![]() |
|
|
#641 |
|
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 5 Thanked 22 Times in 21 Posts
Üye No: 44466
İtibar Gücü: 1685
Rep Puanı : 1110
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir adam diğerine sordu:
- Köpeğinizi almak istiyorum ama yeterince sadık mıdır? Adam: - Evet, yeterince sadıktır. 4 kere sattım. Hepsinde geri geldi. Baba, karnesini inceledikten sonra oğluna çıkıştı: - Bu ne demek oluyor? Hal ve gidişten 10, matematik 0 alıyorsun. Çocuk kendinden emin: - Ne yapayım baba ikisini bir arada götüremiyorum. |
|
|
|
|
|
#642 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Eczacı
Kız erkek arkadaşını arayıp akşam yemeğe davet etmiş. Hem ailesiyle tanıştıracak, hem de ailesi dışarı çıktıktan sonra erkek arkadaşıyla birlikte olacakmış. Çocuk kız arkadaşının evine gitmeden önce bir eczaneye uğrar. Eczacıya: - "Bana prezervatif verir misiniz?", der; eczacı da ne yapacağını sorar. Çocuk da kız arkadaşının evine gideceğini, kızın ailesi gittikten sonra birlikte olacaklarını söyler. Akşam yemek yemek için masaya otururlar. Yemekten önce dua edilir herkes yemeğe başlar ama çocuk hala dua ediyordur. Kız çocuğa, "ben senin bu kadar dindar olduğunu bilmiyordum", der. Çocuk da kıza: - "Ben de senin babanın eczacı olduğunu bilmiyordum |
|
|
|
|
|
#643 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Temel ve Maymun
Nasa uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş. Maymunun görevleri: "Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi görev kartını açmış : "Maymunu iyi besle!" |
|
|
|
|
|
#644 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Etmezsen etme
Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem", diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et", demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem", deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım." |
|
|
|
|
|
#645 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Başçavuş Albayı tutuklayacakmış
Albay, binbaşıya: -Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya: -Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır. Yüzbaşı, teğmene: -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa: -Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere: -Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında: -Yarın sabah bizim başçavus Albayı tutuklayacakmış. |
|
|
|
|
|
#646 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Olay 1970'li yillarin sonunda geciyor. O zamanlar hocamiz Kirsehir
(Nevsehir de olabilir) Lisesinde ogretmenlik yapiyor. Ayrica lisede Ingilizce ogretmeni olmadigi icin ve kendisi de biraz bildigi icin Ingilizce derslerine de giriyor. Bir gun Kirsehir'e tez konusunu arastirmak icin uzun sacli, sakalli Fransiz bir universite ogrencisi geliyor. Tez konusu da belli bir donem arasinda Avrupa'ya isci olarak giden Turklerin cok buyuk bir cogunlugu Kirsehir'li olmasi. Acaba neden baska iller degil de Kirsehir. Yoksulluk mu, issizlik mi, toplumsal sorunlar mi, etnik koken mi? Kirsehirliler'i goc etmeye iten sosyal olgu ne? (Dusunebiliyor musunuz? bizim bi moktan haberimiz yok adamlar neyi arastiriyorlar) Valilik bu Fransiz ogrenciyi, kendisine yardimci olmalari icin Kirsehir Lisesine gonderiyor. Lisede de azda olsa tek dil bilen bizim felsefe hocamiz oldugu icin Fransiz, hocamizin yanindan ayrilmiyor. Ayni evde kaliyorlar, beraber yiyip beraber iciyorlar, beraber arastiriyorlar. Ama bir sonuc alamiyorlar. Ögrenci aradigi, istedigi bilimsel bir neden bulamiyor ama yilmiyor arastirmaya devam ediyor. Hocamiz da bu durumdan hic memnun degil. Çunku milletin kendilerine garip garip ve dusmanca (o donemler uzun sacli ve saci sakalina karismis kimse olmadigi icin) bakmalarindan rahatsiz. Ogrenciyi basindan defetmeye calisiyor ama ne mumkun. Derken