![]() |
|
|
#5181 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir gün ve bir ruhtu benim kaderim
Bir günde değişmeliydi dünyam Ve her şey her güzellik bir güne sığmalıydı Bir gün olmalıydı ömrüm Bir ruh dokunmalıydı dünyama Ve bir ruhu ben bir günümle süslemeliydim Bir gün ve bir ruhtu benim kaderim Ve ben Bir günlük bir kadere Bir ömürlük bir rüya yüklemeliydim Ve ölmeliydim...
|
|
|
|
#5182 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kader tüm dertleri verdin içime
Geçsin diyorum da hiç geçmiyor ki Yavaş yavaş yaşlar dolar gözüme Bitsin diyorum da hiç bitmiyor ki Ben sabır çekerim ezelden beri Hep karamı benim hayat defteri Sevdanla vurarak yaptın serseri Yapma diyorum da hiç durmuyor ki Dağ başına duman çöker karadır Gönülde dert pare pare yaradır Bil ki aşkım sensiz hayat talandır Sevsen diyorum da hiç takmıyor ki Acılar bitmiyor zavallı başım Sofraya koyduğun zehirdir aşım Bak neye çevirdin elmastı taşım Şaştın diyorum da hiç duymuyor ki Vura vura kırdın kanadın kolum Dikene vermişsin dönecek yolum Geçmişe baktım da ağrıdı solum Geçsin diyorum da hiç geçmiyor ki Kader hiç bitmeyen inat halinle Yoluma set çektin yarin eliyle Felek biraz da bu, garibi dinle Anla diyorum da hiç tınmıyor ki Kader sen sevmezsin canı cananı Öyleyse neyleyim hanı hamamı Tersine döndürdün ayı, dünyamı Dursa diyorum da hiç durmuyor ki Not : Sevgili şiir ve gönül dostum Işın ERGÜNEY'e yardım ve katkılarından dolayı teşekkürü bir borç blirim. Yüce Tanrımda dostumun gönlüne göre bir yaşam versin... Necati KEÇELİ ADANA
|
|
|
|
#5183 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Adına yazdığım şiirler utansın şimdi
Senin için yürüdüğüm yollar utansın Sana harcadığım zaman utansın şimdi Kalpten söylediğim sözler utansın... Sen benim en büyük hatamsın Başı güzel sonu kâbus, rüyamsın Kesin hüküm verilmiş davamsın Kadermiş ne diyelim, kader utansın...
|
|
|
|
#5184 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seven gönül işini bilir
Nasıl olsa vazgeçmez Hüzün hep güzle gelir Kaderim bu değişmez Gönül ferman dinlemiyor Ne yapsın Beni böyle ağlatan Kader utansın Sel olup aksan dünyamı yıksan Aldırmam gönül nafile Kapıma gelsen kul olup ölsen Dindirmez acımı ne çare.
|
|
|
|
#5185 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdanı unutmak kolay mı?
Yaşananlarıbir anda silmek kolay mı? Gerçekleri görmek zorundayız Birbirimizi unutmalıyız Gördüm o güzel gözlerini Bağlandım sana tüm sevdamı Ama kader utansın Bizi birleştirmeyen.
