![]() |
|
|
#271 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.HAy
Hay’dan geldim, Hu’ya doğru gitmekteyim Sudan geldim,kuruyorum, bitmekteyim! .. Aklım Senden bir an olsun ayrı değil Kullarının fikirleri aynı değil. Bedenim yok, bir canımı taşıyorum Beden yükü taşıyana şaşıyorum! .. Bâki Sensin, ben canımdan geçiyorum Varlığında yok olmayı seçiyorum. Dünya, koca bir yalandır, biliyorum Bir isminle gözlerimden siliyorum! .. Hay hayattır, canlı Sensin, ben var mıyım! ? .. Her şey Senin, bende Senin, sorar mıyım! ? .. Varlık Senin, yokluk benim, Sen Gani’sin Var bilinen evlât, mal, mülk emanetin! .. Sen verirsin tene canı, Sen alırsın Yalan gider, gerçek kalır, Sen kalırsın! .. Her şey Senin, ten, can Senin, ben fakirim Önüm sudur, sonum toprak, hem hakirim. İster isen hemen şimdi, ben hazırım! .. Sana dönme arzusunu hep taşırım. Cemâlini görmek için, bin can fedâ Bir an bile etme, beni Senden cüda. Ayrılırken can bedenden, emrin ile Şehâdetle imânımı bir yenile! .. Ruhum Sana, beden yere ulaşacak Onur, ölüm ile Sana kavuşacak. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#272 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.HAYALİNİ GÖZLERiM
Boş, bomboş bakışlarım Kara kara gözlerim. Karanlıkları yara yara gelecek Çok fazla sevdiğimden Paniğimden Telâşımdan görüntüsünü yitirdiğim Beynimin arşivinde Nereye koyduğumu bilemediğim Aramaktan başım döndüğü halde *******ce, günlerce Bir türlü bulamadığım Hayalini gözlerim! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HAYALPEREsT
………. Adını öğrenmiştim ……………Soyadı nedir aşkın? I Ben masum bir hayalperestim Uçuk kaçık dağınık Hayaller kurarım her fırsatta Kaf Dağı’nın zirvesinden karışarak yellere Bulutlardan yavaşça uzanırım ellere Kalbim bitimsiz bir ilahi aşka biatta Çılgın senaryolar yazarım Uçan beyaz bir atta Niyagara olurum ara sıra Çatlayan topraklara Nil Yol bulurum kumlarda özgürce Yayılırım dilediğimce çöllere Rahatça uzanırım vahalara Gözyaşlarım sersebil Yosun rengi çifte vadi Feda olur sellere Bin bir gece masalı düşlerle avunurum Hafızama kayıtlı kurgular bini aşkın Yaşamaya izin vermez onurum En dış yörüngesinde döner dururum aşkın Uyanınca uçar gider aniden her şey Arkasından bakakalırım şaşkın Gitgide kararır karanlık Gölgemde kaybolurum II Yepyeni bir sevda mı şimdi Aşkların en ölümsüzünü çoktan gömdükten sonra Duyar mı olanca gücümle bağırsam dört bir yana Duysa bile gelir mi yalvar yakar çağırsam Ne yazık ki artık çok uzakta o duygular Beklentiler dururken raflarda Hiç bir zaman umuda geçit vermez gururum Bilmem neden dururum kahrolası âlemde Döner kendi dünyama sessizce kavrulurum İçin için kururum yalnızlıktan kalemde Beliren her sevgiyi tam alnından vururum Doğmadan yazarım her aşkın katline fermanı Mayalandıkça mayalanır içimin içinde elem Beynimde cirit atar bitmek bilmez sorgular Ölü aşk şiirleri yazabilir mi kalem Tökezler dörtnala koşmaktan yorgun atım Hayatın bir yerinde ansızın tekler yüreğim Kesilir dizlerimin dermanı Yavaşlar nefesim Tutmaz olur ayağım elim Umarım böyle çetin bir zamanda Elime verilir beratım Nasıl değişirdim sevdiğimi hissettiğimde Diyemezken sessizce kendime bile Anlaşılırdı hep onu anlatan sözlerimden Bir bebeğin yüzünde parlayan gözlerimden Delilere dönerdim Ne kadar sevinsem az