o buhranli zamanlar, ulkede 80 ihtilali oluyor ve bu Fransiz ogrenciyi de ajanlik ve komunistlikle suclayip gozaltina aliyorlar. Ardindan da sinir disi ediyorlar. Ögrenci gitmeden once hocamizin adresini aliyor ve bu tezi mutlaka hazirlamasi gerektigini, kendisinin Fransa'da hocamizin da burada arastirmaya devam etmesini rica ediyor. Hocamiz da ogrencinin gitmesinden dolayi memnun, kabul ediyor. Ama bu sefer kendisi de cok merak etmeye basliyor. Aylar geciyor ve bir gun hocamiza Fransa'dan bir mektup geliyor. Mektupta sunlar yaziyor: "Hocam arastirmana gerek yok, ben cevabi buldum. Oralara kadar bosu bosuna gelmisim. Tek yapmam gereken sey burada yasayan bir kac Kirsehirli aileyi bulmak ve onlara sormakmis. Bende sordum ve cevabimi aldim. Bu kadar kisa bir tez olamayacagi icin baska bir konu bulmam lazim. Selamlar." Nedeni neymis biliyor musunuz. "Çunku o donemler arasinda ki Is ve Isci Bulma Kurumu Baskani Kirsehirliymis." |
|
|
|
|
|
#647 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Adamın biri gazetede gördüğü seçkin bir şirketin iş ilanına başvurur ve kısa bir süre sonra da görüşmeye çağırılır.Görüşme olumlu geçer ve prensipte anlaşıldıktan sonra çalışma koşullarına gelindiğinde müstakbel patronuyla aralarındaki konuşma
şöyle gelişir. A: Beyefendi bilmeniz gereken bir mevzu var ki, ben 5 bin dolardan aşağı bir ücretle çalışmam P: aman efendim dert ettiğiniz şeye bakın biz zaten 7500 dolardan aşağı maaş vermiyoruz kimseye.. A: Harika! ancak bir mevzu daha var ki bana tahsis edeceğiniz araba iyi bir araba olmalı üstelik son model.. zira başka türlü çalışamam.. P: hah hah haa hiç merak etmeyin biz zaten bütün çalışanlarımıza jip veriyoruz. Üstelik chrysler.. Adam gittikçe hem sevinmeye hem de endişelenmeye başlar, ama böyle bir fırsatta ele geçmez deyip devam eder konuşmasını sürdürmeye.. A: peki yalnız çalıştığım ortam stresli olursa ben verimli olamam.. bu nedenle sadece benimiçin çalışacak bir hizmetli ve bir de özel asistan ile yardımcı istiyorum.. Müstakbel patron aynı rahatlıkla cevap verir..: P: Bu konuyu da düşünmeyin efendim zaten şirketimizin bir reviri bu revirde istihdam edilmiş her bir çalışan için özel hizmet verecek masözlerimiz var... Adam artık iyice afallamıştır ve dayanamayıp sorar: "Şaka yapıyorsunuz herhalde?!" Patron cevap verir: Ama önce siz başlattınız...!! |
|
|
|
|
|
#648 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Temelin çok guzel bir karisi varmis. Koydeki butun erkekler
karisini gorunce ic cekerlermis. Bir süre sonra kadin koydeki erkeklerle beraber olmaya baslamis. Evin onunde uzun kuyruklar olusmus.Bunu goren Temelin arkadasi Dursun dayanamamis Temele: -Ula Temel karinin neler yaptigini gormuyor musun. Bu kadini neden bosamiyorsun.? Temel sinirli bir sekilde cevap vermis. -Ula kariyi bosayayim da digerleri gibi siraya mi geceyum |
|
|
|
|
|
#649 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Adam karakola gidip bir gece önce evlerine giren ve halen gözaltında tutulan hırsızla görüşmek istemiş.
"Olmaz!" diye cevap vermiş komiser "Kozunuzu artık mahkemede paylaşacaksınız!" "Hayır.. Hayır.. Hayır!" demiş adam, "Gece yarısı karıma hissettirmeden eve nasıl girdi onu soracağım!" |
|
|
|
|
|
#650 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve asik
oldugunu,evlenmek istedigini ve tanistirmak istedigini söyler. Ama sadece eglence olsun diye eve 3 kiz getirecegini ve annesinin evlenecegi kizi tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel kizla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar "Tahmin ettin mi"diye. Anne duraksamadan cevap verir: Ortadaki kizilsaçli." Oglan hayretle annesine sorar: "Inanilmaz, nasil bildin?" Anne cevap verir: "Bir tek ondan hoslanmadim.." |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|