![]() |
|
|
#4841 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
En az iki kişiliktir mutluluk.
Mutlu etmek oradan gelir. Mutlu olmak;mutlu etmek... Yada eğer mutluysan sen, Seni mutlu eden nedir,kimdir? Seni mutlu eden,''mutlu etmek''tedir. Sende ''mutlu olmak''tasın. En az iki kişiliktir mutluluk. Daha da çoğalır,bitmez duygudur mutluluk.. Ancak sona erebilir. Sonra bir dost çıkagelir.. Mutlu olursun, O da ''mutlu etmek''tedir. ''Mutlu olmak''tadır..
|
|
|
|
#4842 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şiir tarih kokuyordu
Buram, buram... Tarih de şiir,oku beni.. Darağacı kuruluyordu Kentin bir orta yerinde Bir adam beliriyordu Gözbebeklerinde Çırılçıplak.... Darağacına yürüyordu Zebaniler iki yanında Halk.. Toplanmış bağırıyordu Ağızları sulu, Asın bunu....... Yoktu tanıyan,içlerinde Bilmiyorlardı suçu neydi Örümcek çoktan örmüştü Ağlarını tarih de Ve boynuna geçirmişlerdi Yağlı ipi.. Sallanan neydi havada İki kol,iki bacak Hepsi bu işte.......
|
|
|
|
#4843 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki pencere arasında
Gider gelirim Gün boyunca Bir penceremde güneş doğardı Diğerine ay vururdu Biri karşı ki binaya bakardı Duvarı zift karası Diğeri ufka yelken açardı Birinde gece yıldızları toplardım Diğerine yapıştırırdım Sonra Ay’ı ikiye bölerdim İkisine pay ederdim İki pencere arasında Dolanır dururdum Birinde güneş açardı Diğerinde ay parlardı Kdz.Ereğli-10.01.2004
|
|
|
|
#4844 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölürsem, senin açtığın yara öldürür beni
Yaşarsam ilacım yine sen, Şimdi iki şeye tutunarak yaşıyorum bu diyarda Umutsuzluk yaraşmazsa da bize Bir sahil kentinde Bir sana tutunuyorum Bir de seni onca sevmeme rağmen Sana olan pusulasız kinime, Garip değil mi Yine çocukluk etme diyeceksin belki de bunun üstüne, Olsun.. Ne senden geçerim Ne de sana olan kinimden, Senden öğrendim aslında ikisini de.. Her gün, görmekte alışkanlığımsın Her saat yeni bir şiir Her dakika kabulümsün düşümde Seni alıp veriyorum havaya her saniye Nefesim sensin Sensiz yaşamak haram! Ama yine de gitmiyor kabullenmeyişim, aklımdan İlk gün gibi tazeleniyor acım seni görünce Ben ne eyleyeyim sen söyle Sensizliği kabul ölümlerden de beter, Sensiz de yaşamak haram İntihar da büyük günah oysa Çıkar bir yol göster bana, Sana asıl kinim bu yüzden.. Varsın bu haram saltanat senin olsun Biz kendi derdimizle dertlenelim yine Belki çaresi derdimizde saklıdır Belki ölüm bize senden daha yakındır..
|
|
|
|
#4845 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biz iki sokak köpeğiyiz
Sen hep ilerisisin Bense bugün Sırnaşıyoruz birlikte Korkuluklardan korkmuşuz Amaçlarına uyarak Gördükçe âşık Görüştükçe aşığız O güzel boğazda bile Herkesin ilhamını bulduğu Ben Kuzeye ya da güneye Kaybettiklerimizi ararken Gözlerini buldum... Vapurdayken 15 metre ilerisini bulamazken Ben seni gördüm yine yanımda Siste yıkanmış Parladın yeniden Utanmadın öptün İki sokak köpeğiyiz Biraz bugün biraz ilerisiyiz Sevişiyoruz birlikte...
