz kırlara salıverir Ta, o güzel çocukluğuma. Babamın elleriyle yaptığı Kızağa binerim her kar tanesinde. Cebimde kuş lastiğim Taştan mermilerim Koşarım kuş peşinde. Ağabeylerim önümde Küçük kardeşim yanımda Bakal, sığırcık ne varsa Koşturur bizi peşinde. Nefes nefese. Köprübaşı'ndan Maltepe’ye tırmandığımda Haminnemin harman yerinden Kuşlar gibi uçuşuruz kızakla Kaç dakika geçer bilemem Kar taneleri içinde, Ağaçların arasından İneriz bahçemize. Üşüyen ellerimiz Kızaran burnumuzla Atarız kendimizi evimize Çıtır çıtır yanar ördek sobası Sararız çevresini, kardeşlerimle O gün, keşkek pişirmişse annem Yanında mısır ekmeği Sobanın üstünde kestane Oh! keyfimiz yerinde. Allahım, neden büyüdüm ben Kalsaydım çocuk halimle. Okul yolunda, Büyük abimin sırtında Tırmanırız merdivenleri. Ne güzel görünür Maltepe'den Ayancık'ın karla örtülü yüzü Mavi ile beyazın o tatlı izdüşümü, Yeşillerin, kar altındaki hasreti. Trenin ince sesi ve dumanından başka Hiç bir şey bozamaz sessizliği. Her kar tanesi, alır götürür beni Ayancık, Sevgilerimin, özlemlerimin denizi...
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 32 (0 üye ve 32 misafir) | |
|
|