![]() |
![]() |
#281 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ya da!
Bir kara buluttum dünyanda. Yağmur olup düştüm saçlarına. Süzüldüm kaslarının arasından. Eridim hıçkırıklarla toprağa. Bir damla su kirpiklerimin arasında. Gözyaşı dedik sıcak duygularla. Keder, hüzün, hasret dedik bazen. Bazen de sevgi ve mutluluk. Ucuz saatlerle dolu ömrün. Öylesine harcanan dakikalarla. Sabretme çaresizliğe ve düne. Tıkırtısıyla geçen kötü zamana... Ya sende katıl zulme ve kötüye. Ya da seyret gökyüzünde kendini. Bekleme öylesine dönsün dünya. Ya da ölme... 14.03.2001 22.00 Kamil Çağlar
![]() |
#282 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmurla mı geldin
Yağmurla mı geldi sanki hüzün. Ayrılmamıştı aslında hiç pencereden. Perdeyi her açışında o değil miydi? Sana geçmişini geri getiren... Daha dün değil miydi sokaklardaki Pantolonu yırtık ağlamaklı çocuk? Kalın topuklu epa ayakkabısı ve Sırtında babasının paltosu.. Ablasının önlüğüyle sınıfta, sırada Bahçede duvara yaslanan. Komşu kızı sevdiği Vildan. Yakalamaca da hep peşinden koşturan. Yanındaydı aslında çayda çırada Halay çekerken sahnede kol kola. Bir simit lokması yeterdi gülmeye. Babanın verdiği iki buçuk lira harçlıkla. Dünyanın sonu değildi ya! Bir hafta sonrası vardı daha.. Çok uzun yol yoktu, yakındı. Şehreküstü’den Davutkadı’ya. Sanki hiç yürümüyordu işçiler, Altıparmak caddesinden Fomara’ya... İlle de atmak isterdi topu potaya, Bambam Halil varken koskoca.. Ne umutlar vardı o yollarda. Mücahit, Ali ve Naci’yle, Kaldırımın birinden diğerine; Hayaller kurardık sevgiyle... 11.10.2000 23.00 Kamil Çağlar
![]() |
#283 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalandır, Yalan Bunlar!
I. Bir dünya duman sarmış başımı, kudurup da isyan edesim gelir. Kime selam versem, leşe satmış düşünü. ______________________Kaldırıp da alnına, çakasım gelir. II. Breh breh! Silkelensin dün kararmış kaşlarım. Kararıp da, boyanmış saçlarım. Yetim, fukara, düşkün, sarsılıyor yamacında Ha bire sıvazlanan, bıyıklarını yolarım! Kan sıkışmış, dişlerim arasındaki dudaklara Davul zurna ile sokulur, sağır kalmış kulaklara! ! Söyleriz birkaç kelime kelam, __________________Anlasın diyorum artık derdimizi, ekabir eyyam! III. Zora güzellik dayanmıyor, zorlama, zor ama. Aklımla zorum var, anlamak istemiyorsan hor’lama! Kuşlar erken uçuştu, ergene, erken kondu. Kanat çırpıyorlar şimdi, film bir yerden koptu! Teneke çalalım kapısında, kargalar da uçuşsun Ak kaşık mı kaldı kardeşim? bal gibi suçlusun! Uçan halı serelim alçaklara, en kırmızısından. Asalet dökülsün taşlara, demirler arasından! Katık olsun somun, som altından boş taslara Yalanla ikram ederler mi, inanmayan salaklara? Zorlama ama, işin tadı kaçtı, ne yapalım birader? Olacak varsa bu dünyada, düşer başına, bir sürü haber! Kimi hürriyeti düstur edinir, nasıl olsa vicdan meselesi. Kimi de milleti düşünür, içi boşaltılmış altın kesesi! Dedik ya! Birkaç kelime kelam döküldü dilimizden, hunhar. Anlamazsa anlamasın eyyam, yalandır yalan bunlar! VI. Gündeme yetişemedik çaresi yok, acep sabaha ne ola? Sabaha kalmaz bence, hele bir sabır küpü dola! 15.07.2008 16.00
![]() |
#284 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızım.
