![]() |
![]() |
#381 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Papatyaların Saçını Tarıyordun
Çiçekçide gördüm seni, Çiçek alıyordun, Sanki papatyaların Saçını tarıyordun, Uzaktan seyrettim seni, Doğum günümdü bu gün, Papatyaları tek tek Bukete koyduruyordun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Paşa Elveda
Paşa elveda; kokumu kodlamıştın aklına -Artık zamanımı geldi ayrılığın? Şimdi kulübende ufak bir kedi -Ah Paşa yapılırmıydı bu bana? En güzel günler hani, yakında. Laleler solmadı ki daha Veda etmeden gitmek varmıydı. Eskiden sen yoktun gene yoksun. Daha doyamamıştık ki sana Ah Paşa elveda, elveda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pazar Parası (Hangi Semtte mi?)
Dokuz yaşındayım bu gün kırk bir sene sonra Pazar parası; Hesabın kolayı sene bin dokuz yüz altmış altı. Babamın anneme bıraktığı para ile Benim hanımıma bıraktığımın aynısı Yirmi lira Bir haftalık Sebze, meyve parası Sebzeler bir, meyveler iki lira Pazar dönüşü Sebze suyu ziyafeti var Evimizin mutfağında Geçen hafta Üç kilosu bir buçuk liraya aldığımız Beyaz turpun bir kısmı Henüz bitmedi, buzdolabında. Havuç, beyaz turp, kara lahana, Yarısı çürük veya ufak sulu limonların Torbası akşam Pazarında beş yüz lira İnanın bu muhabbetin tamamı On dokuza ha şaşırma Bir lira da çantanızda kalsın İki ekmekle bir ucuz gazete alınır ya Hangi semtte mi? Maltepe, Başıbüyük semti’nin Pazar Pazarında. Ne alırsan bir liraya sebze, Ne alırsan iki liraya meyve. Sağlığa faydalıdır Bir kayık tabağı elma sirkeli ve nar ekşili, cevizli karışık salata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pembe Gülümün Üç Çiçeği
Pembe Gülümün Üç Çiçeği Neden mi seviyorum bakın o kadar çok şu renkleri; Türk kahvesinin rengi; Kahve, Çıplak bastığım çimenin ki; Yeşil, Ve güneşin rengi; Sarı. Sıcak bir yaz gününde Tiryaki’nin keyfi; Kahvenin yanında bir bardak Kartepe suyu ve bir dal pembe gülümün henüz açmamış gonca üç çiçeği, Sapanca Gölü’nün dumanı kaplamış duvarsız bahçeyi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pes Artık
Pes, pes artık Birşeycik demiyorum, Mazide kaldı aşkımız biliyorum, Derman semadan gelecek bekliyorum, Sana ömür boyu mutluluk diliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Piknik
Terinos bu Pazar Hanımı ile beraber piknik yaptı Bir ağacın gölgesine yattı horladı. Köfte dumanı ile uyandı Keliternos mangalı yakıp Köfte kızarttı Çayı da piknik tüpte demledi. Terinos köfte yedi, Üzerine üç bardak çay içti, Tekrar ağacın gölgesine uzandı, Horul horul horladı. Akşam oldu, evlerine döndüler, Terinos bu Pazar piknikte Üzerinden stres attı Ufak tüpte demlenen tavşan kanı çaydan Üç bardak içti, ağacın gölgesinde kendinden geçti. Amcası Benekliporos’u dinlemedi aksine Köfte yedi Kekik suyundan da hiç içmedi. Tütün tabakasını yanından eksik etmedi. Terinos iyi dost Bunları yaparken çok samimiydi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pir
Otuzüçüncü pir Pirimizin karşısına oturdu, İki pir karşılıklı ibadete durdu. Nazar vardı bozulacak, Pirimiz felak, nas okuyacak. O okudu baktı durdu, Tamam dedim otuzüçüncü pir'e, Evet bozuldu nazar. Pirimizin gözleri güldü, Masaya ılık bir tebessüm süzüldü. İnsanlar insanları sevmedikçe, Bu zorluklar yaşanacak daima, Kolaylıklarda gelecek sonunda. Bekle....Tren gelecek.... Pirimiz kaybolacak işte.... Davos neymiş, Birkaç kar, birkaç kulube.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Piyanist
O zaman zaman kendi ahına yanmıştı, Annesi onu bir zamanlar piyanist sanmıştı. Kara para yükseklere yayılır, Plaza dairesi alamayanlar ayılır, bayılır. Krediyle alanlar inim inim inler, Bankacılar bunları nah dinler. Doğacak çocuklar borçsuz bir dünya ister, Ya işte geçiyor hayat böyle ne hoş, İster inan ister inanma boş dünya boş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Polat Alemdar Vadisi
Polis,mafya, onlar, bunlar hepsi burada. Olaylar, hünerler soğukkanlılıkta. Lakin anlatılanlar gerçek konumda. Arzular vatan sevgisinde odaklanmakta. Tinerci çocuklar ortalıkta. Alemdar hızlı delikanlı daha toy, Lacivert ceket, gri pantolonlular kovboy, En derin akıl hocası hoko moko Malesef benim favorim Yaşar koko Darvincilerin tarzı rokoko Ağbime söyleyim:bunun sonu indiregandi Reklamlar, filimler, artisler, tamamen hissi(para) yani. Vadinin asıl sahibi baykuşlar, Astlar, üstler, zamanlamayı yapanlar selama durmuşlar. Dizi rağbetle izlenmekte, seyirci birçok, İzmir hariç, o gece bütün sokaklarda kimseler yok. Susturulmuş herzaman izleyici belli, İster sohbet olsun, ister komedi,ister trajedi, veya çiftetelli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Postacı Terinos
Çok haber taşıdı Terinos sırtında Sevgililere, anneye oğlundan mektup, Seyahat edenler arkadaşlarına kart gönderdi, Terinos hepsini tasnif etti, yerine verdi. Günler geçti, banka kartları çıktı, Bankalar kart sahiplerine fatura yolladı. İşte ondan sonra Terinos işi bıraktı. Kart faturası alanlar Terinos'a çıkıştı. Bu iş artık yapılmaz dedi ve işi bıraktı, İyki bırakmıştı, o beşiktaşı tutuyordu, Postacılar artık sarı lacivert giyiniyordu. Ve kartları icra mektupları takip etti, Fenerbahçe'de kupayı Galatasaray'a verdi. Baki; '-Aziz Yıldırım geri dönecek heralde' dedi, Öyle görünüyorki Terinos kalan ömründe rahat edecekti Ama öyle olmadı; Keliternos'da onu terk etti. Artık o bir hiçti.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|