![]() |
|
|
#2411 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bu dağlar muzafferdir,
Ne savaşlar gördü, Yunus emre gezdi, Eteklerinde, Ondandır bu sessizliği, Ne bebek katillerini bastı Bağrına İnsandır diye. Ama heybetlidir yine de Bu toprak kutsaldır, Ne putları yıktı, Ne ateşler söndü bu toprakta, Bu toprak hiç unutmadı, Tek hâkim Allah, Tek hâkim, Tek. Bu sevda Anadolu’dur. Ne bozguncular gördü. Ama yılmadı. Sağını soluna düşürdüler de, Kardeşi kardeşe yıldırdılar da, Yine bölünmedi. Aslında biliyor herkes. Anadolu, Ana dolu.
|
|
|
|
#2412 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bu dağlarda bir Aslan gezer;
Ezer,kara toprağın kara bağrını ezer Koyunlara,kurtlara,çakallara; O dağları hep etti mezar. Kükredi,kükredi de geçit vermedi. Öyle bir Aslan ,öyle bir kahraman ki, Dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Ezer, kara toprağın kara bahtını ezer; Ezerde,taşına toprağına zarar getirmedi. Hey oğul,sen gördün mü o Aslan’ı Sakarya’da,Dumlupınar’da ? O, atalarının sancağını taşıyordu Bir öldü, bin dirildi; Yine şehit düştü bu yerde. Bak, şurada bir anıt mezar; Dalgalanan bu bayrakta,onun hatırası var. Sen,şehit oğlu, şehit torunusun; Bastığın bu topraklarda kefensiz yatan var. Nice Alayları,bin defa; Biz gömmedik mi bu yerlere ? Düşen hain toplar,onları; Çıkarmadı mı göklere !? Hey oğul , Hiçbir kuvvet; Türk’ün bileğini bükemez Tarihler yazmadı mı ; Çanakkale geçilemez ? Ancak; “En büyük düşman içimizde” Asırlardır, o hain ölmedi Viyana kapılarına dayandık amma Yalnız, ona gücümüz yetmedi. Hey oğul, dinle beni Kuran-ı Kerim de gördün mü yerini ? Sen, doğduğunda asker,öldüğünde şehitsin Sakın ihanet etme, ne Ata’na ne Vatana Sen, Hızır’dan da üstünsün Çünkü; sen,doğudan doğdurulup Allah emri ile giden Türk oğlu Türksün Bu dağlarda bir Aslan gezer; Gezer,kara toprağın kara bağrında gezer Koyunlara,kurtlara,çakallara, Bu dağları hep etti mezar. .... 13, 06,1993
|
|
|
|
#2413 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşündüm
Düşündüm de sana bir dörtlük yazmaya karar verdim Bu dörtlük diğerlerinden farklı olacak dedim Kendi kendime Çünkü bu dörtlükleri okurken Sevdayı,sevgiyi,tükenmeyen sevgiyi Haykırışı,hüznü,sevinci,kendini Ve en önemlisi beni bulacaksın Sevgi uğruna yıkılan bir hayatı Acı çekmeyi Karşılıksız aşkın Acı anlamını okuyacaksın Öyle bir dörtlük olsun istiyorum ki Sadece duyguların kağıda döküldüğü Bir dörtlük değil, İçerisinde umutsuz aşkın damlaları, Boşa çıkan bir haykırışın sesi olsun Bu şiir, bu dörtlükler bizim olsun Ve beni anlatsın sana Öyle bir dörtlük olsun ki Başkası okuyunca Şiirde, dörtlüklerde imkansız aşkı, Boşa dökülen göz yaşlarını, ölümüne sevgiyi anlasın Öyle bir dörtlük olsun i Sevgi uğruna bu dünyadan göçmek üzere olan Bir insanı anlatsın Yani beni anlatsın Her cümlede sen ol Sen kok her satırda Ve ben bir daha öleyim O satırları okurken
|
|
|
|
#2414 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünya bir tamam'dan eksiklikler âlemi;
Kopuşlar, ayrılıklar, kesiklikler âlemi...
|
|
|
|
#2415 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünya hepimizin,çocuklarımızın,gelecek kuşakların
Kirletmeyelim tabiatı,yakmayalım ormanları, Öksüz bırakmayalım hayvanları Koruyalım çevremizi,sanayi atıklarından, Zehirli varillerden,önce kendimizden Emanet aldık biz bu dünyayı, Çocuklarımızdan,gelecek nesillerden Hıyanet etmeyelim emanete, Tahrip etmeyelim doğayı,katletmeyelim ağaçları Sahip çıkalım evrendeki tek evimize, Dünya barınaktır,gönüllerimize, Sevgilerimize,sevdiklerimize Süs olur bu dağlar,ovalar, Akarsular,ormanlar gözlerimize Eşya olur ağaçlar,masa olur,dolap olur, Kapı olur evlerimize Çöp atmayalım denize Bırakmayalım sintine atıklarını böylesine Boşaltmayalım fabrika atıklarını Derelere,göllere,denizlere Sahip çıkalım dünyamıza,geleceğimize Gidecek,kalacak,yaşayacak Başka yerimiz var mı söylesenize.
