![]() |
|
|
#351 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.MEDiTASYON
Düşünmek istemiyorum, hiç kimseyi Hiçbir şeyi... Sadece beynimi boşaltmak istiyorum! Sessizliğin sesini dahi Duymak istemiyorum. Damarlarımdaki kanın akışını Nabzımın atışını dahi duymak istemiyorum. Gözlerim Odam büyüklüğünde bu gece Göz kapaklarım Taban, tavan arası… Gözlerimi yeni fark ediyorum sanki Şaşıyorum Böylesi büyüklüğüne Zerre kadar bulanıklık yok Net. Bütün vücudum Ağzımın içinde Ayaklarım Kollarım Ellerim lüzumsuz… Bir gözlerim Bir de Ağzımın içindeki ben… Gözlerim Görebileceğim yerler kadar Büyük, kocaman! .. Vücudum Ağzımın içimde Bir susam tanesi kadar… Ben Bu sessiz anı beklerim Her gün. El ayak çekilince başlar Kendimsi mutluluğum. Bu ilk değil Sevinçli olduğum. İlk değil Huzur bulduğum. Bir kaçmaca kovalamaca hayat Başkalarına bağlı Aktığı yöne yöne kayan Bir sürükleniş! .. Oysa şimdi Şimdi zaman benim Mekân benim Her şey benim Her şey, ben’im. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#352 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.MiGREN
Şakağım yastığa dayanamıyor Ruhum tartışmaya dayanamıyor Vücut çözülüyor, başladı çağrı Arada Azrail yokluyor bağrı Sağ gözüme indi, kahreden ağrı Şakağım yastığa dayanamıyor Geçmişe çakılı bin bir acım var Sakin bir limana ihtiyacım var Depresif uykudan bir ilâcım var Ruhum tartışmaya dayanamıyor. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MiKROP
Yontulmamış tahtaydı Kıymık battı elime! Dengesizdi, hastaydı Her yeri lime lime! .. Tutacak yeri yoktu Bayattı, hemen koktu. Engerek gibi soktu Dayanılmaz, zalime! .. Por taş, parlatılır mı? Arsız, arlatılır mı? Mikrop, anlatılır mı? Yeter mi bin kelime? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MONO GAMi
Her kovanda yalnız bir kraliçe Her evde de ancak bir ana vardır. Kalbi sarsa da aşk, ev almaz içe Her yuvada ancak bir kadın vardır. Bir tek arı ile kovan doluyor Çokların sorunu da çok oluyor Öğrenim, iş, para zor bulunuyor Her insanın ancak bir kalbi vardır. İki yönetici, işleri bozar “Öyle, böyle…” derken, tartışma çıkar Hem şirkete, hem de ülkeye zarar Her insanın ancak bir beyni vardır. Aile denilen, küçük bir devlet… Kurulu bir düzen, refah, sefalet… Yuvalar sağlamsa, güçlüdür millet! .. Her ülkenin bir tek başkanı vardır. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#355 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MUHTACIZ YiNE
Yerlerden kar kalkar, buzlar da erir Ilık rüzgarlara muhtacız yine. Bekle, sıcacık bir bahar da gelir Nice baharlara muhtacız yine. Kavgalar fırtına, bora olsa da Beraberliklere öfke dolsa da Ayrılık acısı yaman olsa da Biz kavuşmalara muhtacız yine. Gönüller depremler geçirse bile Ecel, şerbetleri içirse bile Ayrılık acıysa, zehirse bile Biz mutluluklara muhtacız yine. Yıldızlar dansedip, uçuşuyorlar Damlalar düşerken konuşuyorlar Aşıklar, gün gelip, buluşuyorlar. Belki de zamana muhtacız yine. İnleyen yollarda tekerlek döner Gurbette ışıklar ölgündür, söner. Terk eden aşıklar gün gelir, döner Projektörlere muhtacız yine. Hayat zifir zindan olsa, dayanmak Hem bir ateş yakmak, hem onda yanmak... Ne kadar zor olsa, bir ismi anmak Sevgi damlasına muhtacız yine. Her şeyi bitirmek kolay, anlıktır Ardından yeşeren; kin, düşmanlıktır. Bir damla gözyaşı, bin pişmanlıktır! .. Gürleyen yaşlara muhtacız yine. Bahar da güzeldir, yakan yazlar da… Kabul de güzeldir, itirazlar da… Yokluk fena vurdu; bittik, azlarda! Bu ayrılıklara muhtacız yine. Yakınken tıkırdar tencere, tava Her gün yense, acı gelir baklava Mevsim döner, yine ısınır hava Sen bana, ben sana muhtacız yine. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#356 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MuM
Mum ne fayda sağlar, kör bir ölüye? Batıl düşüncenin ortasına dik! Ölünün yararı var mı, diriye? Aydınlatsın diye kafasına dik! Mezar ziyareti, illet olacak! .. Kabirlere tapan millet olacak! .. Azimle İslâm'ı bellet, olacak! .. Cehalet yüzünden ne hâle geldik! .. Allah huzurunda değil miyiz, biz? Türbe kapısında nedir, işimiz? O güzelim yatır ziyaretimiz Nasıl dönüşüyor şirke! .. Çok dedik! .. O anda ulaşır dilek, Allah'a! .. Şahdamarlarından yakın, Vallaha! .. Aklından geçeni bilir, Billaha! .. Ne bir eksik kalır, ne de bir gedik! .. Onur'la arayan, O Nur'u bula! .. Vuslat, kolay nasip olmaz, her kula Eselsin diye, göz yaşıyla sula Dilek ağacını, yüreğine dik! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MUTLU OLABiLSEYDiN