Gökteki yıldızlara sor Onlarda gördüler beni Göz yaşlarım neden akmasın? Yoktun yanımda Yalnızım Sensizliğimle titreyen kalbimle Yine seni özlesem de Süzülmesini beklerken gözlerimden yaşları Hayalimde kalmıştın Yalnızdım Benim karanlığımda Tek başıma sarıldım kollarıma Bir ben kalmadım Umudunu kaybetmeyen Ama yalnızım Bir de diğer ben Varken yıldızların içinde Büyülenmiş yüreği ile Diğer bende yoktum Yalnızdım Camı açtım ve esen rüzgara Tatlı bir buse verdim Sana getirsin, okşasın senin Dudaklarını ve yanaklarını Yalnızlığım Seninle yaşamak varken canım Seni sensiz yaşamaya çabalıyorum Bir nefes kadar yakınken Aslında çok uzaktasın biliyorum Zorlu sevdam, çok yalnızım.... 16.05.2000 16.00 Kamil Çağlar
![]() |
#285 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaranırsın yağmur döken bulutlara!
silme gözünün yaşlarını ______üryan dökülüp aksın kanlıcaya kâvi tut âsi yüreği gün olur gezinir o da ___________muhabbet taşan deryada.. yaranırsın elbet, yağmur dökünen kara bulutlara.. azdırma rahvan akan kanını damar çeperini yıkmasın körük gibi soluyan canını durduk yere ziyan etmesin ____________katresi harelenmiş ela gözlerini ____________kirpiği sürmeli yâr kurutmasın.. aranırsın dört yanı, viran olur bir gün, yalnız kalırsın.. koşma dilberin peşinden ______can verip düşsün toprağa dik dur cilve karşısında gelip geçen hevestir pekala ________________telaşa kapılma boyalıdır mutlaka.. ihtimaldir nöbet, kazma kürek elinde, mezar başında.. kaptırma selim aklını terler içinde uyanmasın görmek için tatlı rüyanı oyun bozanın olmasın _____________dalyan gibi duran gövdeni _____________kalem kaşlı yâr düşürmesin.. zordur kalkması, diz çökerse yiğit, azaptır boynunda.. silme gözünün yaşlarını üryan dökülüp aksın kanlıcaya zordur silmesi, ağlarsa yiğit, azaptır koynunda.. bakma sakın arkana, harap olmaz ömrün, yalnız kalsan da ihtimaldir muzafferiyet, kazma kürek elinde, mezar başında.. yaranırsın elbet o gün, yağmur dökünen kara bulutlara.. 31.08.2007 21.00 Kamil Çağlar
![]() |
#286 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaratan Rabbim, Sormaz kuluna..
Yaratan Rabbim’dir, sormaz kuluna. Feda olsun mülküm, canım yoluna. Nasip oldu rahmet, rızkın boluna. Yoz kalan nefsime, batmalı yardım. Üç aylar arası, mübarek günler. Vaaza çık hoca, cemaat dinler. Cami kapısında, hazırdır eller. Sadaka dilenir, etmeli yardım. Komşu aç kalmasın, halin sormalı. Bir tabak çorbayla, gönül almalı. Dostluk erbabına, hatır kalmalı. Sağ elin kısmeti, akmalı yardım. Yolda kalmış garip, gören yok mudur? Bir selam verelim, acep çok mudur? Olmaz deme sakın, gönül boş mudur? Kalbe giren kibir, bilmeli yardım. Kıskanç göz çeperi, tene bulaşır. Uyma el sözüne, amel karışır. İyilik yolunda, kalpler yarışır. Kin tutan zalime, değmeli yardım. 08.07.2007 15.00 Kamil Çağlar
![]() |
#287 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaren..