|
|
|
|
#4846 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşlerimin ufkunda yarimin gölgesi
Ne zaman yaklaşsam ürkek ceylandır kaçar Halbu ki elimde gerçek aşkın belgesi Zaman ve mekanı karıp meçhule uçar Deli bir rüzgar var gecenin ortasında Kalbimdeki umudu toz toprak süpüren Dünya bir toptur yıldızların potasında Bense bir mahkum ağzından şiir köpüren Çünkü iki yıldız arası çarmıhtayım Seni bulmak için çıkmışım oralara Belki Zuhal, belki Zühre, belki Ay'dayım Seni bulmak için olmuşum alabora Nereye kaçıyorsun bilmiyorum ama Kalemimde sürgün, şiirimde esirsin Hiç bir göz de yoksun ki, bütün gözler koma Gözümden kaçıyorsun, sevmeyebilirsin Düş ufkumda gölge, kalbimde umutsun Benden kaçmayı benden öğrendin bilirim Bırakın elimi yalnızca kalem tutsun!!! Ben sadece şiirlerimde sevilirim... Aksaray O6.08.2003
|
|
|
|
#4847 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağlara dolanmış balıkça
Çaresizim azizim Avuçlarımda sakladığım umut Dudaklarımdan dökülen yakarış Sevgiliye yalvarış dolu bakış Çaresizlik her yanımda Uzandığım elde Kokladığım solgun gülde Çaresizlikler içinde Gidip gelmede biteviye İki yokluk arasında varlığım
|
|
|
|
#4848 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Alaca karanlık içinde
Alaca parıldayan güneş ti Alaca aydınlatıyordu Yarım dünyamı Umutları Umutlarım Yarınsız Hep aynı kabus alaca karanlıkta Hep aynı düş Düşünceler çift yorulmuş Aklım onda kaldı Kendi yüregim kendim de Yarınlar Mutluluk içinse Mutluluk onda dünler bende kaldı Sevgili gibi sevgi Yagmursuz akan selleri taşırmayan Derin bir ırmak Akıntı onda Derinlik bende kaldı Dalları yemyeşil Cılız bir kavak Kök bende yapraklar onda kaldı Vicdanıma işlemiş tertemiz merhamet Köz oldu olacak çırı çırpıdan bir ateş Maşa onda köz bende kaldı Çivisi çürük koptu kopacak bir masa Pazenden yırtık bir masa örtüsü Çömlekten yapılmış bir vazo Yeni koparılmış bir demet çiçek Masa orta yerde Çömlek bende çiçekler ortada kaldı Ta oteden kuru toprak gibiydim Birden sicim gibi yagmur yağdı üzerime Kursağımda bile kalmadı çıktı sevincim Gök gürültüsü bende Toprak kokusu yagmur onda kaldı Ta nerelerin adamıymışım uzaktan Kendime uzak ona yakın Bir yarıştan çıkmış gibiyim İki yüzlü madalyon Bir yüzü bende bir yüzü onda kaldı
|
|
|
|
#4849 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sayende sayeban olduk İstanbul şehri
sayende sebil olduk aç kaldık sefil olduk yıldızlar dem çekti güvercinler gibi başucumuzda ve yaktı perişan eyledi sine-i sad-paremizi saplanıp hançer misali bir hilal sokaklar serseri biz serseri yüksek kaldırım’da. Bir Cezayir şarkısını dile getirdi plaklar cadde-i kebir: bütün ışıklarını yakmış bir gemidir sinemalar nerdeyse boşalacaklar. Vay anam vay sen ne dersin İstanbul sen garip bir şair olsan söyle ne halt edersin kimin gücü yeterse kahretsin pazarlığı sefalet akıyor gürül gürül sokaklardan yol üstünde bir şehvet çarşısı tıklım tıklım yol üstünde sevda pazarlığı aşk pazarlığı kurtulmadık gitti bu denlü kepaze hayattan. Hep böyle *******in koynunda yaşadık ******* serseri biz serseri. Karakoldaki aynada safran gibi kirli yüzümüz gözlerimiz hasta gözleri ellerimiz hasta elleri kırılmış kavala dönmüşüz. Sen söyle serseriler kıralı İstanbul sen söyle iki gözüm hangi merhem çaredir şu bizim yaramıza yel üfürdü su götürdü gençliğimizi elimiz boşa geldi meydanlarda kaldık meydanlar serseri biz serseri sağımız sefalet solumuz ölüm işte geldik gidiyoruz kahrolasın kahrolasın İstanbul şehri.
|
|
|
|
#4850 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yağmur yağmur yağ üstüme
Rüzgâr rüzgâr es yüzüme Güneş güneş parla gözüme Bulut bulut yüksel özüme. Dal dal sark gönlüme Çiçek çiçek aç kalbime Tomurcuk tomurcuk dol içime Yaprak yaprak sür gövdeme. Işık ışık aydınlat ufkumu Nefes nefes tut nutkumu Tatlı tatlı böl uykumu Yavaş yavaş bitir korkumu. Dağ dağ dikil karşıma Büklüm büklüm gel yanıma Nazlı nazlı gir kanıma Usul usul sar canına. Şırıl şırıl ak ruhuma Mehtap mehtap doğ bağrıma Islak ıslak düş saçlarıma Gül gül dökül başıma.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|