Mutlu olabilseydin, yol aramazdın Maddeden kopamazdın, seni itse de. Allah’a yaklaşamaz ve varamazdın Tekamül edemezdin, vaktin yetse de. Geçici bir hülyaya tamahın neden? Kısacık bir rüyaya kanıyor beden Bambaşka bir dünyaya göçer ebeden Her nefis, istese de, isyan etse de. Madem ki asıl yerin burası değil Var, Hak’kın huzuruna, secde et, eğil! Sakın etme bir daha faniye meyil! .. Nefsin seni tutsa da, hep menetse de. Maddi beklentileri, istekleri sil Unut canı, cananı, bir Rabb’ini bil İnsanı cehenneme atıverir dil Kökünden kesmedikçe, hep zikretse de. Aklında ve kalbinde hep Allah olsun! O’nun varlığı ile kalbin nur dolsun! Nurla arınsın ruhun, benlik kaybolsun O Nur seni affeder, ömrün bitse de! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#358 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MUTLU OLSAYDıM
Taş olsaydım, balyoz vursaydın, bana Hendek’te gülseydim; mutlu olsaydım! .. Sadakat mührünü vursaydın, bana Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. Yanağında yaş olsaydım, silseydin Giysine iğne olsaydım, ilseydin Sana aşık olduğumu bilseydin! Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. Çimenler olsaydım, ezseydin, beni Eziyet etseydin, üzseydin, beni Ya da kurşunlara dizseydin, beni Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. Sana biat eden şerefli eller Sana sözler veren o güzel diller Sana aşık olan yüce gönüller Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. Hedefin olsaydım ben, delik deşik! Bir tahta parçası, kapına eşik… Bağrında Peygamber büyüten beşik! Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. O Nur’un ışığı; güneşin, yok ki! Yakının olsaydım, bir eşin yok ki! Benzerin olsaydım, kardeşin yok ki! Uğrunda ölseydim, mutlu olsaydım! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#359 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MUTLULuK
Cesedim dünyada gezer Güler, ağlar, yer ve içer Ruhum gökte semâ eder Öylesine mutluyum ki! .. “Ne zaman yaşayacaksın? Daha mı ağlayacaksın? ” Diyorlar, bırakın aksın Öylesine mutluyum ki! .. Hakkım yenmiş, mühim değil! Kim ne demiş, mühim değil! Başım gitmiş, mühim değil! .. Öylesine mutluyum ki! .. Hakk’a uzanmış kollarım Nur inmiş, açık yollarım En modernini sollarım! Öylesine mutluyum ki! .. Kesmiş İdris'in makası Cennette gelir arkası Sırtımda derviş hırkası Öylesine mutluyum ki! .. Evliyalar giydirmişler Hak yolunu bildirmişler ''Saad-er Rahman! ..''demişler Öylesine mutluyum ki! .. Kep ve forma, para için Smokin gösteriş için Bu başörtü Allah için! .. Öylesine mutluyum ki! .. Dünya dolu şeytan olsa Sırma işli kaftan olsa Sırtımdaki çuldan olsa Öylesine mutluyum ki! .. Gözüm yok; mal, parasında Dünya akı, karasında Şu dört duvar arasında Öylesine mutluyum ki! .. Psikiyatristler niçin? Stres, migren sizin için… Siz de aşk şarabı için! Öylesine mutluyum ki! .. Sevgi dolu yüreğim var Demir gibi bileğim var Hak yolunda emeğim var Öylesine mutluyum ki! .. İblis kurmuş, bin bir tuzak Cehennem, cennet de tuzak Gönlüm Hak'tan değil uzak Öylesine mutluyum ki! .. Yıkılsın cehennem, cennet! .. Hep rızan için ibadet İster lûtfet, ister kahret Öylesine mutluyum ki! .. İnen nimeti durdursan Darağacını kurdursan Bin kez başımı vurdursan Öylesine mutluyum ki! .. Ben aşkınla kaybolmuşum Kayboluşla yol bulmuşum Aşkınla sarhoş olmuşum Öylesine mutluyum ki! .. Her şeyimi kaybetmişim Aşkını elde etmişim Bu aşkla sana yetmişim Öylesine mutluyum ki! .. Zikrederim hücre hücre Ulaşırım nice ecre Seninle ererim fecre Öylesine mutluyum ki! .. Deli isem, delilik hoş Veli isem, velilik hoş Ölür isem, şehitlik hoş! .. Öylesine mutluyum ki! .. Hak yolda kim zarar etmiş! ? Sevgi satar, pazar etmiş! Yüreğime nazar etmiş! .. Öylesine mutluyum ki! .. Dünya sattım, aşkı aldım Mutlu bir rüyaya daldım Yıllarca uykuda kaldım Öylesine mutluyum ki! .. Zikrettim, tefekkür ettim O’nu gönlümde hissettim Gönül gözüyle seyrettim! .. Öylesine mutluyum ki! .. Gören göz ile görmektir Gönülde aşkı örmektir! O Nur, bu Cemal görmektir! .. Öylesine mutluyum ki! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MUTLULuK GELECEK
Kara gün kararıp kalmaz, güneş var! Gönüllre, buz tutmuş; olsun, ateş var! Kimse yalnız değil, eş var, kardeş var Sorunun çözümü bulunur, bir gün. 'Her derdin vardır, bir çaresi.' derdin Sakin ol! .. Gelecek çaresi, derdin. Sabırla, dikenden ne güller derdin! .. Her yer gül bahçesi olacak, bir gün. Derdi veren Allah, derman da verir Dünyada vermezse, ukbada verir. Kullar sıkışınca, Hızır gönderir Mutluluk gelecek bize de bir gün. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|