![]() |
|
|
#5001 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hayata dair bir türkü dolanir dillerde
Dert verir efkardir kimine; Kimi yasam bulur can olur yureginde Bir türkü dolanir dillerde Derde ortak güden,teselliler veren Ahlar ardinda sakli kalan Gulen gozler ardinda,yasli gozlerde Türküler vardir bizi söyleyen Yare acilan kapilar ardinda Kirilasi kapanan kapilarda...... Tuz bastirandir yaralara Yollar ayirsada gurbet ellerde Turkuler vardir ,dillerde...... Türküler vardir dünden bugune Umut isiginda,puslu yarinlarda Memleket soyler, memleket kokar Yasanmis ne varsa turkulerde yasar Daglar yurekte sizidir Yare agit,figandir Daglar dert ortagi yikilasi,kirilasi...... Gozyasi yakan atestir bedeni... Daglar uzun seyrek,yamacli sira daglar Vermeyince izin engeldir yare gidilen İsyandir yikilasi yuce daglar Daglar turku olur, Bazen halaydir yasamda Huzun kaplayinca yurekte Hoyrat olur,anilar anilinca.... Mecnunun,keremin engeli Gurbetteki puslu gozlerdeki sistir Kaplar yamacini,etegini Heybetlidir,merhametsiz Agridir, nemruttur ve Turke yurt olan Tanri daglaridir destanlar yazilan .....
|
|
|
|
#5002 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çok uzaklarda tanıdığım,
Yada tanımaya çalıştığım bir insan var. Çok uzaklarda hayallerle yaşayan. Hep aşkı arayan. Ama bulamayan. Bir insan var uzaklarda. Bir gölün kıyısına çekilmiş. Sevgilisini karanlık *******de bekleyen. Gecenin karanlığında yıldızların ışığıyla kaybolmak ve seni aramak. Bir masalın içindeyim şimdi. Hayallerin süslediği.
|
|
|
|
#5003 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir bayram arifesi daha
Ben siirtimin en kuytu kö şelerindeyim Oturmuşum bir başıma , yanlızlığımla Dertleşiyorum kendimle Ve alabildiğine çıplak efkar sözcükleri sarmış bedenimi Her bayram olduğum gibi Bu bayramda buruk bir umutla uyanacağım Bu bayramda giyineceğim kundura ayakkabılarımı Ve yanlız başıma dolaşmak için sonu gelmeyen bir sokak bulacam Oturacam hep oturduğum bankta Hırsla kibriti çakıp Bir duman çekecem sigaramdan Bir duman, kendimi zehirlercesine Bir an olsun anacam eski bayramlarımı Şekerle kandırılışımı Aşşalanışımı , küçümsenişimi Ve her gece umutsuz gözyaşlarımı Bir duman alacam sigaramdan Bir duman , kendimi öldüresiye Görmemezlikten gel ne olur Bir kenara yığılışımı , seni sevişimi Senin beni sevmeyişini anıyorum ... Bir duman çekiyorum sigaramdan Bir duman , kendimi terkedercesine Ve ağlarken boş sokaklarda Kimse gözyaşlarımı görmesin diye yüzümü saklıyorum Biliyormusun eskiden sadece ellerim üşüryordu ... Şimdi bütün bedeni üşüyor...... Bir duman daha alıyorum sigaramdan ... Sigara bile isyan ediyor Seni hala sevişime ....
|
|
|
|
#5004 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başka birşey seni sevmek;
Uzaktan şehrin ışıklarının görünmesi gibi Yorgun bir yolcuya. Ya da memleket hasreti duman duman. Kapatınca gözlerini,ğöğsü çimenli memleket dağları Efkarı yırtan. Başka birşey seni sevmek Kıpkırmızı bir elma şekeri, Öksüz bir çocuğun ellerinde. Yüzünde dünyalara yetecek tebessüm Ve gözlerinde bir çift yıldız; Yalnızlığın karanlığına inat. Diyorum ya başka birşey seni sevmek. Seni sevmek:Beklemek Seni sevmek:Sabretmek Seni sevmek:Ölesiye özlemek...