Bilemezdim ne yapacağımı İçim içime sığmaz III Çocuklaşırım zaman zaman Saatlerce ağlarım umarsız Ya da tutmaz olur zembereğim Vara yoğa gülerim Şimşekler çakar yüreğimde Ateşler çıkar gözlerimden Yanaklarım al al İçimde biri var ele avuca sığmaz Sınırsız sevgilerle çılgın avare arsız Yol arayan taşkın kararsız ve zararsız Çağırsam gelir mi mutluluklar Unutturabilir mi acılarımı biri Onun gibi ‘Canım’ diyebilir mi Uyuyabilir miyim yanında huzurla Öpücüklerle uyandıran olur mu sabahları Hazır bir kahvaltıya Veda eder miyim bunaltan maziye zamanla Yeniden doğar mı neşe Sevinçle bakabilir miyim güneşe Gelir mi güzellikler gelir mi geri Hayat eskisi gibi pürneşe Ben masum bir hayalperestim Hayaller kurarım Düşlerle avunurum Uyanınca uçar gider her şey Bakakalırım şaşkın Adını öğrenmiştim Soyadı nedir aşkın? Onur Bilge Niagara: Canada' da bir şelale Biat: İslam toplumlarında hükümdarların dinsel yargı gücüne sahip olabilmeleri için halktan aldıkları söz. Vaha: Çöllerin içerisinde yer alan ve çöl koşullarından izole olmuş, genellikle su ve bitki içeren bölgeleri tanımlamakta kullanılan coğrafya terimidir.... Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HAYaT
******* yatay uzar Gündüzler dikey… Üçgen, dörtgen, çokgen ilişkiler… İnadına kıvrak İnadına dik! .. İnsanlarsa Olabildiğince eğri! .. Çember yaylarına paralel Kısır döngüsünde monotonluğun… Hayat lâbirentinin Kıvrım kıvrım kulvarlarında Dolu dizgin yarışta! .. Yaşamlar işkence! .. Yaşamlar zulûm! .. Finişte kaskatı Sonsuza yatay Sapsarı bir renk kazanır Sopsoğuk uzanır, ölüm… Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#275 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HAYKıRSAM
Seni düşündüğüm süre mutluyum Sevgimi haykırsam her yer titrese Yalnız senin ile oluyor uyum Adını haykırsam beşer titrese Huzurunda dursam ve ayrılmasam Dünyevi işlere hiç karılmasam O hoş düşünceden koparılmasam Aşkımı haykırsam gök yer titrese Melekler imrense tefekkürüme Onurla katılsa teşekkürüme Asla düşmesem bir küçük cürüme Korkumu haykırsam mahşer titrese Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HAZRETi ALİ
'İkilik yok, birlik var! Ülkemizde dirlik var! ' diyebilmeliyiz! Secde, namazın en güzel yeridir! Miraç edebilen, gönül eridir! .. Secdede Allah’a ulaşamayan ‘’Kıldım! ’’ dediği namazdan beridir. Uyumuşum, miracı düşünürken... Secdede yalnız, Kabe görünürken Hazreti Ali yanımda belirmiş Ses:’’Ali, Osman, Al-i Aba! ..’’ derken. İman kapısının kilidi Ali! .. İlimler şehrinin kapısı Ali! .. Peygamberin beyni, ayağı, eli! .. On iki imamlar önderi Ali! .. Arap milli kıyafeti giyinmiş Belli ki yedi kat gökte gezinmiş! .. Bir göründü, bir kayboldu, doymadım! .. Bu sorunun cevabını getirmiş; “Ben böyle yapardım! ” dedi, bıraktı. Yüreğime, ateş selleri aktı! Gerisini anlamak, bana kaldı İslâm’ın bayrağını O Nur aldı! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HEP SANA KOŞuYORLAR