|
|
|
|
#5186 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sök at gözümdeki sperliklerini,
Tamir et bedenimin özengilerini, Al kan ver dudaklarıma ol *******imin, Sar sıcağını donmuş ruhumun stepsi dolunayına, azıcık güç ver kaderin cilvesine, Tutsak beynimin koparsın zincirlerini, Duru karanlıkta titrek bir mum umut, Olgun bir yürek karda doğan bir güneş gibi, İlk oksijeni tokatla veren kader zinciri, Görülür hep ızdırabın izleri göz pınarlarında, Hep karanlığın güneşinde kavruldu kırılmış kaderim, Sıcak arayışıma her uzanışımda, neden donuk mehtap Kara gönlüme estir sıcak nefesini cennet melekleri, Solgun tenini yaklaştır,meltem sonsuzluğunun ezimetine, Vursun gönlüm zincirini, kader şarabının buruk lezzeti, Kaderim manasını yitirmişse sustursun zirvedeki çığlığı, Kurtul boynumdan kadersizlik, Kır halkalarını kötü kaderin sevgi ipliğini bağla, çiçek çiçek baharlaştır yüreğimi, Varsın acıların en kötüsünde ikamet edeyim, Aşk tomurcuklar versin bilmezlik karanlığında, Zaman çağırsın onu yalnış öğretilendeyse yüreğim, Acı ezerse mehtabı yıpranmış Gönlümde olsun bozkır mehtabı, Aynadaki müsvetler gölgem bile kaderimin peşinde, Sil kaderimi dünyadan, Buruk bir anı olarak kalayım, Bir oluk dolusu kan ver dudaklarıma, Unutulmuş bir kahkahamla kan kusayım Kaderin zinciri hep böyleyse, Günün ilk ışıklarıyla kaybolayım.
|
|
|
|
#5187 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç gülmemişsin yaşam boyu
Ağlamamış,yıkılmamışsın da. Ayşe teyze öldüğünde Otuzundaymış daha. Yavrusunun ciyaklarına karışmış feryatları ‘şükür’demişsin, -çocuk yaşıyor ya. Ne yapalım ‘kader’ demişsin ve yaşam kulaklarında bir feryat Yüreğinde bir sızı. Büyüyüp gelişen kadri’ciğin Dilinde bir ‘şükür’ kadri ilkokulda sen tarlada kadri orta okulda sen gurbette kadri lisede sen gurbette kadri üniversitede sen gurbette kadri’nin defterinde oluk oluk terin, kitaplarında günden güne çöken omuzların ve daha ellisine dayarken yaşın vereme çevirmiş zatürenle yatarken ölüm döşeğinde ölümde var demişsin kaderde ‘şükür’ demişsin kadri’m okuyup Adam oldu ya. Ve şükrü emmi,kadri’n tabutunun ardında yürürken boynu bükük,içi ezik. ‘yazık daha ellisine gelmemişti’ diyenleri ‘yazgı’ diye yanıtlamış;şükrü emmi ‘yazgı’
|
|
|
|
#5188 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Işığımı, Güneş'imi,
Alıp giden, kadere bak! İki Dünya'... Tek eşimi, Çalıp Giden, kadere bak! Rastlanmazdı, hiç eşine; Gönül takılmış peşine. Beni sevda ateşine: Salıp giden, kadere bak! Kader ağlarımı ördün, Diyarlara ettin sürgün. Ömrümce beklerken: Bir gün Kalıp giden, kadere bak! Kader dedim bu seçime, Dayanılmaz bu biçime, Hasret olup ta içime; Dalıp giden... Kadere bak! (2002-Babaeski)
|
|
|
|
#5189 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaderimsen eğer,
İnan her şeye değer. Sonunda sana kavuşacaksam, Çekilenler çekilmeye, Hayat yaşanmaya değer. İnşallah kaderimsindir, İnşallah kaderinimdir...
|
|
|
|
#5190 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaderimsin,gözbebeğimsin
Ruhumu ısıtan güneşimsin Birtanemsin,özlediğimsin Kalbimin bir tek sahibisin. Aşk dolu günler hep aklımda Olmalıydın şimdi yanımda Sen varsın canımda,kanımda Başkasına yer yok dünyamda. Sen bahardın sevgilim Bense bir kelebektim Durmadan raks ederdim Seninle ben sevdiğim. Hayalimsin,güzel yarimsin İçime çektiğim nefesimsin Nasibimsin,can yoldaşımsın Her zaman sen düşlerimdesin. Hayatın tadı yok ki sensiz Beni bıraktın sen çaresiz Kaldım tek başıma kimsesiz Nasıl yaşarım ben sevgisiz.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 21 (0 üye ve 21 misafir) | |
|
|