Gel geç ömrün yanık kokan kahrını, Acıyla kapanmış soluYor yaren. Gülmeyen yüzde dün solan bahtını, Titrek bir edayla dinliYor yaren. Emir böyle, ömre yazılmış keder. Ruhuna dolan her dem, oldu heder. İmtihan senin, bekleme bu sefer. Uçan kuş başına, konuYor yaren. Dünya gözlerinde, aşka kapalı. Çok zaman geçti, bu yola çıkalı. Gökten gelen melek, elin tutalı. Yanında huzura, gidiYor yaren. Öfke sefil, kıyma aşık yarına. Huyu rezil, ateş düştü karına. Akıl kefil, doğru sözün arına. Taşan su kabına, sığmıYor yaren. Gitmez başından, daim kara bulut. Ak güne muhtaç, uyuşuk, hain ut. Göğe serpilmiş de bir nebze umut. Yağmur gibi taşa, yağıYor yaren. Naçar kaldı buz kesilen sözleri. Kanla reva, şiddet dolu gözleri. Savruldu dört yana, ateş közleri. Düşüp de özümü, yakıYor yaren. Ömür geçti, bu rüyaya dalalı. Kürek çekip ufka, demir alalı. Karanlık sularda, yanlız kalalı. Kucak açıp yarı, özlüYor yaren. Soldu yapraklarım, sen terk edeli. Gönül azabıyla kaçıp gideli. Hesap kesti ölüm, acı bedeli. Her sözüm ahından, inliYor yaren. Art arda eklendi, sadık dizeler. İçinde gülmeyen, dostu yineler. Gitti artık, senden korktu deseler. Korkup kaçan yılan, sokuYor yaren. Gel geç ömrün, yanık kokan kahrıma; Duayla taşmış, saçılıYor yaren. Gülmeyen yarda, gül yolan bahtıma; Bakınca şaşırmış, duruYor yaren. 03.02.2007 21.00 Kamil Çağlar
![]() |
#288 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yasak bölge!
Sigortası yapılmamış, çok önemli risklerim vardı! Dış görünüm itibarıyla, Benzerlik göstermeyen davranışlarım! Felsefeleşmiş tutumlar içinde, algılayamadığım değişiklikler.. Rekabet ve değişiklikleri Bir kenara itip, öteleyemediğim! Beden ve ruh olarak, iki unsurdan meydana geldiğim halde. İhmal edilmiş ihtiyaçlarıma, yaptıramadığım güvenlik endişelerim! İrademi ortadan kaldırarak, benliğimi hiçe sayan davranışlardı; Kişiliğimi tamamen silen! Ama insanlık olgusuyla birlikte, eksik kalan yaşam davranışları! Yaşadığım bu ezeli ikilem, mantığımı asla tatmin edemiyordu! Seçtiğim çareler, cüz’i irade ve olmazlık duvarında eriyip, gidiyordu! Hayatımı yöneten temel ilkelerim, yeterince gözler önüne serilmişti. Niyet ve sebeplere itirazım yoktu ama, dizginleyemediğim, güvenme güdüsüydü! Giriş dilinde yaşadığım arıza, planlanmış çıkış arayışlarında düzeliyordu! Sigortası yapılamamıştı, belki de bilerek; Ama etrafı çitlerle çevrilmiş, Tehlikeli ve yasak bir bölgeydi! 11.11.2006 13.00 Kamil Çağlar
![]() |
#289 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazıldığı gibi okunur -1-
İlk tanıştığımızda öğretmenim, Sizden çok korkmuştum! Yeni ayrıldığım ana kucağından, Ziyadesiyle memnun olmuştum! Böyle anlatmamışlardı bana. İçi dolu sınıf, tıklım tıklım. Her sırada oturuyor üç öğrenci, Git öteye demekten bıktım. İlk harfi yazmayı öğrendiğimde. Babama sordum, bu nedir diye? “e” harfidir bu, sesi biraz ince. Yazıldığı gibi okunur, her hecede. Dersleri iyi dinle, derdin bana. Yarın soracağım, bu konuyu sana! Yazmaya gitmezdi elim, sıkılırdım. Benim de sınıfta, yoktu hiç sınırım! Haylazlık başımı, almış gidiyordu. Babamla arama, kara kediler giriyordu! Çoğu kez sığındım, ana rahmetine. Ondan da gördüm hışım, bir keresinde! Kamil Çağlar
![]() |
#290 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazıldığı gibi okunur -2-
Yüreğim ıslaktır benim, korku..una Sanmayın ki pantolonum, kuru kalır daima! En sevdiğim zamandı, derslerin arası. Ama çok zor geliyordu, kantin sırası! Çok seviyordum sınıfta, oyun oynamayı Unutmadınız ona da, kota koymayı! İçi doldurulmuş kitap, zordu taşıması İsteyerek almıştım sırtımdaki, okul çantasını! Sıra arkadaşım İpek, iki numara gözlüklüydü Kopya çekmemem için beni, hep koluyla dürttü! Aldığım en yüksek not, genellikle üçtü Beş aldığım zaman da, tüm sınıf bana güldü! Yazdığım gibi okudum, yarım yamalak Ararsın o günleri şimdi, hasretle be ahmak! Anlatırım ben bunları, biraz tebessümle Yazıldığı gibi okuyorum, Öğretmenim bak bende! 22.11.2006 19.00 Kamil Çağlar
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|