Bunlar Senin kulların Aşkınla coşuyorlar! Ne güzelmiş yolların! Hep sana koşuyorlar. Yüce Kur’an önünde Senin aşkın gönlünde Kutsal Cuma gününde Hep Sana koşuyorlar. Masivadan kurtulmuş Para, pul unutulmuş Bir ceryana tutulmuş Hep Sana koşuyorlar. Seni zikrediyorlar Seni fikrediyorlar Sana şükrediyorlar Hep Sana koşuyorlar. Duy, bu güzel sesleri Daralan nefesleri Geçmiyor hevesleri Hep Sana koşuyorlar. Emrini dinliyorlar Dinle bak, inliyorlar Yanmış, serinliyorlar Hep Sana koşuyorlar. Tekbir getiriyorlar Aklı yitiriyorlar Cezbede, titriyorlar Hep Sana koşuyorlar. El ele tutuşmuşlar Yanmışlar, tutuşmuşlar Uruç edip, uçmuşlar Hep Sana koşuyorlar Resulün, önlerinde Pirler sağ yönlerinde O Nur gönüllerinde Hep Sana koşuyorlar. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#278 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HeP SEN
Sen varsın, Senden başka Hiçbir şey yok, Allah’ım! .. Sana duyulan aşka Bir sınır yok, Allah’ım! .. Ne varsa, ‘var’ sandığım Rengine aldandığım Hayal, oyalandığım Gerçek Sensin, Allah’ım. Her mü’minin muradı Dillerde Allah adı! .. Lâfz-ı Celâl’in tadı! .. Doyulur mu, Allah’ım? Ben nefsimi suçlarım Sayılır mı suçlarım? Günahkâr avuçlarım Sana açık, Allah’ım! Miras, mücevherlerim Emanet, giysilerim Evden çıkar, giderim Bir kefenle, Allah’ım! Kefen, beden toprağa Gübre olur yaprağa Ruh, Alem-i Berzah’a “Ben” nerede, Allah’ım? Ne onlar var, ne de ben… Bir Sen varsın, yalnız Sen! .. Yalnız Sen, hep Sen, hep Sen! ... Başka ne var Allah’ım? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HeP YANIMDA KAL
..............................Sekiz cennetimin ........................................ Tek Tuba’sısın. Yer, cennet bir yana, aşkım bir yana Gel, can yoldaşım ol, hep yanımda kal! Damar damar yayıl, karışıp kana Dolaş vücudumda, hep kanımda kal! İçimde gezin dur, hayat ver bana! Seninle bir ömür benzer bir ana Biraz sensiz kalsam, ben yana yana Seni arıyorum, her anımda kal! Canlılığım, aşkın ile sürüyor Sevdan, yüreğimden ruha yürüyor Sarmaşık misali, canı bürüyor Bin can feda sana, hep canımda kal! Seni yazmışım ben hep, dize dize Seni nakşetmişim şarkıya, söze Seni haykırmışım ben, göze göze Şerefle gideyim, lisanımda kal! Seni sevmek, bana şöhrettir, sandır Melek gibi görün, istersen kandır İhanetin bile, şereftir, şandır Ne olursa olsun, hep şanımda kal! Gel, Azrail’im ol, bekle başımı! Bir kerecik olsun, çatmam kaşımı Sen diye diksinler mezar taşımı Kıyamete kadar hep yanımda kal! Elinle sunsunlar, en son suyumu Sen diye kazsınlar, beden kuyumu Sesinle versinler talkın, duyumu Seni zannedeyim, hep sanımda kal! Varsın, dört yanımı ateşler sarsın Münkir Nekir sual sorarsa, sorsun Yeter ki; varlığın kalbimde dursun Sen, inancım gibi imanımda kal! Unutma; kabrinde senle yatanı Onur’u, aşkının gücünden tanı! Cehennem ateşi sarsa her yanı Sen, benim hep gönül külhanımda kal! Sen, benim hep gönül külhanımda kal! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#280 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.HER ŞEY FANi
Bir hayal dünyası, bir sanal âlem… Her şeyin bir sonu, bir bitimi var! Ne kadar mutluluk, o kadar elem… Çalışma, didinme, boşa uğraşlar! .. Cansız yok oluyor, canlı ölüyor Uyku, uyanıklık, girmiş iç içe. Kimisi ağlıyor, kimi gülüyor İnsanlar, insanı sayıyor, hiçe. Giysiler eskiyor, ev yıkılıyor Gençler yaşlanıyor, çirkinleşiyor! Ayrılık oluyor, can sıkılıyor Kul sinirleniyor, sakinleşiyor. Çiçekler, açtığı gibi soluyor Varlık, bizim ile gelemeyecek! Şimdi yaşayanlar, ölü oluyor Onur fânî, ne var bilemeyecek! ? O Nur Bâki, ne var bilemeyecek! ? Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|