|
|
|
|
#2416 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yol üstünde biten çalı,
Bu dünya kimin dünyası? Ak çiçekli ayva dalı Bu dünya kimin dünyası? Gediklerde esen poyraz, Yaprakları dalda koymaz Gözler doysa gönül doymaz Bu dünya kimin dünyası? Her gün eski her gün yeni Tükenmez gidip geleni Canevimden vurdu beni Bu dünya kimin dünyası? Kar yağar kaybolur izler Her nakış binbir sır gizler Ufuklara dalan gözler Bu dünya kimin dünyası? Toprak basar kucağına Güneş çeker sıcağına Atar derdin ocağına... Bu dünya kimin dünyası?
|
|
|
|
#2417 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalnızlıklar içinde boğuluyorum
Sevdalar içinde bunalıyorum Saatleri bir türlü geçiremiyorum Bu dünya da barınamıyorum! ... Gözlerimi kapatıyorum Beni vuranı bulamıyorum Öleyim diyorum ölemiyorum Bu dünya da barınamıyorum! ... Sonsuz denizlere dalayım diyorum Bir daha asla çıkmayayım En azınadan insanlarla karşılaşmayayım Bu dünya da barınamıyorum! ... Kendimi ağaca benzetiyorum Sonbahar da olduğumu farz ediyorum Yapraklarımın döküldüğünü hissediyorum Bu dünya da barınamıyorum! ... Bir gül oluyorum bazende Muazzam bir güzelliğe bürünüyorum Kısa bir süre sonra soluyorum Bu dünya da barınamıyorum! ...
|
|
|
|
#2418 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu eller miydi masallar arasından
Rüyalara uzattığım bu eller miydi. Arzu dolu, yaşamak dolu, Bu eller miydi resimleri tutarken uyuyan. Bilyaların aydınlık dünyacıkları Bu eller miydi hayatı o dünyaların. Altın bir oyun gibi eserdi Altın tüylerinden mevsimin rüzgarı. Topraktan evler yapan bu eller miydi Ki şimdi değmekte toprak olan evlere. El işi vazifelerin önünde Tırnaklarını yiyerek düşünmek ne iyiydi. Kaybolmuş o çizgilerden Falcının saadet dedikleri. O köylü çakısının kestiği yer Söğüt dallarından düdük yaparken... Bu eller miydi kesen mavi serçeyi Birkaç damla kan ki zafer ve kahramanlık. Yorganın altına saklanarak Bu eller miydi sevmeyen geceyi. Ayrılmış sevgili oyuncaklardan Kırmış küçücük şişelerini. Ve her şeyden ve her şeyden sonra Bu eller miydi Allaha açılan !;
|
|
|
|
#2419 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaybetme korkusuyla
sımsıkı tuttuğum bu eller miydi? İçimde her zaman sıcaklığını duyduğum dokunduğu ân, her şeyi unuttuğum, bu eller miydi? Hatıralar hâlâ tâze, ayrılık ilk ânki gibi acı. Anlatamam ne kadar mutsuzum, ve ne kadar huzursuzum anlatamam! Saçlarıma tarak; yüzüme yelpâze bu eller miydi, Tutunarak yolumu bulduğum? Ümitsizken ümit veren bana; ağladığımda kurulayan, bulandığında durulayan gözyaşımı; alev alev yanarken içim, sâkinleştirmek için okşayan başımı, bu eller miydi? Âniden dinen fırtına nasıl sessizliğe gömerse her yanı işte öyle olurdum dokunduğu ân. En ümitsiz ânımda getirirdi ümidi, yırtarak, karanlıklardan. Bu eller miydi, gözlerime fer dizlerime derman? Bilmiyorum şimdi nerede, karanlık *******imi aydınlık yapan? Gönlüm çâresiz, ellerim bomboş, duygularımda eriyor zaman. içimde zamana hükümlü bir liman; kurtarıcı gemisini, ve kaptanını bekliyor bıkmadan; beklemekten yorulmuş, özlemlerle yoğrulmuş, katığı topraktan, bu eller miydi, bana her şeyi kendimi unutturan? 07/12/73
|
|
|
|
#2420 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir bende sorun yok,
Biliyorum Herkes dertli, Biliyorum Her hikaye hem üzgün, Hem sevinçli.. Ama her insan özel olduğunu düşünür, Yaşanmamışlıkları yaşadığını düşünür.. Halbu ki, Yaşanmamışlık yoktur, Herşey, Az da olsa yaşanmıştır bu evrende.. Herşey bilinmiyor demeyin bana, Hayat benim bildiklerim kadardır.. Bir ben böyle düşünmüyorum, Biliyorum, Çok insan var.. Her hikayede bir farklılık, Bir gizem var.. Gizem bilinmeyendir, Gizlidir.. Onun bile tanımı yapılabiliyor insanoğlu, Onu bile buluyor, Gizlendiği yerde..
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 21 (0 üye ve 21 misafir) | |
|
|