|
|
|
|
#5005 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umutsuzluğa düşmüş kurtulamıyorum
Yanlızlık yağıyor her taraftan Tek çarem sensin tek kurtuluşum sen Nerdesin sevdiğim bugün yine SANA MUHTACIM Sesimi duyuyormusun haykırırcasına Gözlerimi görüyormusun ağlarcasına Sevdiğimi biliyorsun ölürcesine Nerdesin sevdiğim bugün yine SANA MUHTACIM Hasretin gün geçtikçe artıyor Kalbim umutsuzlukla hep sen diyor Birgün geleceksin diye bekliyor Nerdesin sevdiğim bugün yine SANA MUHTACIM
|
|
|
|
#5006 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkımsın sen benim
Gündüzleri özlediğim Gecelari hayal ettiğim Bitmeyen şarkımsın dudaklarımda Duyduğum ilk heycan Yaşadığım en güzel duygusun hayatımda İnandığım rüyamsın Bitmesini istemediğim Issız *******de çığlığımsın Bitiremiyeciğim soluğumsun yarınlarda Dizginleyemediğim Önüne geçip dur diyemediğim Sevdamsın Herkesden kıskandığım İçimin en kuytu yerinde sakladığım Çürümeyecek parçamsın Aşkımsın sen benim Yürüyen hayalimsin Ama bundan hebersizsin.
|
|
|
|
#5007 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüzünden önce hüznün geliyor artık
Sesinden önce kederin Sinmiiş üzerime çıkmıyor matemin Al senin olsun bu isimsiz şiirim. Sabahın beşinde sessizliğin sesindeyim Dualarımla batan güneşin peşindeyim Yanık yüreğimle gözlerinin nemindeyim Al senin olsun bu isimsiz şiirim. Adını koyamadım bu sevginin Bilemedim neyindim ben senin Bıktırdı beni gelip gidişlerin Al senin olsun bu isimsiz şiirim. Aşkın akandım sevdin sandım Sensizlikte tıkandım kaldım Sevda çölünde aşka susadım Beklemekten bıktım usandım. Artık tutmuyor elim yazmıyor kalem Sanadır bilesin bunca sitem Gözlerini kaçır artık benden Elveda isimsiz sevdam Bu son şiirim sana yürekten gelen.
|
|
|
|
#5008 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İhtiyacım yok senin sahte sevgine,
Benim aslan gibi gerçeklerim var. Bulunmaz bir cevher sanma kendini, Beni tüm kalbiyle sevenlerim var. Söküpte kalbimi eline verdim, Ne yazık birtanem kıymet bilmedin, ''Beni asla unutamazsın'' dedin, Seni bile unutturacak nedenlerim var. Boynunu büküpte hiç üzme kendini, Elbette bulursun sende dengini, Üç kuruşluk yalan dolan sevgini, Yerle bir edecek hayallerin var.
|
|
|
|
#5009 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İskele meydanları vardı eskiden
Dalgaların coşkulu mısralar gibi aktığı Kuşların özgürce gökyüzüne kanat açtığı iskele meydanları vardı.. Önce koyu bir borazan sesi duyulurdu Ardından da çıkagelirdi süzülen gemiler özlemli analar vardı Evlatlar vardı Sevdalılar vardı bekleyen Elinde bir gül Bazen de bir veda busesi ile iskele meydanları vardı Balıkçılar dizilirdi sahil boyunca Simit satan çocuklar Vefalı dostlar bulunurdu Toz kaplı iskemlelerde İskele meydanları vardı Adı Kadıköy olurdu karşılarda Buralarda Beşiktaş,Ortaköy Uykulu gözlerle bekleyen insanlar sarardı sabahları Akşamları da Yorgun yüzlü işçiler Ve elide çantası koşturan öğrenciler iskele meydanları vardı O zaman güz İstanbul'daydı.
|
|
|
|
#5010 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneşi zapt edeceklerdi
Amaç güneş değil Aydınlık daha çok aydınlıktı Karanlık odalarda Direndiler ...direndiler ? Güneş uğruna öldüler Genç çığlıklarıyla Dehlizlerde Aydınlığı görmeden Bu yüzden Şimdi hala karanlıktır Güneşin bir yanı…
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 23 (0 üye ve 23 misafir) | |
|
|